Το Everything Everywhere All at Once σπάει ακόμα ένα ρεκόρ πριν καν τα Όσκαρ 2023

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το Everything Everywhere All at Once σπάει ακόμα ένα ρεκόρ πριν καν τα Όσκαρ 2023

Έχουμε νέο πρωταθλητή πριν τα Όσκαρ 2023. Το Everything Everywhere All at Once ξεπερνάει το Return of the King.

Το "Everything Everywhere All at Once" μπορεί ακόμα να μην έχει πάρει Όσκαρ (γιατί ακόμα τα Όσκαρ 2023 δεν έχουν γίνει), αλλά μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει ένα από τα πιο επικά blockbuster: Το Lord of the Rings: The Return of the King.

Όσκαρ 2023 Υποψηφιότητες: Τα Πάντα Όλα μπροστά με 11 υποψηφιότητες, Γερμανία και Ιρλανδία ακολουθούν

Το multiverse που κερδίζει πριν τα Όσκαρ 2023

Το "Lord of the Rings: The Return of the King" είναι η τελευταία προσθήκη στην επική τριλογία του Peter Jackson και αυτή που εκτός από την αγάπη των κριτικών, έλαβε και την αγάπη του κόσμου, εισπράττοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office, αλλά και της Ακαδημίας και κερδίζοντας 11 βραβεία Όσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από μία μόνο ταινία. Βέβαια, το φινάλε του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, πριν φτάσει η βραδιά των Όσκαρ, είχε κι αυτό σαρώσει πολλά ακόμα βραβεία, όπως ακριβώς και το "Everything Everywhere All at Once" (ελλ. τίτλος "Τα Πάντα Όλα", για συντομία EEAO). Μόνο που το EEAO ήδη το έχει ξεπεράσει και ακόμα τα Όσκαρ δεν έχουν γίνει.

https://www.instagram.com/p/CpLl5_Lpb60

Σύμφωνα με έρευνα του IGN, η πιο πολυσυζυτημένη περιπέτεια της χρονιάς είναι και η πολυβραβευμένη ταινία με συνολικά 158 νίκες από κριτικούς και μεγάλες διοργανώσεις βραβείων που προηγούνται των Όσκαρ (SAG, Critics Choice, Χρυσές Σφαίρες, Σωματεία κ.α.). Ο προηγούμενος κάτοχος αυτού του τίτλου είναι Return of the King (ROTK) με 101 βραβεία.

Βέβαια, όπως είναι αναμενόμενο για να μην υπάρξει σύγχυση και να βγει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα με έγκυρα συγκρίσιμα αποτελέσματα, το IGN ξεκαθάρισε πως "Σε μια προσπάθεια να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού, το IGN περιόρισε τη λίστα μόνο σε φορείς απονομής βραβείων που αναγνώρισαν και τις δύο ταινίες. Από τους 152 συνολικά οργανισμούς που έδωσαν υποψηφιότητες στις ταινίες EEAAO και ROTK, μόνο 45 αναγνώρισαν και τις δύο ταινίες. Περιορίζοντας τα σύνολά τους μόνο σε αυτούς τους 45 οργανισμούς, το EEAAO εξακολουθεί να κερδίζει το ROTK όσον αφορά στα βραβεία (138 έναντι 127), τις υποψηφιότητες (295 έναντι 189) και τους οργανισμούς που του έδωσαν βραβείο (39 έναντι 37)", ενώ συμπληρώνει την έρευνά του με μια εικόνα που καταγράφει τους θεσμούς και τον αριθμό των βραβείων.

ign-metrics.png

Πηγή: IGN

Everything Everywhere All At Once και Όσκαρ 2023

Γιατί έχει γίνει τόσος χαμός με το Everything Everywhere All at Once;

Στο EEAO, πρωταγωνίστρια είναι η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, που όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί ούτε να πληρώσει τους φόρους της. Θα της δοθεί όμως η ευκαιρία να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, χωρίς να ξέρει τι την περιμένει.

Πρόκειται για ένα low-budget φιλμ εξωφρενικής δράσης, με παράλογες σκηνές υπερβολής, με πρωταγωνιστές δύο αξιόλογους και αξιαγάπητους Ασιάτες ηθοποιούς (Michelle Yeoh και Ke Huy Quan του Indiana Jones και Goonies), με θεματικές που δεν πιάνονται εύκολα, που τσεκάρει όλο το checklist των υπερηρωικών ταινιών και που έχει πρωταγωνίστρια μια μεσήλικη γυναίκα που δεν κάνει τίποτα και καταλήγει να κάνει τα πάντα.

Στα φετινά Όσκαρ, είναι υποψήφιο για 11 Βραβεία: Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α' Γυναικείου., Β' Αντρικού, 2 Β' Γυναικείους, Κοστούμια, Μοντάζ, Μουσική Επένδυση και Τραγούδι και εμείς έχουμε προβλέψει ότι θα σηκώσει τουλάχιστον τα 6. Μπορείτε όμως να δείτε πιο αναλυτικά τις προβλέψεις μας και τα φαβορί των Όσκαρ 2023, εδώ.

Η 95η τελετή των βραβείων Όσκαρ θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου και θα προβληθεί στη χώρα μας από το COSMOTE CINEMA 1HD.