Home Cinema: Η Τρικυμία και πολύ μας πέφτει

Home Cinema: Η Τρικυμία και πολύ μας πέφτει

... Να σας πω, έχετε τρελαθεί που Τεταρτιάτικα θέλετε και εξόδους, που ίσα που μας φτάνουν τα λεφτά για χύμα ρετσίνα στο πλαστικό, να την αράξουμε σε ένα παγκάκι και να βλέπουμε τους διαβάτες να περνούν. Σας αρέσει κάτι τέτοιο; Δε νομίζω! Για αυτό μια χαρά είναι να πάμε σπιτάκι μας, νωρίς. Να καλέσουμε κάνα φίλο. Να ανάψουμε τα κεράκια μας για οικονομία, να φέρει ο φίλος τα ποτά, διότι τι στο καλό, με άδεια χέρια θα έρθει το ρεμάλι! Άλλωστε και εμείς θα του φτιάξουμε μια μακαρονάδα εννοείται χωρίς κρέας η κιμά, με πέστο, ήτοι βασιλικό απ την γλάστρα μας και να δούμε μια ταινιούλα στο dvd. Εννοείται, μπέρμπον να μας φέρει, όχι κάνα φτηνιάρικο σκωτσέζικο, ο τσίπης!

E, τώρα εγώ που σας τα λέω αυτά, χρυσάφι τις έχω πληρώσει τις ταινίες, διότι τις ξεχνάω και τις πάω μετά από μήνες. Και κοίτα τι άνθρωποι είναι αυτοί στο video club μου στην Δροσιά, που ούτε ευρώ δε μου κόβουν απ' τα χρωστούμενα! Που ανδριάντα έπρεπε να μου χουν, διότι όλοι κατεβάζουν ταινίες από το διαδίκτυο εκτός από μένα που ακόμα νοικιάζω, η γελοία.

Επίσης ο φίλος που θα καλέσετε να μην έχει και πολύ άποψη και θέλει να δει τα δικά του, διότι έτσι την πάτησα και εγώ ένα βράδυ με τον συνάδελφο και κολλητό μου, Μάνο Δημοτροκάλη, που μου ρθε για βεγγέρα με τρία cd για να παρακολουθήσουμε ντοκιμαντέρ με την κρυφή ζωή των Κένεντι! Τι μας λες! Σιγά μη δώσω και για Τόιφελ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Μια ταινιούλα είπαμε να δούμε, αδελφέ μου! Και ο άλλος κολλητός και συνάδελφος Βασίλης Τσατσάνης, μου εμφανίζεται με όλο τον γαλλικό σινεμά υπό μάλης, που ξέρει πως τον σιχαίνομαι. Όπως του έχω πει και δημοσία δε μπορώ, το ίδιο στόρι, ένας αγάπησε έναν, ή μια αγάπησε μία και όταν ένας αγαπάει μια, να το θεωρούν ντοκιμαντέρ!

Μετά από όλων αυτόν το μακροσκελή, είναι αλήθεια πρόλογο, εμπιστευτείτε με διότι είμαι αξιόπιστη λοιπόν και δείτε μόνο βρετανικό και αμερικανικό σινεμά και δη θρίλερ με όλα τα φώτα ανοιχτά, παρά τις προσπάθειες μας για οικονομία, ή την Τρικυμία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ή Σαιξπήρου όπως τον έλεγαν οι Έλληνες λόγιοι παλαιά. Η Ελεν Μίρεν, η σπουδαία αυτή ηθοποιός, δεν πτοείται, που ο ιντριγκαδόρικος για κάθε θεατρίνο, ρόλος έχει γραφεί για άντρα. Κάνει τον Πρόσπερο, Προσπέρα και γίνεται μια παντοδύναμη μάγισσα που διαφεντεύει τα στοιχειά της φύσης, προκαλεί καταιγίδα και επιδιώκει λυσαλλέα εκδίκηση. Καταπληκτική ερμηνεία, για το σπίτι σου όμως, μη τρέχεις και στα σινεμά. Τώρα μετά την Προσπέρα, απορώ σε τι πρόκληση θα αφεθεί μετά. Τι θα κάνει; Την Αμλετίνη; Την Μακβέθα ή την Οθέλα;