Η τελευταία ταινία του Quentin Tarantino έρχεται και έχει πλέον τίτλο: The Movie Critic

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η τελευταία ταινία του Quentin Tarantino έρχεται και έχει πλέον τίτλο: The Movie Critic

Vianney Le Caer/Invision/AP, File

Invision

Ο Quentin Tarantino ετοιμάζεται για την τελευταία ταινία μεγάλου μήκους, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, η οποία έχει πλέον τίτλο και ετοιμάζεται για γυρίσματα.

Φώτα, κάμερα... action! Ο Quentin Tarantino θα επιστρέψει για μία τελευταία φορά. Ιστορία έτοιμη, γυρίσματα το φθινόπωρο. Η -θεωρητικά- τελευταία ταινία του έχει τίτλο, σενάριο και ετοιμάζεται για γυρίσματα.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

Quentin Tarantino: Στις 10, τέλος

Ο Quentin Tarantino είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς και καινοτόμους σκηνοθέτες του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου. Στα χαρακτηριστικά των ταινιών του είναι η μη γραμμική αφήγηση, το black χιούμορ, η βία που ντύνεται με ακραία αντίθετη μουσική επένδυση και τα λούμπεν στοιχεία ως πρωταγωνιστές. Ως μεγάλος λάτρης του σινεμά, ο Tarantino πάντα εμπνέεται από σημαντικά είδη και τίτλους του παγκόσμιου κινηματογράφου, ενώ όσο δραστηριοποιείται στο Χόλιγουντ, έχει κερδίσει δύο Όσκαρ σεναρίου (Pulp Fiction και Django Unchained).

https://www.instagram.com/p/CovKbYXLkmD

Έχοντας ξεκινήσει τις δηλώσεις πως θα αποσυρθεί από τη σκηνοθεσία από το 2012 σχεδόν, ο Quentin Tarantino σκοπεύει να γυρίσει συνολικά 10 ταινίες, γιατί όπως έχει δηλώσει ο ίδιος "οι περισσότεροι σκηνοθέτες έχουν φρικτές τελευταίες ταινίες" και θέλει όταν αποσυρθεί να έχει κάνει μόνο καλές ταινίες στο ενεργητικό του. Με τον ίδιο να μετράει τα Kill Bill 1 και 2 ως μία, αυτή η νέα ταινία θα είναι 10η του και άρα, μάλλον η τελευταία του.

Quentin Tarantino: Για κριτικό η τελευταία του ταινία

Το όνομα αυτής "The Movie Critic" και παρόλο που οι πληροφορίες είναι ελάχιστες μέχρι στιγμής και θα παραμείνουν μυστικές για αρκετό καιρό ακόμα, γνωρίζουμε ωστόσο ότι η ιστορία θα διαδραματίζεται τη δεκαετία του '70, στο Λος Άντζελες και θα έχει γυναίκα πρωταγωνίστρια. Επίσης, σύμφωνα με τις αναφορές, ο Tarantino έχει υπογράψει το σενάριο και ετοιμάζεται για γυρίσματα αυτό το φθινόπωρο, αν και ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί το στούντιο που θα το αναλάβει.

Όπως επισημαίνει το THR, είναι πολύ πιθανό το ήδη πολυσυζητημένο 10ο φιλμ να επικεντρώνεται στην "Pauline Kael, μία από τις κριτικούς κινηματογράφου με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών."

Η Pauline Kael, για την οποία ο Tarantino είναι γνωστό ότι τρέφει βαθύ σεβασμό, ήταν κριτικός, δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος, γνωστή για την εναντίωσή της με συντάκτες και σκηνοθέτες. Ο λόγος που θα μπορούσε να είναι αυτή στο επίκεντρο, είναι γιατί τη δεκαετία του '70 που διαδραματίζεται και το "Movie Critic", η Kael έγινε για σύντομο χρονικό διάστημα σύμβουλος για την Paramount (μετά από παρότρυνση του Warren Beatty).

Μπορεί ακόμα να μην γνωρίζουμε πολλά, αλλά με μια καριέρα που καλύπτει πάνω από τρεις δεκαετίες, ο Quentin Tarantino έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς του και με κάθε του νέα ταινία να γοητεύει κοινό και κριτικούς παγκοσμίως.

Γιατί έχει γίνει τόσος χαμός με το Everything Everywhere All at Once;