To «Darlings» και άλλες ταινίες που θα σε μυήσουν στον κόσμο του Bollywood

Τζένη Ντεμιράι
To «Darlings» και άλλες ταινίες που θα σε μυήσουν στον κόσμο του Bollywood

Ο όρος Bollywood χρησιμοποιείται συχνά λανθασμένα για ολόκληρη την ινδική κινηματογραφική βιομηχανία, ενώ ουσιαστικά αποτελεί μόνον τμήμα της.

Υπάρχουν πολλές καλές Bollywood ταινίες που μπορείς να δεις, ιδιαίτερα αν λατρεύεις να εκμεταλλεύεσαι ευκαιρίες που σε φέρνουν πιο κοντά σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Οι Bollywood ταινίες έχουν μεγάλη δόση ποικιλομορφίας, παρόλο που εκ πρώτης όψεως δεν θα το περίμενε κανείς αφού έχουν συνδεθεί στον μυαλό μας με πολύχρωμα κοστούμια, ινδική μουσική και ρυθμικές χορογραφίες. Εκτός αυτών, υπάρχουν επίσης αρκετά δράματα και ταινίες τρόμου, τις οποίες αξίζει να δεις για να αποκτήσεις μία σφαιρική άποψη για το Bollywood.

Οι παρακάτω ταινίες θα σε μυήσουν στον κόσμο του Bollywood:

Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

Η ταινία «Zindagi Na Milegi Dobara», γνωστή και ως ZNMD, είναι μια ταινία του 2011 σε γλώσσα Hindi, η οποία διηγείται μια ιστορία ενηλικίωσης. Τρεις παιδικοί φίλοι ξανασυναντιούνται για ένα οδικό ταξίδι στην Ισπανία. Κάθε φίλος έχει διαφορετικό λόγο που κάνει το ταξίδι. Κατά τη διάρκειά του, ο καθένας από αυτούς επιλέγει ένα επικίνδυνο άθλημα για να συμμετάσχει. Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο για τους κριτικούς (88%) όσο και για το κοινό (86%) στο Rotten Tomatoes.

Pagglait (2021)

Το «Pagglait» είναι μια μαύρη δραματική κωμωδία στην οποία η Sanya Malhotra υποδύεται την Sandhya, μια νεαρή χήρα που παλεύει να αντιμετωπίσει την έλλειψη συναισθημάτων μετά το θάνατο του συζύγου της, ο οποίος έχασε τη ζωή του μόλις πέντε μήνες μετά τον γάμο τους.

Dev.D (2009)

Το «Dev.D» είναι μια ρομαντική ταινία που χωρίζεται σε τρία μέρη. Κάθε τμήμα βασίζεται σε έναν από τους χαρακτήρες που εμπλέκονται στην ιστορία - η Paro είναι μια νεαρή γυναίκα της οποίας ο παιδικός έρωτας είναι ο Dev, η Chandra είναι μια φοιτήτρια που εμπλέκεται σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο και ο Dev πιστεύει αναληθείς φήμες για την Paro, γεγονός που βάζει τέλος στη σχέση τους.

Darlings (2022)

Το «Darlings» κυκλοφόρησε το 2022 και ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες Bollywood στην υπηρεσία streaming του Netflix. Η ταινία πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και μια γυναίκα που τελικά ορθώνει το ανάστημά της στον βασανιστή της με τον πιο φρικτό τρόπο. Η Alia Bhatt υποδύεται την Badru, μια γυναίκα της οποίας ο σύζυγος Hamza (Vijay Varma) την μεθάει και τη χτυπάει χρόνια. Όταν το παρακάνει και τη χτυπάει ενώ είναι έγκυος, οδηγώντας την στην αποβολή, η Badru και η μητέρα της σχεδιάζουν την εκδίκησή τους.

Η Priyanka Chopra Jonas προτίμησε να πληρώσει για να μην συνεργαστεί με «απάνθρωπο» σκηνοθέτη