Ο Elijah Wood νιώθει όπως όλοι μας για τις νέες ταινίες Lord of the Rings

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Elijah Wood νιώθει όπως όλοι μας για τις νέες ταινίες Lord of the Rings

Ενθουσιασμένος αλλά και φοβισμένος ο Elijah Wood για τα νέα Lord of the Rings που ετοιμάζει η Warner Bros., ακριβώς δηλαδή όπως νιώσαμε και εμείς όταν μάθαμε τα νέα.

Ο Elijah Wood, ο πρωταγωνιστής των αρχικών ταινιών Lord of the Rings, είπε τη γνώμη του για τις νέες ταινίες που ετοιμάζονται, δηλώνοντας πως ανυπομονεί αλλά και φοβάται. Ακριβώς δηλαδή όπως αισθανόμαστε όλοι μας.

Lord of the Rings:Η Warner Bros ετοιμάζει επιστροφή στην Middle Earth και δεν ξέρουμε τι να νιώσουμε

Lord of the Rings & Elijah Wood: Ο πρώτος Frodo και παντοτινός

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο GQ, ο Elijah Wood, ο πρώτος Frodo της μεγάλης οθόνης, μοιράστηκε τις σκέψεις του για τα νέα που μας συγκλόνισαν (αλλά και μας μπέρδεψαν) πριν από δύο μήνες που ήθελαν την Warner Bros. να ετοιμάζεται να μεγαλώσει το κινηματογραφικό σύμπαν του "Lord of the Rings" και να αναζωπυρώσει τη μαγεία της Μέσης Γης. Ο 42χρονος ηθοποιός, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την είδηση αυτή, μοιράστηκε και τις ανησυχίες σχετικά με τα κίνητρα πίσω από τις νέες αυτές ταινίες.

https://www.instagram.com/p/CK6mCxcHnYE

"Είμαι συνεπαρμένος και ενθουσιασμένος", δήλωσε. "Ελπίζω να είναι καλό. Εκπλήσσομαι - δεν ξέρω γιατί εκπλήσσομαι γιατί, φυσικά και θα υπάρξουν και άλλες ταινίες. Προφανώς στον πυρήνα αυτού, είναι η επιθυμία να βγάλουν πολλά χρήματα. Δεν είναι ότι ένα μάτσο στελέχη λένε: 'Ας κάνουμε πραγματικά φοβερή τέχνη'. Και, πάλι, δεν κακολογώ κανέναν, γιατί, φυσικά, πρόκειται για εμπόριο. Αλλά μεγάλη τέχνη μπορεί να προκύψει και από το εμπόριο. Οπότε αυτά τα δύο πράγματα δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενα".

Ο Wood, ο οποίος υποδύθηκε τον Frodo Baggins στην αρχική τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, εξέφρασε την ελπίδα όποιες μελλοντικές ταινίες ετοιμάζονται, να υποκινούνται από το πάθος για το υλικό του J.R.R. Tolkien και όχι μόνο από την επιθυμία να βγάλουν χρήματα. "Όμως το Lord of the Rings δεν βγήκε από εκείνο το μέρος", πρόσθεσε. "Προέκυψε από το πάθος για αυτά τα βιβλία και από την επιθυμία να τα δούμε να υλοποιούνται. Και ελπίζω ότι αυτό είναι τελικά αυτό που θα οδηγήσει τα πάντα προς τα εμπρός με όποιες και αν είναι αυτές οι επόμενες ταινίες. Ελπίζω μόνο ότι είναι ο ίδιος κινητήριος παράγοντας στον πυρήνα του, κάθε φορά που προσλαμβάνουν έναν σεναριογράφο και έναν σκηνοθέτη - ότι είναι με σεβασμό για το υλικό του Τόλκιν και ενθουσιασμό για να το εξερευνήσουν".

