Γιώργος Λάνθιμος: Η νέα ταινία με την Emma Stone και τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood

Νατάσσα Σχοινά
Γιώργος Λάνθιμος: Η νέα ταινία με την Emma Stone και τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood

Η Emma Stone και ο Γιώργος Λάνθιμος σε photocall της ταινίας 'The Favourite' το 2018

Invision

Ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός ξανά μαζί κινηματογραφικά και το κοινό έχει μεγάλη περιέργεια σχετικά με το τι ακριβώς θα δει.

Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας The Favourite και λίγο μετά τη Βληχή, o Γιώργος Λάνθιμος ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με την Emma Stone για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη, AND.

Greece Emma Stone

Η ταινία AND και το cast με τα μεγάλα Χολιγουντιανά ονόματα

Σε ένα σενάριο που έχει γράψει ο ίδιος ο Λάνθιμος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, πρόκειται να συγκεντρωθούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood. Jesse Plemons, Willem Dafoe και Margaret Qualley παίρνουν τη θέση τους δίπλα στη 33χρονη Stone, με την ανάπτυξη της ταινίας να αρχίζει τον επόμενο μήνα στη Νέα Ορλεάνη. Και, αν ο Plemons και ο Dafoe δε χρειάζονται συστάσεις, η Qualley είναι το κορίτσι που κατάφερε να συγκινήσει το κοινό με την ερμηνεία της στη σειρά Maid (2021) του Netflix.

«Η συνεργασία με τον Λάνθιμο συνεχίζει να είναι highlight για εμάς στην Searchlight και αυτό είναι άλλο ένα πραγματικά αυθεντικό πρότζεκτ που ξεχωρίζει τη δουλειά του. Το να δουλεύουμε ξανά με την Emma, τον Willem, τον Jesse και τη Margaret όπως επίσης και με την Element και τη Film4 είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα», είπαν οι πρόεδροι της εταιρείας παραγωγής Searchlight Pictures, David Greenbaum και Matthew Greenfield.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για το σενάριο της ταινίας, ωστόσο αυτήν τη δεκαετία, ο 49χρονος δημιουργός έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα πάνω του με την ιδιαίτερη προσέγγιση που έχει από την καρέκλα του σκηνοθέτη στις ταινίες του.

Η ταινία Lobster (2015) είχε προταθεί για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, ενώ το The Favourite (2019) συγκέντρωσε πολλές υποψηφιότητες, με την Olivia Colman να αποσπά τελικά το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Αρκετά πιο πίσω, στον Κυνόδοντα (2009), η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2011.

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς