Το YouTube βγήκε στο ενοίκιο

Το YouTube βγήκε στο ενοίκιο

Ο τρίτος δημοφιλέστερος διαδικτυακός τόπος στον κόσμο ανανεώνεται.

Συνηθίσατε να απολαμβάνετε δωρεάν οποιοδήποτε βίντεο θέλετε από το YouTube; Από δω και πέρα, εκτός από τα εκατομμύρια δωρεάν ερασιτεχνικά βίντεο που οι χρήστες ανεβάζουν στο YouTube, θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούν πάνω από 3.000 γνωστές κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ, τις οποίες και θα νοικιάζουν.


Το YouTube θα χρεώνει από 99 σεντς έως 3,99 δολάρια για κάθε ταινία ενώ ο χρήστης θα μπορεί να νοικιάσει και ταινίες του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, αλλά και άλλων χωρών.


Οι σχετικές συμφωνίες συνεργασίας έχουν υπογραφεί με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, όπως Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures, τα οποία βλέπουν στα «κοινωνικά δίκτυα» μια νέα ευκαιρία εσόδων, όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει το Facebook με τη Warner Bros.


Αρχικά, η νέα υπηρεσία στη διεύθυνση youtube.com/movies θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και των εξειδικευμένων online υπηρεσιών ενοικίασης βιντεοταινιών, όπως η Hulu και η Netflix. Έτσι, με τη νέα του πρωτοβουλία θεωρεί πως θα αποκτήσει περισσότερους χρήστες.


Αναμένουμε να έρθει και στη χώρα μας η ενοικίαση ταινιών. Μέχρι τότε κάντε μία βόλτα από το ντιβιντάδικο της γειτονιάς σας!