Όσκαρ 2023: Βλέπουμε τι έχει η goodie bag των υποψηφίων αξίας άνω των 100k

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Όσκαρ 2023: Βλέπουμε τι έχει η goodie bag των υποψηφίων αξίας άνω των 100k

 Rodin Eckenroth/FilmMagic

Ρίχνοντας μια ματιά σε μία από τις πιο hot και πανάκριβες goodie bags στον κόσμο: αυτή των υποψήφιων στα Όσκαρ 2023.

Τα Όσκαρ 2023 πλησιάζουν και όλοι ετοιμάζονται για την πολυαναμενόμενη τελετή απονομής. Εμείς αφού βρήκαμε τα φαβορί και κάναμε τις προβλέψεις μας για τους νικητές, τώρα ρίχνουμε μια ματιά στην goodie bag που θα λάβουν πολλοί από τους υποψηφίους.

Όσκαρ 2023: Τα φαβορί και οι προβλέψεις μας για την πιο φανταχτερή βραδιά του Χόλιγουντ

Όσκαρ 2023: Η goodie bag των υποψηφίων από την Distinctive Assets

Όλοι οι υποψήφιοι για τα Όσκαρ του 2023 θα πάνε σπίτι τους με μια τσάντα, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Το εν λόγω gift bag είναι ανεπίσημο και δεν διανέμεται από την Ακαδημία, αλλά από την entertainment marketing εταιρεία Distinctive Assets που εδρεύει στο Λος Άντζελες.

Το λεγόμενο "Everyone Wins" gift bag προσφέρεται μόνο στους 25 25 πρώτους υποψήφιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και περιλαμβάνει από beauty προϊόντα, σετ μπάνιου και αναλώσιμα, μέχρι ταξίδια. Μάλιστα, για φέτος η εταιρεία δήλωσε ότι έχει συμπεριλάβει εκπλήξεις που δεν έχει ξαναπροσφέρει παλαιότερα, όπως πολυτελείς διακοπές στην Ιταλία και τον Καναδά, Art Lipo body sculpting και μια σφαίρα διαλογισμού υψηλής τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει πως αυτή η τσάντα αξίζει πάνω από 125.000 δολάρια!

goodie-bag-oscar-2023-3.JPG

Forbes & Distinctive Assets

Όσα πιο πολλά έχεις, μάλλον τόσα πιο πολλά λαμβάνεις... δωρεάν

"Είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που για άλλη μια φορά δημιουργούμε αυτό που είναι γνωστό παγκοσμίως ως η απόλυτη swag τσάντα", δήλωσε ο ιδρυτής της Distinctive Assets, Lash Fary, σε δελτίο τύπου. "Ενώ τα δώρα μας μπορεί να φημίζονται για το ότι είναι διασκεδαστικά, υπέροχα, χρήσιμα και μοναδικά, εξυπηρετούν επίσης έναν ευρύτερο σκοπό. Τα περισσότερα από τα brand που έχουμε συμπεριλάβει προέρχονται από ένα ευρύ και περιεκτικό φάσμα μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες επωφελούνται ουσιαστικά από την παγκόσμια προβολή που τους προσφέρει η σύνδεσή τους με τη μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ. Αυτό είναι το celebrity marketing με μια αποστολή."

Ο Fary συνέχισε λέγοντας πως "Αν και αυτή η τσάντα δώρων έχει, όπως πάντα, εντυπωσιακή αξία, δεν εστιάζουμε, ούτε στοχεύουμε εκεί. Πρόκειται για ένα απλό win/win. Αυτοί οι υποψήφιοι είναι σε μοναδική θέση να βοηθήσουν ανυπολόγιστα τα brand που συμμετέχουν, απλά φορώντας, χρησιμοποιώντας και μιλώντας για αυτά τα προϊόντα. Το marketing και η διαφήμιση μπορούν και πρέπει να συνυπάρξουν με την επικαιρότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό δεν είναι επιπολαιότητα- είναι βασικά οικονομικά."

Όσκαρ 2023 Υποψηφιότητες: Τα Πάντα Όλα μπροστά με 11 υποψηφιότητες, Γερμανία και Ιρλανδία ακολουθούν

Τα πιο ακριβά καλούδια του gift bag των υποψηφίων Όσκαρ 2023

Η Distinctive Assets, που ξεκαθαρίζει πως δεν σχετίζεται με την επίσημη Oscar® Bag ή την A.M.P.A.S.®, έχει βάλει στην "Everybody Wins" τσάντα της, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και ακόμα πιο πολλά. Δώρα ομορφιάς και lifestyle από brands όπως οι Miage, Havaianas, Bauman Medical, Blush Silks και PETA. Η τσάντα θα περιλαμβάνει επίσης δώρα τροφίμων και ποτών από brands όπως οι Tranquini, Frontera Wines, CLIF και Good Girl Chocolate. Άλλες μάρκες που περιλαμβάνονται στην swag τσάντα είναι οι Ariadne Athens Skin Wellness, NaturGeeks και Rareté Studios. Οι υποψήφιοι θα λάβουν επιπλέον αντικείμενα από brands όπως οι KnowingLabs, Maison Construction, Mahara Mindfulness και The Millions-Billions-Trillions Brand.

