Γιατί ο Steven Soderbergh ξεκάνει το μισό Hollywood;

Γιατί ο Steven Soderbergh ξεκάνει το μισό Hollywood;

Ο διάσημος σκηνοθέτης ετοιμάζει τη νέα του ταινία «Contagion» όπου ξεπαστρεύει την αφρόκρεμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Στην αρχή, βλέποντας το trailer του «Contagion», νομίζεις πως πρόκειται για μια φάρσα μεταξύ των celebrities, κάτι που άλλωστε συνηθίζεται στην Αμερική μιας και εκεί οι άνθρωποι έχουν χιούμορ και όχι τόσα κόμπλεξ όπως εδώ.

Στη πορεία όμως συνειδητοποιείς πως όχι μόνο δεν πρόκειται για φάρσα, όχι μόνο αυτό που βλέπεις είναι όντως το trailer μιας πραγματικής ταινίας, όχι μόνο πρωταγωνιστούν σε αυτή μερικά (σχεδόν όλα) από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood, αλλά και πίσω από τη σκηνοθεσία είναι ο βραβευμένος Steven Soderbergh.

Η ταινία ονομάζεται «Contagion» και κεντρικό της θέμα είναι μια ίωση που μεταφέρεται μέσω των πουλιών και μολύνει τον πληθυσμό της Γης με τρομακτική ταχύτητα. Τόσο τρομακτική που, για παράδειγμα, πρώτη απ' όλους πεθαίνει η Gwyneth Paltrow.

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν άξιοι συνεργάτες της να συνεχίσουν το φιλμ μέχρι το τέλος –ή μέχρι να πεθάνουν και αυτοί τέλος πάντων. Γιατί όταν λέμε πως πρωταγωνιστεί το μισό Hollywood το εννοούμε: Kate Winslet, Jude Law, Matt Damon, Marion Cotillard, Laurence Fishburne, τα πρώτα ονόματα, έτσι για να καταλάβετε το μέγεθος του budget.

Δείτε το trailer παρακάτω και θα καταλάβετε, όπως καταλάβαμε κι εμείς έπειτα, πως όταν πριν λίγο καιρό ο Soderbergh είχε δηλώσει πως αποφάσισε να αποσυρθεί απο τη σκηνοθεσία, εννοούσε πως θα πάρει μαζί του και τη μισή show business.