Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Όσο ανοίγει ο καιρός τόσο περισσότερες ταινίες βγαίνουν κάθε Πέμπτη, αυτή άλλωστε είναι και η βασική αρχή των εταιρειών διανομής. Έτσι και αυτή τη Πέμπτη κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της χώρας εννέα, ολόκληρες, ταινίες, για κάθε γούστο καθώς και για γλυκές βραδιές σε θερινά σινεμά.

Λόλα («Lola»)
Επανέκδοση της κλασικής ασπρόμαυρης ταινίας του 1961 σε σκηνοθεσία Ζακ Ντεμί. Ένας νεαρός χωρίς ιδιαίτερους στόχους στη ζωή, συναντά μετά από χρόνια τον εφηβικό του έρωτα, την χορεύτρια Λόλα που εργάζεται σε ένα καμπαρέ στην πόλη Ναντ. Η Λόλα όμως δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά του, καθώς αυτός που έχει τη καρδιά της είναι πατέρας του επτάχρονου παιδιού της, ο οποίος την εγκατέλειψε όταν αυτή ήταν ακόμα έγκυος.

Το Μωρό της Ρόζμαρι («Rosemary's Baby»)
Ένα από τα πιο θρυλικά και υποβλητικά θρίλερ στην ιστορία του κινηματογράφου, η ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι βρίσκει πάλι τον δρόμο της προς τις αίθουσες. Η ιστορία γνωστή: Η σύζυγος ενός ηθοποιού αρχίζει να υποψιάζεται πως ο άντρας της καθώς και οι γείτονές τους έχουν μυηθεί στον σατανισμό, μέχρι που μένει έγκυος και η αλήθεια είναι πιο τρομακτική από την πραγματικότητα. Δεν χάνεται για κανένα λόγο.

Γλυκό Ψέμα («De Vrais Mensonges»)
Η νέα γαλλική κομεντί του Πιέρ Σαλβαντόρι, με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού, γύρω από μια τεράστια σειρά ρομαντικών παρεξηγήσεων. Η γενικά ασυγκίνητη σε κάθε ερωτικό θέμα Εμιλί, λαμβάνει ένα παθιασμένο, ανώνυμο, γράμμα, το οποίο αναστατώνει τη ζωή της, καθώς και τις ζωές της συναισθηματικά απογοητευμένης μητέρας της και του υπομονετικού υπαλλήλου της.

Τα Μάτια της Τζούλια («Julia's Eyes»/ «Les Oyos de Julia»)
Θρίλερ από την Ισπανία και τον σκηνοθέτη Γκιγέμ Μοράλες, σε παραγωγή του Γκιγέρμο Ντελ Τόρο («Ο Λαβύρινθος του Πάνα») και με πρωταγωνίστρια του «Ορφανοτροφείου» Μπελέν Ρουέδα. Μια γυναίκα που σταδιακά χάνει το φως της, προσπαθεί να αποδείξει ότι ο θάνατος της δίδυμης αδερφής της, η οποία έπασχε από την ίδια πάθηση και τελικά κρεμάστηκε, δεν ήταν αυτοκτονία.

Τεκμήριο Ενοχής («Conviction»)
Η Χίλαρι Σουόνκ και ο Σαμ Ρόκγουελ συμπρωταγωνιστούν στην ταινία του Τόνι Γκόλντουιν, η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Όταν ο αδερφός της Betty Ann, Kenny, κατηγορείται για φόνο, αυτή, μια απλή εργαζόμενη μητέρα, αποφασίζει να αγωνιστεί με κάθε τρόπο, ακόμα και να βγάλει την Νομική, ώστε να αποδείξει την αθωότητά του.

Αυτοκίνητα 2 («Cars 2»)
Ο Κεραυνός ΜακΚουίν και η τετράτροχη παρέα του επιστρέφει με περισσότερα γκάζια και κοσμοπολίτικο αέρα, καθώς αυτή τη φορά ο ΜακΚουίν μαζί με τον Μπάρμπα, συμμετέχουν σε ένα μίνι πρωτάθλημα ράλι ανά τον κόσμο, ώσπου μπλέκουν σε μια υπόθεση διεθνούς βιομηχανικής κατασκοπίας. Η επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων έρχεται αυτή τη φορά σε 3D, με πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ πριν την ταινία προβάλλεται το «Hawaiian Vacation» ένα ολιγόλεπτο, ξεκαρδιστικό, φιλμάκι, με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες του «Toy Story».

Το Κυνήγι του Κλέφτη («To Catch A Thief»)
Μία από τις πιο ανάλαφρες και διασκεδαστικές ταινίες του μεγάλου μετρ του κινηματογράφου, Άλφρεντ Χίτσκοκ, γυρισμένη το 1955, με ονόματα βαριά σαν ιστορία, όπως Κάρι Γκραντ, Γκρέις Κέλι και Τζον Γουίλιαμς. Ένας διαβόητος λωποδύτης, ο οποίος πλέον έχει αποσυρθεί από τη δράση, ερωτεύεται μια πλούσια Αμερικάνα που γνωρίζει σε διακοπές στην Κυανή Ακτή και, χωρίς να το καταλάβει, καταλήγει να καταζητείται από την αστυνομία.

Beastly
Σύγχρονη διασκευή του κλασικού παραμυθιού της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε πιο νεανικό και αφελές κλίμα, με πρωταγωνιστές τους so-hot-right-now στα κοινά ηλικίας 13-18, 'Αλεξ Πέτιφερ και Βανέσα Χάτζενς. Η ιστορία ακολουθεί την κλασική συνταγή: Ένας γοητευτικός αλλά υπερόπτης και ματαιόδοξος νέος, μεταμορφώνεται από τη μάγισσα του σχολείου σε ένα αποκρουστικό τέρας, έχοντας ένα χρόνο διορία μέχρι να βρει την πραγματική αγάπη και να γίνει πάλι φυσιολογικός.

The Company Men
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουελς, συγκεντρώνει ένα all-star cast με ονόματα όπως Μπεν Άφλεκ, Τόμι Λι Τζόουνς, Κρις Κούπερ και δημιουργεί μια εξαιρετική κοινωνική ταινία, που έρχεται στις αίθουσες την πιο κατάλληλη περίοδο. Τρία σημαντικά και ακριβοπληρωμένα στελέχη μιας μεγάλης επιχείρησης, βιώνουν με διαφορετικό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η οποία στη πορεία τους αλλάζει ριζικά τόσο την επαγγελματική, όσο και την κοινωνική και οικογενειακή ζωή τους.