Video Art Festival Μηδέν στην Καλαμάτα

Video Art Festival Μηδέν στην Καλαμάτα

Πιο δυναμικό από ποτέ το Festival Μηδέν είναι έτοιμο να παρουσιάσει τις φετινές του επιλογές από την παγκόσμια παραγωγή βιντεοτέχνης νέων και ανερχόμενων δημιουργών.

Μια παραγωγή που παρακολουθεί συστηματικά εδώ και 7 χρόνια δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα μιας τέχνης που αναπτύσσεται απρόσμενα, ραγδαία και πολύμορφα, ακριβώς αυτή την χρονική περίοδο.

Το φεστιβάλ βιντεοτέχνης της Καλαμάτας, που φέτος συγκέντρωσε περισσότερες από 1000 συμμετοχές από όλες τις ηπείρους, υπόσχεται ένα τριήμερο γιορτής της σύγχρονης παγκόσμιας βιντεοδημιουργίας αλλά και έναν ιδιότυπο οδηγό επιβίωσης στο σύγχρονο καταιγισμό εικόνων που δεχόμαστε. Το φετινό Festival Μηδέν θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2011 στην πιο όμορφη γειτονιά του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας, στην πλατεία Αμφείας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συνδυάζοντας με το γνώριμο τρόπο του την αίσθηση του θερινού σινεμά με την σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

Στις τρεις βραδιές θα προβληθούν συνολικά 189 επιλεγμένα βίντεο από 45 χώρες. Είναι οι πιο αιχμηρές και ενδιαφέρουσες σκέψεις, αισθητικές εξερευνήσεις, πειραματισμοί και προβληματισμοί αλλά και εκφραστικές φόρμες και τάσεις που «συμβαίνουν τώρα» στα πιο ανήσυχα μυαλά και μάλιστα σε ολόκληρο τον κόσμο, καταργώντας σύνορα ή άλλους περιορισμούς.

Επιπλέον προγραμματίζονται ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις όπως η ειδική προβολή της ενότητας «Παίζοντας με το χρόνο...Come to Life» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, η διάλεξη της εικαστικού και ιδρυτικού μέλους του «Μηδέν» Γιούλας Παπαδοπούλου με θέμα την ιστορία της βιντεοτέχνης στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ενώ η αυλαία του φεστιβάλ θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου στο Beach Bar Hobo, με ένα μοναδικό οπτικοακουστικό πάρτι σετ με τίτλο «The New Style» στο οποίο ο Blue Lagoon της γνωστής ελληνικής ομάδας Κορμοράνος μιξάρει επί σκηνής μουσικά βίντεο που έχει φτιάξει ή μοντάρει μαζί με το συνεργάτη του, Χάρη Λαγκούση.

Καλλιτεχνική ομάδα Festival Μηδέν 2011

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Δημητρακόπουλος – Γιούλα Παπαδοπούλου
Επιμέλεια «Hyperform» και παράλληλης εκδήλωσης «Παίζοντας με το χρόνο...Come to life» (Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας): Μαργαρίτα Σταυράκη
Επιμέλεια ενότητας «Τραύμα»: Μαρία Μπουρίκα
Επιμέλεια αφιερωμάτων και συνεργασιών: Γιούλα Παπαδοπούλου
Τεχνική υποστήριξη, DVD authoring-editing: Σταύρος Καπέτης

Η εικόνα της αφίσας ανήκει σε έργο της LIAO Chi-Yu

Όλες οι εκδηλώσεις του Festival Μηδέν πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

7, 8, 9 Ιουλίου, 2011
Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

www.festivalmiden.gr