Η ταινία Super Mario Bros. σπάει το box office και μάλλον θα γίνει... δισεκατομμυριούχα

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η ταινία Super Mario Bros. σπάει το box office και μάλλον θα γίνει... δισεκατομμυριούχα

Η animation ταινία του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού, Super Mario Bros., σπάει τα ταμία και οδεύει και το ανώτατο box office milestone.

Λίγες είναι οι ταινίες που έχουν σπάσει το φράγμα του δισεκατομμυρίου στο box office και απ' ό,τι φαίνεται η ταινία Super Mario Bros. θα γίνει μία από αυτές.

Η νέα ταινία του Martin Scorsese θα είναι από τις μεγαλύτερες ταινίες του σύγχρονου Χόλιγουντ

Από πίξελ σε κέρδη: Ο Super Mario θα γίνει δισεκατομμυριούχος

Η ταινία "Super Mario Bros. Movie" σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στο box office, με τα κέρδη της μέχρι στιγμής να φτάνουν τα σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια. Το THR μάλιστα -μάλλον ορθώς- προβλέπει πως η animated ταινία, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πορεία της, θα σπάσει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου πριν τελειώσει η προβολή της στους κινηματογράφους, και αν όντως το καταφέρει, θα μπει σε μια επιλεγμένη ομάδα animated τίτλων που το έχουν κατορθώσει.

Από όλες τις ταινίες κινουμένων σχεδίων που έχουν κυκλοφορήσει, μόνο 10 έχουν καταφέρει να κάνουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office. Το (για εμάς, αχρείαστο) remake του "Βασιλιά των Λιονταριών" το 2019 καταλαμβάνει την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας το επιβλητικό ποσό των 1,66 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και ο χαρακτηρισμός "animated" είναι αμφισβητήσιμος λόγω των φωτορεαλιστικών εικόνων του. Αν εξαιρέσουμε αυτή την ταινία, το Frozen II της Disney είναι η animated ταινία με τα υψηλότερα έσοδα με 1,45 δισ. δολάρια, ακολουθεί το Frozen με 1,28 δισ. δολάρια, το Incredibles 2 με 1,24 δισ. δολάρια και το Minions με 1,16 δισ. δολάρια.

The Lion King: $1,66 δισ.
Frozen 2: $1,45 δισ.
Frozen: $1,28 δισ.
Incredibles 2: $1,24 δισ.
Minions: $1,16 δισ.
Toy Story 4: $1,073 δισ.
Toy Story 3: $1,067 δισ.
Despicable Me 3: $1,034 δισ.
Finding Dory: $1,029 δισ.
Zootopia: $1,025 δισ.

Εκτός από το είδος του animation, το "Super Mario Bros. Movie" θα είναι και από τις λίγες ταινίες που σπάνε αυτό το φράγμα στην μετα-COVID εποχή του σινεμά. Για την ακρίβεια, μόνο τρεις ταινίες κατάφεραν να ξεπεράσουν το δισεκατομμύριο στο box office στην περίοδο μετά τα απανωτά lockdown στης πανδημίας που έπληξε όλο τον πλανήτη και ακινητοποίησε κάθε βιομηχανία. Συγκεριμένα, οι ταινίες που το κατάφεραν είναι το "Spider-Man: No Way Home", το "Top Gun: Maverick" και το "Avatar: The Way of the Water".

Super-Mario-Bros.-GR-Poster.jpg

Στους κινηματογράφους από την Tanweer.

Ο Elijah Wood νιώθει όπως όλοι μας για τις νέες ταινίες Lord of the Rings

Η κωμική περιπέτεια είχε ένα ισχυρό δεύτερο Σαββατοκύριακο, με τα έσοδα του box office στις ΗΠΑ να μειώνονται μόνο κατά 37% στα 92,5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η έβδομη καλύτερη επίδοση δεύτερου σαββατοκύριακου για οποιαδήποτε ταινία στην Βόρεια Αμερική που ξεκίνησε με περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά. Μόνο οι ταινίες του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) και του Star Wars, καθώς και το Jurassic World, είχαν μεγαλύτερα νούμερα δεύτερου Σαββατοκύριακου στην Αμερική.

Super Mario Bros. Movie: Η πρώτη συνεργασία Nintendo και Illumination

Μόνο 51 ταινίες στην ιστορία έχουν κερδίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα στο παγκόσμιο box office, οπότε η ταινία "The Super Mario Bros. Movie" θα ενταχθεί σε μια σχετικά μικρή ομάδα αν φτάσει αυτό το ορόσημο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στα τέλη Απριλίου, κάτι που αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα νούμερά του στο box office.

Η ανέλπιστα απολαυστική ταινία, θα διασκεδάσει όχι μόνο όσους μεγάλωσαν με το Super Mario, αλλά και κάθε νεοσύλλεκτο. Αναμειγνύοντας με όσο πιο ποπ τρόπο γίνεται το χιούμορ με τη δράση, καλή αφήγηση και spot-on voicecasts (όπως ο Chris Pratt και ο Jack Black), είναι μια σύντομη (ευτυχώς μιάμιση ώρα!) και ειλικρινής με εαυτό της και το κοινό της, pop-corn ταινία. Με την τεράστια εμπορική επιτυχία, δεν θα πέσουμε και από τα σύννεφα αν η Universal ανακοινώσει πως θα ετοιμάσει sequel.

Το Netflix δεν σκοπεύει να ωθήσει τον κόσμο στο σινεμά γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του