«A Dangerous Method»: Knightley, Mortensen και Fassbender σε Φροϋδικό δράμα

«A Dangerous Method»: Knightley, Mortensen και Fassbender σε Φροϋδικό δράμα

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά σε εμάς ήρθε ήδη μια μυρωδιά Oscar.

Μετά από επικά blockbuster, ρομαντικές κομεντί, περιπέτειες με αντροπαρέες και μερικές ρομαντικές κομεντί ακόμα, ήρθε ο καιρός η φετινή χρονιά να δείξει το δραματικό της πρόσωπο, αυτό δηλαδή που έχει το ένα μάτι στραμμένο στη ποιότητα και το άλλο επικεντρωμένο στα Oscars.

Το «A Dangerous Method» είναι ένα δράμα εποχής που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο και τόσο η υπόθεσή του όσο και το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε, υπόσχονται πολύ ντόρο γύρω από το όνομά του, τόσο από τους κριτικούς όσο και από τα μέλη της Ακαδημίας.

Ο Vigo Mortensen στον ρόλο του θρυλικού νευρολόγου και ψυχαναλυτή Sigmund Freud και ο Michael Fassbender (γνωστότερος για τον πρόσφατο ρόλο του ως Magneto στο «Xmen: First Class») στο ρόλο του έτερου διάσημου ψυχίατρου Carl Jung, πρωταγωνιστούν δίπλα στην Keira Knightley, η οποία υποδύεται την Sabina Spielrein, μια Ρωσίδα ασθενή με σοβαρή ψυχική διαταραχή, την θεραπεία της οποίας αναλαμβάνει ο Jung, το 1904 στην Ελβετία. Οι δυο τους συνάπτουν σχέση, κάτι εξαιρετικά ανήθικο και αντιδεοντολογικό, ενάντια στο πρωτόκολλο γιατρού-ασθενή, ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο πεδίο όπως η ψυχιατρική, και όλες οι ισορροπίες ανατρέπονται. Στη πορεία των χρόνων, η Spielrein γίνεται και η ίδια ψυχαναλύτρια, μία από τις πρώτες εξέχουσες γυναικείες μορφές στον χώρο μάλιστα, και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ρωσίας.

Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο βραβευμένος σκηνοθέτης David Cronenberg, ενώ έναν σημαντικό ρόλο στο φιλμ έχει και ο Vincent Cassel.

Η ταινία, εκτός του ότι είναι βασισμένη σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, βασίζεται στο θεατρικό έργο «The Talking Cure» που παίζεται εδώ και χρόνια στο Λονδίνο. Παρακολουθείστε το trailer που ακολουθεί και θα καταλάβετε γιατί η πρώτη μας σκέψη ήταν «α, ο θείος Oscar».