Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Πέντε νέες ταινίες ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και η μερίδα του λέοντος πέφτει πάλι στις κλασικές επανεκδόσεις , με δύο μόνο εξαιρέσεις. Αυτή του «Horrible Bosses» της all-star κωμωδίας που αναμένεται να σπάσει ταμεία, και του «The Beaver», της νέας, δραματικής ταινίας με πρωταγωνιστή στον Mel Gibson και σκηνοθέτρια τη Jodie Foster –κάτι που από μόνο του τραβά το ενδιαφέρον (ή και όχι). Πιο αναλυτικά:

Αφεντικά για σκότωμα («Horrible Bosses»)
Τρεις φίλοι, απελπισμένοι από τη σαδιστική συμπεριφορά με την οποία τους φέρονται τα απαιτητικά και σχεδόν παρανοϊκά αφεντικά τους, αποφασίζουν να βρουν ένα τρόπο ώστε να τους βγάλουν από τη μέση, μια και καλή. Ξεκινούν, λοιπόν, να ψάχνουν για έναν επαγγελματία δολοφόνο που θα τους βοηθήσει. Με τους Jennifer Aniston, Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Colin Farrell και Kevin Spacey σε μια κωμωδία ιδανική για την εποχή, και με τον Jamie Foxx σε έναν απολαυστικό ρόλο με το όνομα «Motherfucker», αποτελεί μία από τις ταινίες που θα απολαύσετε και με το παραπάνω.

Ο Άλλος μου Εαυτός («The Beaver»)
Ένα ακόμα σκηνοθετικό εγχείρημα από την Jodie Foster, με πρωταγωνιστή τον «φίλο» της, Mel Gibson. Ένας ιδιοκτήτης εταιρείας παιχνιδιών πέφτει ξαφνικά σε κατάθλιψη και αρχίζει να αδιαφορεί για τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του αλλά και για τη δουλειά του. Κάποια στιγμή, βρίσκει έναν πεταμένο λούτρινο κάστορα, ο οποίος του μιλά και τον κάνει να ανακαλύψει ξανά τον χαμένο του εαυτό.

Οι ομπρέλες του Χερβούργου («Les Parapluies De Cherbourg»)
Μια κλασική σινεφίλ ταινία για όσους αγαπούν τον γαλλικό κινηματογράφο, πόσο δε αυτόν του '60. Ο Jacques Demy σκηνοθετεί τη Catherine Deneuve, τον Marc Michel και την Anne Vernon στη ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών και απέσπασε 5 υποψηφιότηες για Όσκαρ. Η νεαρή Genevieve, κόρη μιας χήρας ιδιοκτήτριας ενός ομπρελάδικου, είναι ερωτευμένη με τον Guy, έναν νεαρό μηχανικό αυτοκινήτων. Όταν όμως εκείνος φεύγει για τον πόλεμο της Αλγερίας, τα ίχνη του χάνονται και η Genevieve μένει πίσω με ένα παιδί στη κοιλιά της.

Τα 400 Χτυπήματα («Les Quatre Cents Coups»)
Ένα από τα αριστουργήματα του Francois Truffaut, το οποίο άφησε ιστορία στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και βοήθησε στη γέννηση της Nouvelle Vague. O 13χρονος Antoine, σπρωγμένος από την αδιαφορία των γονιών του και την αυταρχικότητα του σχολείου του, το σκάει για ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού, έχοντας πάντα ως όνειρό του τη θάλασσα. Jeanne Moreau, Claire Maurier, Albert Remy και το μεγάλο βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κανών το 1959.

Μοντέρνα Τέρατα («I Nuovi Mostri»)
Ιταλική κωμωδία του 1977 σε σκηνοθεσία Mario Monicelli με τη βοήθεια των Dino Risi και Ettore Scola, που προσπαθεί να περιγράψει την Ιταλία των 70s μέσα από σπονδυλωτές ιστορίες-πορτρέτα των εγωιστικών, ματαιόδοξων, κυνικών, άσπλαχνων και κάθε είδους «τεράτων» της ιταλικής καθημερινής ζωής. Πρωταγωνιστούν επίσης «τέρατα» του ιταλικού κινηματογράφου, όπως ο Vittorio Gassman, ο Alberto Sordi και η πανέμορφη Ornella Muti, ενώ ένα ρόλο έχει και ο «δικός μας», Γιώργος Βογιατζής.