Star Wars Day: Εσύ ήξερες τα 20 facts που μόνο οι πραγματικοί φανς γνωρίζουν;

Νατάσσα Σχοινά
Star Wars Day: Εσύ ήξερες τα 20 facts που μόνο οι πραγματικοί φανς γνωρίζουν;
This content is subject to copyright.

Οι ταινίες των Star Wars έχουν σήμερα την τιμητική τους και το γιορτάζουμε με τα γεγονότα που συνέβησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Η 4η Μαΐου είναι η ημέρα που έχει αφιερωθεί παγκοσμίως στα Star Wars και δε θα μπορούσαμε να τη γιορτάσουμε καλύτερα από τα αναζητήσουμε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μπροστά και πίσω από τις κάμερες χωρίς καν να τα παρατηρήσουμε.

Τα γεγονότα αυτά έκαναν τις ταινίες αυτό που είναι σήμερα και κατέταξαν το franchise που ξεκίνησε το 1977 και που από το 2012 ανήκει στην Disney, στην κορυφή των πιο επικών και επιδραστικών που γνώρισε ο πλανήτης στον κινηματογράφο.

Πάμε, λοιπόν να τα δούμε και... May the 4th be with you!

1. Τα παντελόνια που φορούσε ο Mark Hamill στην πρώτη ταινία ήταν ουσιαστικά Levi’s που είχαν αποχρωματιστεί και τους είχαν αφαιρεθεί οι πίσω τσέπες.

2. Μέσα στον C-3PO υπήρχε πραγματικός άνθρωπος που φορούσε τη στολή και κυκλοφορούσε -ιδιαίτερα άβολα- μέσα στο σετ. Αυτός είναι ο Anthony Daniels.

3. Τα γυρίσματα είχαν τρομακτική φασαρία. Για παράδειγμα, στο Empire Strikes Back, σε σκηνή όπου ο Mark Hamill (Luke Skywalker) βρίσκεται με τον Darth Vader, δεν μπορούσε να ακούσει λέξη, σε σημείο που χρειαζόταν να του κάνουν οπτικά σήματα για να ξέρει πότε να ανταποκριθεί.

4. Το αρχικό πλάνο του δημιουργού των Star Wars, George Lucas, ήταν τον Yoda να παίξει μία μαϊμού που φορούσε μάσκα και κρατούσε μαγκούρα.

5. Ο Yoda, επίσης, έχει διαφορετικό αριθμό δακτύλων στα πόδια του ανάλογα με την ταινία. Στο Phantom Menace, έχει 3, ενώ στο The Empire Strikes Back και στο Return of the Jedi έχει 4.

star_wars_facts_jabba_the_hutt9.jpg

6. Ο George Lucas είχε και ένα εναλλακτικό σενάριο για το τέλος του Return of the Jedi. Μετά τη σκηνή όπου ο Luke αφαιρεί το κράνος του Darth Vader, το φοράει, λέει «Τώρα είμαι ο Vader» και στρέφεται στη σκοτεινή πλευρά.

7. Η φυλή των E.T. -του γνωστού E.T.- εμφανίζεται στο Phantom Menace και εμφανώς συνδέει το franchise του Lucas με την ταινία επιστημονικής φαντασίας του Stephen Spielberg.

8. Ο ήχος των lightsabers είναι ένας συνδυασμός από τον ήχο μίας παλιάς τηλεόρασης και του κινητήρα ενός προβολέα ταινιών.

9. Αρχικά, ωστόσο, το lightsaber δεν είχε καθόλου ήχο.

10. Ο Harrison Ford δεν ήταν η μοναδική επιλογή για τον ρόλο του Han Solo. Ο Al Pacino, ο Jack Nicholson, ο Sylvester Stallone και ο Christopher Walken ήταν ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα.

11. Η Carrie Fisher πολλές φορές έπρεπε να ανεβαίνει πάνω σε ένα κουτί όταν έπρεπε να γυρίσει μία σκηνή με τον Harrison Ford, ώστε να φαίνεται στο πλάνο. Η μεν ήταν 1,55 και ο δε 1,85!

12. Η χιονοθύελλα στη μάχη του Hoth είναι πραγματική. Τα γυρίσματα έγιναν στο Hardangerjøkulen, κοντά στο Finse της Νορβηγίας και δε χρειάστηκαν καθόλου οπτικά εφέ.

13. Ο Jabba the Hutt ήταν τόσο μεγάλος που χρειάζονταν 7 άνθρωποι για να μπορέσουν να τον χειριστούν.

14. Το Falcon κάνει μία cameo εμφάνιση στο Revenge of the Sith και προσγειώνεται στο Coruscant.

15. Το Falcon είναι το πιο γρήγορο διαστημόπλοιο στον γαλαξία και μπορεί να ταξιδέψει 2.500 έτη φωτός σε μία μέρα.

star_wars_facts_jabba_the_hutt10.jpg

16. Ο Chewbacca είναι εμπνευσμένος από τον σκύλο του George Lucas. Ήταν ένας Alaskan Malamute, μεγάλος, φουντωτός και φτάνει κοντά στα 60 κιλά σε πλήρες μέγεθος.

17. Η Keira Knightley υποδύθηκε τον αντιπερισπασμό της βασίλισσας Amidala στο Phantom Menace όταν ήταν 12 ετών.

star_wars_facts_jabba_the_hutt11.jpg

18. Ο Harrison Ford πληρώθηκε μόλις 10.000 δολάρια για τον ρόλο του στο A New Hope.

19. Η φράση «I have a bad feeling about this» -δηλαδή «Έχω ένα κακό προαίσθημα για αυτό»- βρίσκεται σε κάθε ταινία Star Wars.

20. Η Laura Dern έκανε θορύβους όπλων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ ο Ewan McGregor δεν μπορούσε να σταματήσει να κάνει τον ήχο του lightsaber.