Magic Mike's Last Dance: Ο τελευταίος χορός του Mike δεν είχε κορύφωση αλλά ευτυχώς είχε αρκετό χορό

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Magic Mike's Last Dance: Ο τελευταίος χορός του Mike δεν είχε κορύφωση αλλά ευτυχώς είχε αρκετό χορό

Η τελευταία προσθήκη στον χορευτικό κόσμο του Magic Mike δεν είχε την κορύφωση ενός φινάλε, αλλά ευτυχώς είχε αρκετό χορό για χάζι.

Το "Magic Mike's Last Dance" είναι η τρίτη και τελευταία προσθήκη στο χορευτικό σύμπαν του Magic Mike που μας πρωτολικνίτηκε το 2012 και μας εισήγαγε στον κόσμο του ανδρικού στριπτίζ.

magik-mike-stills-02.jpg

© 2022 Warner Bros. Entertainment Inc.

Tar Review: Η Cate Blanchett σε ένα masterclass ηθοποιίας

Magic Mike's Last Dance: Ο τελευταίος χορός μεταφέρεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Ο Steven Soderbergh ξαναπαίρνει τα ηνία της σκηνοθεσίας μετά την πρώτη ταινία του 2012 (η δεύτερη, το Magic Mike XXL του 2015 σκηνοθετήθηκε από τον Gregory Jacobs), η οποία τότε με πρωταγωνιστές τους Channing Tatum και Matthew McConaughey, κατάφερε να ξεπεράσει την όποια αμηχανία, ευτέλεια ή φθήνια που μπορεί να περιέβαλε το ανδρικό στριπτίζ μέχρι εκείνη την εποχή. Ευτυχώς, το απολαυστικό θράσος του Magic Mike ήταν η απόλυτη ένοχη απόλαυση και για τα δύο φύλα, με την ενοχή να φεύγει σιγά σιγά από το παράθυρο και χωρίς να την παίρνουμε χαμπάρι.

To "Magic Mike's Last Dance" βρίσκει τον Mike Lane (Channing Tatum) να έχει χάσει την επιχείρησή του και μιας και έχει αποσυρθεί από το στριπτίζ, έχει πλέον τον ρόλο του μπάρμαν, σε μια προσπάθεια να τα βγάλει πέρα μακριά από τον εξωτικό κόσμο του χορού. Στη νέα ταινία ο Soderbergh και ο σεναριογράφος όλων των ταινιών, Reid Carolin, τοποθετούν τον ήρωά μας στο Μαϊάμι, να σερβίρει καλεσμένους ενός event που διοργανώνει μια πολύ πλούσια και πολύ γοητευτική διαζευγμένη γυναίκα, η Maxandra Mendoza (Salma Hayek).

MAGIC MIKE'S LAST DANCE

© 2022 Warner Bros. Entertainment Inc.

Babylon Review: Ένα γράμμα αγάπης στο σινεμά και ένα γράμμα μίσους στο Χόλιγουντ

Το ρομάντζο και ο χορός δεν αργούν να ξαναέρθουν βέβαια, αφού σε ένα Michael Mann-ικό σκηνικό, ο αγαπημένος μας Magic Mike κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά (και δεν δυσκολεύεται κιόλας): να σαγηνεύει με το κορμί του, τον ρυθμό του και την κίνησή του. Στο "Last Dance" όλα κινούνται πολύ γρήγορα, κάτι που σε άλλο είδος ταινιών να μην είναι τόσο αποδεκτό. Εδώ όμως δεν πειράζει, μόνο που το πιο βασικό θύμα της βιασύνης αυτής να η προσπάθεια για μια ερωτική χημεία που προσπαθεί μάταια να χτιστεί με τους δύο πρωταγωνιστές.

Η Salma Hayek υπόσχεται στο trailer "Οι άνθρωποι είναι μουδιασμένοι, αποσυνδεδεμένοι. Θα τους ξυπνήσουμε με ένα κύμα πάθους που δεν έχουν ξανανιώσει ποτέ!". Δεν μπορούμε να πούμε ότι παραδίδει ένα τόσο δυναμικό ξύπνημα, αλλά όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να περάσουμε καλά με μια χορευτική ρομαντική κομεντί, ευτυχώς τα έχουμε: όμορφα σώματα σε σύγχρονες χορογραφίες, μια γλυκιά background αφήγηση που μιλάει για την έννοια και την ουσία του χορού, μια ιστορία αγάπης και έναν απολαυστικό Channing Tatum. Για τον τελευταίο χορό του, ο Magic Mike θέλει να ξέρουμε πως η κάθε γυναίκα έχει όσες επιλογές χρειάζεται, πως ο χορός είναι από τα πιο ειλικρινή μέσα ανθρώπινης έκφρασης και επικοινωνίας και πως για τον ίδιο, η ανώτερη φαντασίωση είναι το να γίνεις η μοναδική φαντασίωση γι’ αυτόν τον έναν. Τον έναν και μοναδικό.

MAGIC MIKE'S LAST DANCE

© 2022 Warner Bros. Entertainment Inc.

The Whale Review: Ο Brendan Fraser στο πιο συγκινητικό comeback της ζωής του

Magic Mike's Last Dance: "Μπορείς να χορέψεις με κάποιον που δεν εμπιστεύεσαι; Μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον που ξέρει να χορεύει;"

Δέκα χρόνια μετά, ο Magic Mike επιστρέφει και μπορεί να μην κουβαλάει το θράσος, το μεράκι και την όρεξη του προκατόχου του, αλλά ευτυχώς δεν ξέφυγε από το είδος του, δεν ξέχασε την ταυτότητά του και μας χάρισε μια ικανοποιητική προσθήκη που ναι μεν δεν θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες μας, αλλά θα την χαζεύουμε σίγουρα ευχάριστα όπου και αν την πετύχουμε.