Τα πέντε Οσκαρικά «λογύδρια» που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ #1

Τα πέντε Οσκαρικά «λογύδρια» που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ #1

Kate Winslet, 2009 -ο πιο ειλικρινής (και πιο πολυαναμενόμενος).

Ο λόγος της Kate Winslet δεν ήταν ο πιο αναμενόμενος μόνο επειδή εκείνη τη χρονιά ήταν το φαβορί στην κατηγορία της (Α' Γυναικείου Ρόλου) αλλά και γιατί η Βρετανίδα ηθοποιός είχε χρειαστεί να κάνει τεράστια υπομονή ώσπου να βγει νικήτρια στην 6η, τελικά, υποψηφιότητά της.

Με βουρκωμένα μάτια της ήδη όση ώρα η Marion Cotillard, νικήτρια του βραβείου την αμέσως προηγούμενη χρονιά, μιλούσε για το ρόλο της στο «The Reader» που της χάρισε τελικά το βραβείο αλλά και για την εντυπωσιακή πορεία της που της είχε χαρίσει πέντε (!) υποψηφιότητες («Λογική και Ευαισθησία» το 1996, «Τιτανικός» το 1998, «Iris» το 2002, «Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» το 2005, «Little Children» το 2007) η Kate Winslet, πιο όμορφη από ποτέ, παρέλαβε το βραβείο της με δάκρυα χαράς.

Και δεν έχασε το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ της ούτε αυτήν την τόσο συγκινητική στιγμή. «...Θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως δεν έχω δοκιμάσει εκδοχές αυτού του λόγου...» είπε, και άφησε τους πάντες άφωνους να φοβούνται πως θα μιλήσει για τις τόσες πολλές ήττες της αλλά η συνέχεια τους διέψευσε «...από τότε που ήμουν 8 χρονών και στα χέρια μου κρατούσα ένα μπουκάλι σαμπουάν. Τώρα δεν κρατάω ένα σαμπουάν, όμως...». Ευχαρίστησε τους πάντες και ζήτησε συγγνώμη -που το κέρδισε εκείνη- από τη συνυποψήφιά της Meryl Streep που την ίδια χρονιά έσπασε το ρεκόρ υποψηφιοτήτων κερδίζοντας την 15η της υποψηφιότητα!

Το link για το video στο youtube.