Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δέκα νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν για ποτά και ολονυκτίες σε μπαρ, μια επίσκεψη όμως που και που στον κινηματογράφο την βαστά ακόμα το πορτοφόλι μας –αν και τα 3D μας τα χαλάνε λίγο. Αυτή την εβδομάδα, με δέκα καινούργιες ταινίες να βγαίνουν στη μεγάλη οθόνη, καλό θα είναι να φυλάξετε μερικά λεφτά στην άκρη. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαλέξετε μόνο μία.

Super 8
Ο JJ Abrams γυρίζει μια ακόμα ταινία μυστηρίου και περιπέτειας, στα χνάρια του ειδώλου του, Steven Spielberg, όπου μια παρέα παιδιών, ενώ γυρίζουν μια ερασιτεχνική ταινία τρόμου, γίνονται μάρτυρες ενός ατυχήματος το οποίο θα φέρει μια πρωτόγνωρη απειλή στην μικρή πόλη που κατοικούν.

Το σχέδιο του Χένρι («Henry's Crime»)
Ο Keanu Reeves επιστρέφει μετά από καιρό στη μεγάλη οθόνη, σε μια ταινία όπου υποδύεται έναν αφελή, τον λες και χαζό, υπάλληλο διοδίων, ο οποίος μπαίνει στη φυλακή για μια ληστεία που ουσιαστικά δεν έκανε. Εκεί γνωρίζει τον Max, έναν ηλικιωμένο κακοποιό που τον υποδύεται ο James Kaan, ο οποίος, μετά την αποφυλάκισή τους, τον πείθει να συνεργαστούν για να ληστέψουν ξανά την ίδια τράπεζα. Όταν όμως στο πλάνο μπαίνει η Vera Farmiga, ο έρωτας αλλάζει κάπως τα σχέδια.

Το Άσυλο («Shelter»)
Τι 'χες ψυχολογικό θρίλερ, τι 'χα πάντα. Μια ψυχίατρος, με τη μορφή της Julianne Moore, αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερο ασθενή με πολλαπλές προσωπικότητες (Jonathan Rhys Meyers), στην πορεία όμως υποψιάζεται πως αυτή του η πάθηση σχετίζεται με τα θύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου. Όχι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί, σε κάθε περίπτωση.

Ο Θάνατός Σου Η Ζωή Μου («Essential Killing»)
Πολωνική ταινία με πρωταγωνιστή τον εκκεντρικό Vincent Gallo, στην οποία, ως μέλος των Ταλιμπάν, συλλαμβάνεται από τον αμερικάνικο στρατό στο Αφγανιστάν και μεταφέρεται σε ευρωπαϊκή φυλακή. Στη πορεία, καταφέρνει να αποδράσει και ξεκινά μια απέλπιδα φυγή προς την ελευθερία.

Νερό Για Ελέφαντες («Water For Elephants»)
Μετά από πολλές φωτογραφίες, trailer, teasers, φήμες και κουτσομπολιά από τα παρασκήνια, η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Robert Pattinson, όπου ευτυχώς δεν είναι βρικόλακας, στο πλευρό την Reese Witherspoon, ξεκινά από σήμερα στις αίθουσες. Το 1931, ένας νεαρός φοιτητής Κτηνιατρικής πιάνει δουλειά σε ένα περιπλανώμενο τσίρκο και ερωτεύεται την όμορφη σύζυγο του ιδιοκτήτη. Ο Pattinson, ωστόσο, δήλωσε πως ερωτεύτηκε μόνο την ελεφαντίνα συμπρωταγωνίστριά του.

Η Γυναίκα της Ζωής Μου («La Prima Cosa Bella»)
Ιταλική κομεντί για την ταραχώδη και γεμάτη αντιφατικά συναισθήματα σχέση ενός αγοριού με τη μητέρα του, η οποία είναι βαριά άρρωστη κι εκείνος, ως ώριμος σαρανταπεντάρης πλέον, προσπαθεί να της συμπαρασταθεί και να επαναπροσδιορίσουν μαζί τη σχέση τους. Μελό, συγκινητικό αλλά και αστείο, κέρδισε τρία Ντονατέλο (τα ιταλικά Όσκαρ) και έχει υποβληθεί για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου ως εκπρόσωπος της Ιταλίας.

Βίαιοι, Βρώμικοι, Κακοί («Brutti, Sporchie E Cattivi»)
Άλλη μια ιταλική ταινία, επανέκδοση του 1976 αυτή τη φορά, με βαθιά πολιτικοποιημένη ματιά. Ο πατριάρχης μιας μεγάλης οικογένειας η οποία ζει σε παραγκούπολη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει από τα υπόλοιπα μέλη της, τα οποία θέλουν να τον σκοτώσουν. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κανών.

Love Story
Επανεκδόσεων συνέχεια, με μια από τις διασημότερες δραματικές ερωτικές ιστορίες των τελευταίων 40 χρόνων. Ο Ryan O'Neal , ως φοιτητής του Harvard και γόνος μιας πλούσιας οικογένειας, ερωτεύεται μια απλή αλλά δυναμική κοπέλα (Ali MacGraw). Ενάντια στην οικογένειά του, την παντρεύεται, η ευτυχία τους όμως γρήγορα καταστρέφεται. Πέντε χρυσές σφαίρες, επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ και ένα πασίγνωστο soundtrack, έφεραν τεράστια εμπορική επιτυχία στη ταινία και την έγραψαν για πάντα στη, μελό, ιστορία του κινηματογράφου.

Τι Μέσα, Τι Έξω
Ένα ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ρήγα, το οποίο με πρωταγωνιστή τον ειλικρινή, συγκινητικό αλλά και οργισμένο ισοβίτη Φάνη Ζωγράφο, περιγράφει τα προβλήματα και διεισδύει στις τρύπες του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος.

Justin Bieber: Never Say Never
Για το τέλος σας αφήσαμε το καλύτερο. Ο βίος και η πολιτεία του 16χρονου (...) φαινομένου της ποπ μουσικής, του ενός και μοναδικού Justin Bieber και της κουπ του. Για κορίτσια από 0 έως 14 χρονών. Ίσως ούτε και για αυτά.