Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές αίθουσες υποδέχονται από σήμερα πέντε νέες ταινίες, με έμφαση στο δραματικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Η αγαπημένη μέρα της εβδομάδας για τους απανταχού σινεφίλ ήρθε, και αυτή τη Πέμπτη οι κινηματογράφοι παρουσιάζουν πέντε νέες ταινίες, πιο συγκεκριμένα, δύο δραματικές, μία κοινωνική, μία τρόμου και μία κομεντί για αποθεραπεία.

Το «Outside The Law» («Πέρα από το Νόμο»), το πρώτο δράμα, αφηγείται την ιστορία τριών Αλγερινών αδερφών που χωρίζονται κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων στη Σετίφ το 1945, για να συναντηθούν ξανά στο Παρίσι το 1957 και να αντιμετωπίσουν μια νέα σειρά συγκρούσεων για την ανεξαρτησία της χώρας τους.

Στο δεύτερο δράμα, με τον τίτλο «Miral», παρακολουθούμε την ιστορία της μικρής παλαιστίνιας Μιράλ, η οποία μετά τον θάνατο της μητέρας της στην Ιερουσαλήμ το 1978, αποστέλλεται σε ένα ορφανοτροφείο όπου βρίσκει νέα μητρική φιγούρα στο πρόσωπο της υπεύθυνης του ιδρύματος, Χιντ Χουσέινι. Στη πορεία, όμως, η έφηβη πλέον Μιράλ συνειδητοποιεί πως η θέλησή της να αγωνιστεί για τα εθνικά της δικαιώματα έρχεται σε σύγκρουση με τις απόψεις της Χουσέινι. Στον ρόλο την Μιράλ η εντυπωσιακή και ταλαντούχα Freid Pinto, ενώ συμπρωταγωνιστεί και ο Willem Dafoe.

Η τρίτη ταινία, «The Children of Diyarbakir» («Τα παιδιά ενός άλλου Θεού»), έχει περισσότερο κοινωνικό περιεχόμενο, θίγοντας ένα θέμα ταμπού για την πρόσφατη τούρκικη ιστορία, καθώς παρουσιάζει την ιστορία της δεκάχρονης Γκιουλιστάν και των δύο μικρότερων αδερφιών της, όταν αναγκάζονται να ξεκινήσουν έναν αγώνα επιβίωσης μετά τη δολοφονία των γονιών τους στο Κουρδιστάν από παραστρατιωτικούς. Η σκηνοθεσία είναι του Μιράζ Μπεζάρ.

Πίσω από το «Insidious» («Παγιδευμένη Ψυχή»), βρίσκονται οι δημιουργοί του «Paranormal Activity» και «Saw», οπότε έχετε πάρει ήδη μια ιδέα για το τι είδους θρίλερ μιλάμε. Μια οικογένεια μετακομίζει σε νέο σπίτι και, ενώ συμβαίνουν διάφορα παράξενα γεγονότα στα οποία δεν δίνουν σημασία, όταν ο ένας γιος τους μετά από ατύχημα πέφτει σε κώμα, τα αρχικά ανεξήγητα μικροσυμβάντα, παίρνουν τρομακτικές διαστάσεις. Η σκηνοθεσία είναι του James Wan, ενώ πρωταγωνιστούν οι Patrick Wilson και Rose Byrne.

Για το τέλος και την αποθεραπεία που λέγαμε, υπάρχει η ρομαντική κομεντί «Something Borrowed» («Φιλίες & Έρωτες»), η οποία βασίζεται πάνω σε όλες τις κλισέ συνταγές των «ροζ» χολιγουντιανών ταινιών. Η 30χρονη Rachel περνά μια βραδιά, μετά από αρκετό αλκοόλ, με τον αρραβωνιαστικό της καλύτερης της φίλης, με τον οποίο όμως είναι ερωτευμένη από το πανεπιστήμιο. Το επόμενο πρωί τα πράγματα έρχονται πάνω κάτω και για τους τρεις τους, αν και όλοι μπορείτε να φανταστείτε την κατάληξη. Πρωταγωνιστούν οι Kate Hudson, Ginnifer Goodwin και John Krasinski, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Luke Greenfield («Σκέτο Ζώον»).