Βέβαια, η marketing στρατηγική της εταιρείας είναι να φανεί πως προωθεί μικρές επιχειρήσεις, αλλά όπως σχεδόν τα πάντα στο Χόλιγουντ, είναι για το φαίνεσθαι. Γιατί πρώτον, πόσο μικρές μπορεί να είναι αν εδρεύουν στην καρδιά της Καλιφόρνια, δεύτερον, πόσο μικρές μπορεί να είναι αν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τέτοιου είδους υπηρεσίες και απήχηση, και τρίτον, πόσο μικρές μπορεί να είναι αν έχουν τέτοια κόστη στα προϊόντα τους; Γιατί εμείς όταν σκεφτόμαστε μικρή επιχείρηση, σκεφτόμαστε μία που παλεύει με όσα έχει να επιβιώσει σε ένα τρομακτικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και να βγάλει ένα μικρό κέρδος. Αλλά, άλλος κόσμος το Χόλιγουντ.

goodie-bag-oscar-2023.JPG

Forbes & Distinctive Assets

Άλλο marketing όμως και άλλο γκλαμουριά (σχεδόν), οπότε ας δούμε την goodie bag. Σύμφωνα με το Forbes λοιπόν, στα δώρα είναι μια διανομή τριών διανυκτερεύσεων σε ένα πολυτελές κτήμα 10 στρεμμάτων στην Οτάβα. Προφανώς, διαθέτει όλες μα όλες τις ανέσεις, όπως ψυγείο γεμάτο γκουρμεδιές, catering από επαγγελματίες σεφ, home theater, πισίνα, ακόμη και μια πίστα τοξοβολίας.

Α και μια Shelby AC Cobra 427 Roadster του 1965 και μια McLaren Artura του 2023, σε περίπτωση που τους κάτσει βαριά η διανομή και θελήσουν να φύγουν. (Αξία 40.000 δολ.).

Αν θελήσουν μάλιστα να φύγουν πιο μακριά, μπορούν να πάρουν 7 φίλους τους και να πάνε ένα ταξιδάκι στην Νάπολη της Ιταλίας, στο Faro Punta Imperatore, έναν ανακαινισμένο φάρο στην ακτή για τρεις διανυκτερεύσεις και να βολτάρουν με γιοτ στο Κάπρι, με γραφική βέσπα και τέλος πάντων, ό,τι έχουμε δει πάνω κάτω στην 2η σεζόν του "The White Lotus".

Οι αστέρες του Χόλιγουντ θα έχουν επίσης την ευκαιρία, αν θελήσουν να κάνουν καμιά ανακαίνιση σε καμιά βίλα, να έχουν δωρεάν υπηρεσίες project management από την Maison Construction, αξίας περίπου 25.000 δολ.

goodie-bag-oscar-2023-2.JPG

Forbes & Distinctive Assets

Να ανακαινίσεις το σπίτι σου θες; Το 'χουμε. Να ανακαινίσεις το σώμα σου θες; Κι αυτό το 'χουμε.

Αν από την άλλη, αν δεν θέλουν να ανανεώσουν οίκημα, αλλά... σώμα, μπορούν να απευθυνθούν στον Dr Thomas Su, που έχει τον τίτλο "figure artist και sculptor", ο οποίος προσφέρει μια μορφή λιποαναρρόφησης που τονώνει τα μπράτσα, ονόματι διαδικασία Celebrity Arms Sculpting και αξίας 12.000 δολάρια.

Εννοείται η περιποίηση δεν θα έλειπε, γι' αυτό και οι αστέρες για να γίνουν ακόμα πιο λαμπεροί θα λαμβάνουν για έναν χρόνο προϊόντα της Oxygenetix αξίας 12.000 δολάρια, θεραπείες αντιγήρανσης αξίας 10.000 δολάρια, προϊόντα περιποίησης μαλλιών στα 7.000 δολ. κοσμήματα, σναδάλια, τεκίλες, συμπληρώματα και πολλά, πολλά όμως, ακόμα.

Οι τυχεροί των Όσκαρ 2023

Οι καλύτερες αντιδράσεις, τα ρεκόρ και οι σνομπαρίες - Τα πάντα όλα για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ

Τη λιτή αυτή τσάντα θα λάβουν οι κορυφαίοι υποψήφιοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες όπως οι Austin Butler, Colin Farrell, Cate Blanchett, Ana de Armas, Michelle Williams, Michelle Yeoh, Judd Hirsch, Angela Bassett, Jamie Lee Curtis, Todd Field και Steven Spielberg.

Βέβαια, οι 26 υποψήφιοι δεν είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν αυτά τα δώρα και συνήθως τουλάχιστον ένας από αυτούς τα απορρίπτει, όπως είχε κάνει πέρυσι ο Denzel Washington ή ο J.K. Simmons που δώρισε τη δική του τσάντα σε φιλανθρωπική δημοπρασία.

Τα φετινά Όσκαρ είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα των τελευταίων χρόνων, με τις υποψηφιότητες να περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα γεγονός που υπόσχεται μια διασκεδαστική και -λογικά- viral βραδιά. Ας ελπίσουμε βέβαια φέτος, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και το hype, χωρίς ανεπιθύμητα δράματα.