Η Μικρή Γοργόνα: Βρεθήκαμε στην avant premiere και βουτήξαμε στο live action σύμπαν της Άριελ

Η Μικρή Γοργόνα: Βρεθήκαμε στην avant premiere και βουτήξαμε στο live action σύμπαν της Άριελ

Μία υποβρύχια, κινηματογραφική εμπειρία που σε κάνει να νιώθεις και πάλι παιδί.

Αν θέλεις να «ντύσεις» με χρώμα, μουσική και μαγεία μία κατά τα άλλα συνηθισμένη Τετάρτη, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να δώσεις after work ραντεβού με την κολλητή σου στην είσοδο ενός κινηματογράφου. Εκεί, καθισμένες αναπαυτικά στις βελούδινες πολυθρόνες, με έναν χάρτινο κουβά φρεσκοψημένο ποπ κορν και ένα πιάτο τραγανά νάτσος ανάμεσά σας, θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ένα νοητό «ταξίδι» σε μέρη που δεν έχετε επισκεφθεί, όπως ο ανεξερεύνητος βυθός της θάλασσας.

Αυτή ήταν η σκέψη που με οδήγησε την Τετάρτη που μας πέρασε στα Village Cinemas του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, παρέα με την κολλητή μου. Βλέπεις, εκεί πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επιστροφή της αγαπημένης μας Disney ηρωίδας, δηλαδή η λαμπερή avant premiere της νέας, live action ταινίας «Η Μικρή Γοργόνα», η οποία κυκλοφορεί και υποτιτλισμένη στις αίθουσες των κινηματογράφων από τη Feelgood Entertainment. Και ειλικρινά, ήταν μία επιστροφή για την οποία ανυπομονούσαμε και οι δύο πολύ καιρό!

Καθώς, λοιπόν, τα φώτα και οι ψίθυροι στην αίθουσα χαμήλωσαν, η οθόνη φώτισε απροειδοποίητα και εγώ με τη φίλη μου βυθιστήκαμε στα βάθη του ωκεανού, εκεί που μας περίμεναν η Άριελ με τις αδερφές της, ο Φούσκας και ο Σεμπάστιαν, δηλαδή οι ήρωες που μας κρατούσαν παρέα μέσω του VHS, όταν ήμασταν μικρές!

Μία υποβρύχια, κινηματογραφική εμπειρία που σε κάνει να νιώθεις και πάλι παιδί

Αν μεγάλωσες και εσύ τραγουδώντας μπροστά από την τηλεόραση, «μες στον βυθό, μες στον βυθό» ή εναλλακτικά, «φως θαλασσί, μπλε σμαραγδί», τότε, η υποβρύχια, κινηματογραφική εμπειρία που θα ζήσεις, παρακολουθώντας το ριμέικ, δηλαδή τη «ζωντανή» εκδοχή της ταινίας «Η Μικρή Γοργόνα», θα σε συναρπάσει, θα σε συγκινήσει, θα σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί. Βλέπεις, ο τρόπος που έχει αποδώσει ο Rob Marshall τον μαγικό κόσμο της Άριελ, μπορεί να είναι αρκετά ρεαλιστικός όμως, περιλαμβάνει τις απαραίτητες «πινελιές» μαγείας, τις οποίες επιβάλλει η αφήγηση του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen.

Τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ, οι λεπτομέρειες που δίνουν μία αληθοφάνεια στο έργο και η μουσικές συνθέσεις, «δένουν» με τέτοιον τρόπο που δεν μπορούν παρά να σε παρασύρουν στον ρυθμό της ταινίας. Αυτό, βέβαια, επιτυγχάνεται και μέσα από το λαμπερό καστ, αφού η ταλαντούχα ηθοποιός Halle Bailey που ενσαρκώνει την αγαπημένη μας γοργόνα, ο γοητευτικός Jonah Hauer-King στον ρόλο του πρίγκιπα Έρικ, ο οσκαρικός JavierBardem ως βασιλιάς Τρίτωνας και η πληθωρική Melissa McCarthy στον ρόλο της μοχθηρής μάγισσας Ούρσουλα, συμπληρώνουν με μοναδικό τρόπο ο ένας τον άλλο.

NT_Mikrh-Gorgona-(Feelgood)-after-publicity-@Queen.gr_OK-(1)_html_a703d406bf488a1d.jpg

Μία «παραμυθένια» avant premiere με ένα κοινό από μικρά και… μεγάλα παιδιά

Κάτι που μου έκανε εντύπωση στην avant premiere της ταινίας «Η Μικρή Γοργόνα» ήταν το ετερόκλητο κοινό που την παρακολούθησε. Εκτός από τις λαμπερές παρουσίες, όπως την Όλγα Λαφαζάνη, τη Μαρία Κορινθίου, τον Γιάννη Βαρδή με τη Νατάσα Σκαφίδα, την Κατερίνα Λάσπα, τον Δημήτρη Μακαλιά, τη Νάντια Κοντογεώργη και φυσικά, την αγαπημένη τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι*, η οποία έχει χαρίσει τη μαγική φωνή της στην Άριελ για την ελληνική μεταγλώττιση, υπήρχαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους, νεαρά ζευγάρια, φίλες στα mid-thirties που πήγαν να συναντήσουν ξανά την αγαπημένη τους πριγκίπισσα.

NT_Mikrh-Gorgona-(Feelgood)-after-publicity-@Queen.gr_OK-(1)_html_1fe250eadf74cfd7.jpg

Πριν την έναρξη της προβολής, στο φουαγιέ του κινηματογράφου είχαν συγκεντρωθεί μικρά κορίτσια, που περίμεναν να πάρουν θέση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του bodypainting και να μεταμορφωθούν σε γοργόνες, ενώ άλλα κορίτσια, λίγο μεγαλύτερα, είχαν ντυθεί με υπέροχα, sparklingoutfit που ήταν εμπνευσμένα από τo διαχρονικό παραμύθι της μικρής γοργόνας.

NT_Mikrh-Gorgona-(Feelgood)-after-publicity-@Queen.gr_OK-(1)_html_acb8987056c6fe65.jpg

Και είμαι σίγουρη πως για εμάς, τις ενήλικες φαν της ταινίας, η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός ήταν το ίδιο έντονα, όπως ήταν για ένα παιδί που γνώριζε για πρώτη φορά την Άριελ και την παρέα της. Εγώ, πάντως, έτσι ένιωσα κατά τη διάρκεια της προβολής, πιάνοντας τον εαυτό μου να δακρύζει, να γελάει δυνατά, να τραγουδάει τα τραγούδια μαζί με τους ήρωες. Και παρότι ανάμεσα στους θεατές υπήρχε ένα χάσμα γενεών, η Άριελ το γεφύρωσε, κάτι που φάνηκε στο δυνατό χειροκρότημα που ακολουθούσε έπειτα από κάθε κορύφωση στην πλοκή ή μετά από ένα τραγούδι.

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να ζήσεις μία εμπειρία θέασης που θα φέρει στην επιφάνεια το μικρό παιδί που «κρύβεται» μέσα σου, αξίζει να παρακολουθήσεις μαζί με την κολλητή, το παιδί, τη βαφτιστήρα ή τα ανιψάκια σου τo live-action ριμέικ της κλασικής ταινίας «Η Μικρή Γοργόνα», το οποίο προβάλλεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment. Πρόκειται για μία συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία, μία πρωτόγνωρη «βουτιά» σε έναν υποβρύχιο κόσμο όπου ακόμη και το πιο τρελό όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα!



*Η Μαρίνα Σάττι συμμετέχει με την ευγενική παραχώρηση της Walnut Entertainment.