Wonka: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το prequel της ταινίας «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας»

Τζένη Ντεμιράι
Wonka: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το prequel της ταινίας «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας»

Η ταινία Wonka θα κυκλοφορήσει στη μεγάλη οθόνη στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα του 1964, το οποίο έγραψε ο Roald Dahl. Το βιβλίο ακολουθεί τον Τσάρλι Μπάκετ καθώς αυτός και ο παππούς του επισκέπτονται το εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka.

Το 1971 η ιστορία μεταφέρεται στον κινηματογράφο με τον τίτλο «ο Willy Wonka και το εργοστάσιο σοκολάτας» και πρωταγωνιστή τον Gene Wilder.

Το 2005 κυκλοφορεί η δεύτερη και η πιο γνωστή ταινία, «ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», στην οποία τον Willy Wonka υποδύεται ο Johnny Depp.

To 2023 είμαστε έτοιμοι για την τρίτη ταινία, με επίκεντρο το περιβόητο πλέον εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka, η οποία βασίζεται και πάλι στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Roald Dahl.

Πρόκειται για την ταινία «Wonka», ένα prequel της Warner Bros. Pictures, μέσω της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το πως ξεκίνησε να λειτουργεί το εργοστάσιο σοκολάτας του Wonka, αλλά και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον ίδιο τον σοκολατοποιό, τον οποίο υποδύεται ο Timothée Chalamet.

Πότε κυκλοφορεί η ταινία Wonka

Η επερχόμενη ταινία Wonka ήταν προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 17 Μαρτίου 2023. Ωστόσο, με την πανδημία COVID-19 να προκαλεί προβλήματα στο Χόλιγουντ υπήρξαν καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα, τελικά, να βρεθεί στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Το «Wonka» σκηνοθετεί ο σκηνοθέτης του «Paddington» Paul King, ενώ το σενάριο το έχει αναλάβει ο Simon Rich.

Στο Wonka, εκτός από τον Chalamet, θα συμμετέχουν και άλλα γνωστά πρόσωπα: ο Rowan Atkinson ή αλλιώς Mr. Bean, μαζί με τον Michael-Key, καθώς και τους Jim Carter, Olivia Colman, Mathew Baynton, Tom Davis, Simon Farnaby, Rich Fulcher, Sally Hawkins, Kobna Holdbrook-Smith, Paterson Joseph, Calah Lane, Matt Lucas, Colin O’Brien, Natasha Rothwell, Rakhee Thakrar και Ellie White.

Το πρώτο trailer της ταινίας Wonka κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου 2023. Το trailer είναι αρκετά αναλυτικό και μας δείχνει τον νεαρό Willy Wonka να προσπαθεί να ξεκινήσει τη δική του σοκολατερί.

Το δεύτερο trailer της ταινίας Wonka κυκλοφόρησε στις 12 Οκτωβρίου και έχει διάρκεια σχεδόν τρία λεπτά.

Τι πραγματεύεται η ταινία Wonka;

Η ταινία θα είναι ένα prequel που θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πως ο Willy έγινε ένας παγκοσμίου φήμης σοκολατοποιός. Θα είναι ένα κινηματογραφικό μιούζικαλ, ωστόσο, έως τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση.

Τι έχει δηλώσει ο Timothée Chalamet για την ταινία

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Vogue, ο Timothée Chalamet μίλησε για τον ρόλο του Willy Wonka και την απόφασή του να πρωταγωνιστήσει στην ταινία, λέγοντας ότι «το να δουλέψω σε κάτι που θα απευθύνεται σε νεανικό κοινό, θα ήταν απλώς μεγάλη χαρά. Αυτό ήταν που με κέρδισε».

2023 CinemaCon - Warner Bros. Pictures Presentation

«Αυτός είναι ένας Willy που είναι γεμάτος χαρά και ελπίδα και επιθυμία να γίνει ο μεγαλύτερος σοκολατοποιός», δήλωσε επίσης ο Chalamet, ενώ αποκάλυψε ακόμα ότι κολύμπησε σε λιωμένη σοκολάτα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.