Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της χώρας.

The Artist
Μια ασπρόμαυρη ταινία βωβού κινηματογράφου μέσα στο 2011; Ναι, και μάλιστα μια υπέροχη ταινία που αποτίνει φόρο τιμής στη χρυσή τότε εποχή του σινεμά. Βρισκόμαστε στο 1927 και ο George Valentin είναι ο μεγαλύτερος σταρ του βωβού στο Hollywood. Όταν όμως θα γνωρίσει τη νεαρή χορεύτρια Peppy Miller, θα την ερωτευτεί και θα την δει να γίνεται το νέο αστέρι του άρτι αφιχθέντος ομιλούντος κινηματογράφου, ενώ η δική του καριέρα θα πάρει τον κατήφορο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Jean Dujardin και η Berenice Bejo, ενώ πίσω από τη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Michel Hazanavicius.

Η Κραυγή ενός Ανθρώπου («A Screaming Man»)
Γαλλοβελγικής παραγωγής ταινία η οποία κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών. Ο 60χρονος Άνταμ, πρώην πρωταθλητής κολύμβησης και νυν υπάλληλος σε ξενοδοχείο, έρχεται αντιμέτωπος με την αλλαγή ιδιοκτησίας της επιχείρησης αλλά και με τον εμφύλιο πόλεμο που ταλανίζει χρόνια η περιοχή του, το Τσαντ.

Γάτος Σπιρουνάτος («Puss in Boots»)
Ο Chris Miller, σκηνοθέτης του τρίτου Shrek, βρίσκεται πίσω από την σκηνοθεσία του τρομερού Γάτου που αυτή τη φορά έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ερωτιάρης, πανέξυπνος και ανίκητος ξιφομάχος, ο Γάτος Σπιρουνάτος συνεργάζεται με τον παιδικό του φίλο Humpty Dumpty και την γοητευτική κλέφτρα Kitty Softpaws για να κλέψουν τη Χήνα με τα Χρυσά Αυγά. Ο πάντα απολαυστικός Antonio Banderas δίνει για μία ακόμα φορά τη φωνή του στον Γάτο, η Salma Hayek στο τριχωτό αντικείμενο του πόθου του και ο Zach Galifianakis στον πονηρό Humpty Dumpty.

Νήσος 2
Το σίκουελ της πιο επιτυχημένης ελληνικής κωμωδίας της τελευταίας πενταετίας έρχεται στη μεγάλη οθόνη με σκηνοθέτη αυτή τη φορά τον Αντώνη Αγγελόπουλο του «Παρά Πέντε». Ο χάρτης ενός χαμένου θησαυρού ενώνει ξανά τις τέσσερις εξουσίες του μικρού νησιού και βάζει όλους τους κατοίκους σε νέες, κατά βάση κωμικές, περιπέτειες. Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ελένη Καστάνη, Κώστας Βουτσάς, Ζέτα Δούκα κ.α. συμπληρώνουν το λαμπερό καστ.

Επτά Μέρες Με Την Μέριλιν («My Week With Marilyn»)
Από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από τη ζωή της μοναδικής Marilyn Monroe. Το 1956 ο νεαρός Colin Clark αναλαμβάνει χρέη βοηθού σκηνοθέτη στην ταινία του Laurence Olivier «Ο Πρίγκιπας και η Χορεύτρια» και αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με την πρωταγωνίστρια η οποία δεν είναι άλλη από την Monroe. Στον ρόλο της Marilyn μια εκπληκτική Michelle Williams (η οποία προτάθηκε και για Χρυσή Σφαίρα), ενώ μαζί της συμπρωταγωνιστούν οι Eddie Redmayne, Julia Ormond, Kenneth Branagh και η «Ερμιόνη» του Harry Potter, Emma Watson.