Η σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» επιστρέφει και μέσα από 2 ταινίες θα μάθουμε το φινάλε της

Κατερίνα Μπούσιου
Η σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» επιστρέφει και μέσα από 2 ταινίες θα μάθουμε το φινάλε της

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2000 από το Mega, αλλά είχε διακοπεί αιφνιδίως. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να μάθουμε το τέλος του «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;». 

Σχεδόν ένα μήνα και μετά από έξι επεισόδια ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2000 η μαύρη κωμωδία «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» σε σενάριο Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παραγωγή έχουν ερωτηθεί δεκάδες φορές από τους δημοσιογράφους για τους λόγους της αιφνίδιας διακοπής.

Και τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε το κινηματογραφικό και όχι το τηλεοπτικό remake της σειράς και να μάθουμε το τέλος της. Να δούμε αν τελικά, η Αλέκα, η Ντομινίκ, η Φωφώ και η Πόπη πήραν εκδίκηση από τον άνθρωπο που τις κακοποίησε.

Το ημιτελές 7ο επεισόδιο και η πρεμιέρα των 2 ταινιών το 2025

Για την εποχή της, η σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» ήταν πρωτοποριακή, θίγοντας το ζήτημα της κακοποίησης. Μέσα από μία μαύρη κωμωδία μπορείς να περάσεις πολύ σημαντικά και σοβαρά κοινωνικά μηνύματα.

Η τηλεοπτική παραγωγή σημείωνε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, (το 3ο επεισόδιο έφτασε χαρακτηριστικά στο 40,7%) αλλά οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε το παρασκήνιο που ακολούθησε τη διακοπή της, παρά το ίδιο το σενάριο.

Αρχικά στους 4 γυναικείους ρόλους είχαν συμφωνηθεί να συμμετέχουν οι: Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Ασπασία Τζιτζικάκη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Ισαβέλλα Βλασιάδου. Tο τελικό καστ ωστόσο ήταν με τις Άβα Γαλανοπούλου, Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη και Ελένη Ράντου. Τα αρχικά προβλήματα στη διανομή και στην εκτέλεση της παραγωγής, αντί να λυθούν άρχισαν να γιγαντώνονται. Για αυτό και το 7ο επεισόδιο που δεν είδαμε ποτέ στην οθόνη μας, έμεινε ημιτελές, αφού είχε γυριστεί μόνο το μισό.

https://www.instagram.com/p/BXw7mqrjRl-/

Η Ελένη Ράντου είχε δώσει μία εξήγηση μεταγενέστερα σε συνέντευξή της λέγοντας πως: «Είναι ένα από τα καλύτερα κείμενα τηλεοπτικά που έχουν περάσει, αλλά ήταν μία δουλειά στην οποία νομίζω ότι έγινε κατάχρηση εξουσίας. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Ξέρω ότι ήταν μία κακή στιγμή και παραγωγής και συνεργασίας από όλους και για όλα. Υπήρχε τρομερή πίεση από το κανάλι να παίρνει επεισόδια. Νομίζω ότι η διαχείριση του Αλέξανδρου Ρήγα, ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος. Αυτός κλάταρε πρώτος».

Ο δημιουργός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης ποτέ δεν αρνήθηκε αυτή την πίεση και την αλληλουχία κακών συγκυριών που οδήγησε στην πρόωρη λήξη της σειράς. Απογοητεύοντας χιλιάδες φανς της. Και ο Ρήγας επιστρέφει 24 χρόνια μετά για να συνεχίσει μέσω 2 ταινιών αυτό το σενάριο.

Η παραγωγή των δύο ταινιών που αναμένεται να βγουν στο σινεμά την επόμενη χρονιά, είναι του Παντελή Καλατζή και της Showtime Productions, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το καστ. Δεν θα είχε ενδιαφέρον να έχουμε το ίδιο;


Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές τεσσάρων γυναικών, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίες συναντιούνται αρχικά κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους σε ένα ορφανοτροφείο όπου κακοποιούνται σεξουαλικώς και κατ' εξακολούθηση από έναν κοινωνικό λειτουργό, τον Γεράσιμο Μαντά, και ορκίζονται κάποτε να πάρουν εκδίκηση. Τώρα ξανασυναντιούνται με σκοπό να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους. Και έτσι, θα μάθουμε πώς ολοκληρώνεται το σχέδιο εκδίκησης των τεσσάρων γυναικών, τις όποιες συνέπειες των πράξεων τους και τον αντίκτυπο που αυτή η πράξη θα έχει στην ελληνική κοινωνία του σήμερα.

1710860662923-213282343-tipsixi.jpg