Τρεις λόγοι για να δεις το «On the Basis of Sex» στο σινεμά!

Τρεις λόγοι για να δεις το «On the Basis of Sex» στο σινεμά!

Από την πρώτη στιγμή που είδαμε το τρέιλερ της εν λόγω ταινίας στο Διαδίκτυο, ξέραμε πως θα έμπαινε σε μία από τις πρώτες θέσεις της λίστας με τα φιλμ που θα παρακολουθούσαμε στους κινηματογράφους τον Χειμώνα του 2019.

«On the Basis of Sex» ή αλλιώς, «Η Αρχή της Ισότητας». Από την πρώτη στιγμή που είδαμε το τρέιλερ της εν λόγω ταινίας στο Διαδίκτυο, ξέραμε πως θα έμπαινε σε μία από τις πρώτες θέσεις της λίστας με τα φιλμ που θα παρακολουθούσαμε στους κινηματογράφους τον Χειμώνα του 2019.

Τώρα, λοιπόν, που η ελληνική πρεμιέρα της ταινίας πλησιάζει και ανυπομονούμε -όσο ποτέ- να βρεθούμε σε αυτή, δεν μπορούμε παρά να μοιραστούμε μαζί σου τους τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να παρακολουθήσεις και εσύ αυτή την ξεχωριστή ταινία που φέρνει η Spentzos Film.

  1. Είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα

Δεν γνωρίζουμε την άποψή σου, ωστόσο, για εμάς, μία ταινία η οποία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία και περισσότερο ενδιαφέρον. Και αυτό διότι σου μαθαίνει με ευχάριστο τρόπο ένα κομμάτι της ιστορίας και στην περίπτωση του «On the Basis of Sex», την ιστορία του αγώνα για την ισότητα των δύο φύλων!

Συγκεκριμένα, η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία της αγωνίστριας δικηγόρου και δεύτερης γυναίκας αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ruth Bader Ginsburg! Σήμερα η Ginsburg είναι 83 ετών αλλά παραμένει δυναμική και μάχιμη!

maximhhhhh
  1. Σε αυτή πρωταγωνιστούν οι Felicity Jones και Armie Hammer

Ποιος είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο αξίζει να δεις την ταινία «Η Αρχή της Ισότητας»; Φυσικά, το ότι σε αυτή πρωταγωνιστεί η υποψήφια για Όσκαρ Felicity Jones και ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Armie Hammer! Πρόκειται για δύο σπουδαίους «Αστέρες» του Χόλιγουντ που σίγουρα αξίζει να απολαύσεις επί της μεγάλης οθόνης αυτόν τον Χειμώνα.

xeimwnaaaaa
  1. Αποτελεί «ωδή» στη γυναίκεια δύναμη

Ο τρίτος και βασικός λόγος για τον οποίο σου προτείνουμε να δεις στο σινεμά το «On the Basis of Sex» από τη Spentzos Film αφορά στο ότι αποτελεί μία «ωδή» στη γυναικεία δύναμη! Πρόκειται ουσιαστικά για μία ταινία η οποία αφηγείται την ιστορία μιας απίστευτα δυναμικής γυναίκας, ενός ανθρώπου που άλλαξε προς το καλύτερο τη θέση της γυναίκας στον κόσμο. Διότι παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που συνάντησε, η Ruth Bader Ginsburg πάλεψε για να έχουν οι γυναίκες ίσα δικαιώματα με τους άντρες. Με λίγα λόγια, αυτή η ταινία θα σε εμπνεύσει!

Στην ταινία, λοιπόν, θα δεις τη Ruth να αναλαμβάνει μία επαναστατική φορολογική υπόθεση μαζί με τον σύζυγό της δικηγόρο Martin Ginsburg, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές διακρίσεις. Από εκεί και πέρα, η καριέρα της θα αλλάξει τελείως πορεία!

poreiaaaa

Το τι ακριβώς θα συμβεί τελικά θα το δεις στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το σίγουρο είναι πως η Ruth Bader Ginsburg, κατάφερε να αλλάξει έναν ανδροκρατούμενο κόσμο!

«Η Αρχή της Ισότητας» είναι σίγουρα μία ταινία που πρέπει να βάλεις στη σινεφίλ λίστα σου! Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως ο Χειμώνας αποτελεί μία υπέροχη εποχή για να πας σινεμά, πόσω μάλλον όταν η ταινία που θα παρακολουθήσεις μπορεί να σου μάθει κάτι από την ιστορία αυτού του κόσμου και να αποκαλύψει τον αγώνα που κάποιες γυναίκες έδωσαν για τη δική σου ελευθέρια!

Σκηνοθεσία: Mimi Leder (“Deep Impact,” “The Leftovers”)

Σενάριο: Daniel Stiepleman

Με τους: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor, Cailee Spaeny