Ενώ ο Wood μπορεί να έχει ανησυχίες σχετικά με τα κίνητρα πίσω από τις πιθανές νέες ταινίες του Άρχοντα, εξέφρασε επίσης την προθυμία του να επαναλάβει τον εμβληματικό του ρόλο. "Reboot - δεν ξέρω γι' αυτό, αλλά αν υπάρχουν περισσότερες ταινίες που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν τον Φρόντο, θα ήμουν μέσα", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Extra.

https://www.instagram.com/p/CWWlikttTDK

Τι Lord of the Rings ταξίδια ετοιμάζει η Warner Bros;

Η κινηματογραφική τριλογία "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", που σκηνοθέτησε ο Peter Jackson και βασίστηκε στα μυθιστορήματα του J.R.R. Tolkien, σημείωσε τεράστια επιτυχία σε κριτικούς και θεατές, παίρνοντας τα σκύπτρα ενός από τα πιο δυνατά franchise και μία από τις καλύτερες μεταφορές στο είδος του φανταστικού. Η τριλογία απέφερε συνολικά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και κέρδισε 16 Όσκαρ με τα 11 να σαρώνει μόνο η τρίτη και τελευταία ταινία. Με ένα τόσο επιτυχημένο franchise, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το στούντιο θα ήθελε να συνεχίσει με περισσότερες ταινίες, παρά το γεγονός πως παίζεται και νέα σειρά στο Amazon Prime Video βασισμένη στο γενικότερο lore του σύμπαντος.

Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι πως οι νέοι επικεφαλής του στούντιο, Mike De Luca και Pam Abdy, έκαναν συμφωνία για την παραγωγή "πολλαπλών" ταινιών βασισμένων στα αγαπημένα βιβλία και πως θα αναπτυχθούν από τη θυγατρική της WB, New Line Cinema, εταιρεία παραγωγής της αρχικής τριλογίας.

Δεν έχουμε καμία άλλη πληροφορία σχετικά με δημιουργούς, ηθοποιούς, budget και κόστη της συμφωνίας, αλλά ξέρουμε πως οι επικεφαλής είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους βασικούς LotR συνεργάτες τους (Fran Walsh και Philippa Boyens) και πως τόσο η Warner όσο και η Embracer είναι "ενημερωμένοι για κάθε βήμα της διαδικασίας".

Η DC επιτέλους ενώνει το σύμπαν της: Νέες ταινίες Superman, Batman και πολλά ακόμα για το νέο DCU

Να πούμε επίσης πως απ' ό,τι φαίνεται η Warner Bros., μετά τα απανωτά φιάσκο με το HBO Max και μετά τη μετονομασία της σε Warner Bros. Discovery από τότε που η AT&T την μετέφερε στο τμήμα του Discovery για να υπάρχει καλύτερη και αποδοτικότερη δημιουργική διεύθυνση (και μάλλον καλά έκανε), φαίνεται να ετοιμάζει βαρύ πυροβολικό πατώντας σε υπάρχοντα franchise της, και αυτό σε κάθε της τμήμα. Η DC Studios ετοιμάζει νέο ενοποιημένο κινηματογραφικό σύμπαν (ονόματι DCU), η νέα της streaming πλταφόρμα HBO Max θα φέρει νέα σειρά Harry Potter που θα κρατήσει περίπου μία δεκαετία και κάθε σεζόν θα βασίζεται σε ένα βιβλίο της ομώνυμης σειράς και το κανάλι της, HBO, συνεχίζει ακάθεκτο το ποιοτικό του περιεχόμενο, εκμεταλλεύοντας τόσο παλιούς (βλέπε τα prequel του GoT, House of the Dragon, αλλά και την επιθυμία για ένα ακόμα spin-off για την ιστορία του Aegon) όσο και νέους τίτλους (βλέπε The Last of Us) που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης και μπαίνουν γρήγορα στις καρδιές μας.

The Last of Us: Το πόστερ της 2ης σεζόν θα σε κάνει να μην μπορείς να περιμένεις