Μετά το ντοκιμαντέρ «Thriller 40» η ζωή του Michael Jackson γίνεται ταινία

Τζένη Ντεμιράι
Μετά το ντοκιμαντέρ «Thriller 40» η ζωή του Michael Jackson γίνεται ταινία

Το 2025 αναμένεται να κυκλοφορήσει η βιογραφική ταινία για τον Michael Jackson, η οποία θα έχει τίτλο «Michael». 

Μία βιογραφία του Michael Jackson θα κάνει την εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη στις 18 Απριλίου 2025. Πρόκειται για το «Michael», το οποίο πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Antoine Fuqua.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο πρόκειται να ενσαρκώσει ο ανιψιός του αείμνηστου βασιλιά της pop, Jaafar Jackson.

Michael Jackson

Πηγή: AP

Η Lionsgate πρόκειται να κυκλοφορήσει την ταινία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Universal θα αναλάβει τη διανομή στο εξωτερικό. Εντός του μήνα, στις 22 Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσει η παραγωγή, ενώ το σενάριο γράφει ο John Logan.

Σκοπός της ταινίας «Michael», σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη είναι «να προσφέρει στο κοινό μια καθηλωτική και ειλικρινή απεικόνιση του λαμπρού αλλά και περίπλοκου ανθρώπου που έγινε ο βασιλιάς της pop. Η ταινία παρουσιάζει τους θριάμβους και τις τραγωδίες του σε επική, κινηματογραφική κλίμακα - από την ανθρώπινη πλευρά του και τους προσωπικούς του αγώνες μέχρι την αναμφισβήτητη δημιουργική του ιδιοφυΐα, που αναδεικνύεται από τις πιο εμβληματικές ερμηνείες του. Έτσι, οι θεατές θα μπορέσουν να αντιληφθούν έναν από τους πιο επιδραστικούς, πρωτοπόρους καλλιτέχνες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος».

Michael Jackson

Πηγή: AP

Οι διαχειριστές των ακινήτων του Michael Jackson, John Branca και John McClain, θα είναι επίσης παραγωγοί της ταινίας, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η ταινία «Michael» θα απεικονίσει τις πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που υπήρξαν εναντίον του τραγουδιστή, τόσο κατά τη διάρκεια της καριέρας του όσο και μετά το θάνατό του.

Σου υπενθυμίζουμε ότι ο Jackson είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και κρίθηκε αθώος σε δίκη που έγινε για παιδική κακοποίηση το 2003. Τελικά ο θρύλος της pop πέθανε το 2009, σε ηλικία 50 ετών και ποτέ δεν σταμάτησε να υπερασπίζεται την αθωότητά του.

Η ταινία «Michael», ωστόσο, δεν είναι η μόνη προσπάθεια που φέρει στο επίκεντρο τη ζωή και την καριέρα του Jackson , αφού το ντοκιμαντέρ «Thriller 40», το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 2 Δεκεμβρίου 2023, έκανε το ίδιο.

Το ντοκιμαντέρ «Thriller 40» γιόρτασε τα 40 χρόνια κυκλοφορίας του θρυλικού άλμπουμ

Το «Thriller 40» κυκλοφόρησε με σκοπό την επέτειο των 40 ετών από την κυκλοφορία του άλμπουμ που σημάδεψε την ιστορία του βασιλιά της pop.

Σκηνοθετημένο από τον Nelson George, το «Thriller 40» καταφέρνει να παρασύρει τους θεατές σε ένα ταξίδι δημιουργίας γεμάτο νοσταλγία. Σκοπός είναι οι θεατές να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έχει δημιουργηθεί το άλμπουμ που έχει αναγνωριστεί ως pop αριστούργημα. Αυτό καταφέρνει να επιτευχθεί μέσω συνεντεύξεων από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και υλικού που δεν είχε δημοσιευτεί έως τώρα.

Στις κατάρες θανάτου, η κόρη του Michael Jackson απάντησε με ένα βίντεο αλήθειας για τα γενέθλιά του

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP