Το παρελθόν των υποψηφίων για Όσκαρ

Το παρελθόν των υποψηφίων για Όσκαρ

Την Κυριακή διαγωνίζονται για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο και όλα τα φώτα είναι στραμμένα επάνω τους. Σας θυμίζουμε στιγμιότυπα του παρελθόντος τους στα οποία, μάλλον, θα προτιμούσαν τα φώτα να ήταν κλειστά.

colinfirth
Nicole_Kidman
Jeremy_Renner
Helena_Bonham_Carter
Javier_Bardem
Amy_Adams


Colin Firth


Ο υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στην ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» εκτός από διαβόητος Mr.Darcy της τηλεοπτικής εκδοχής του «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Jane Austin διαθέτει και άλλα στιγμιότυπα στην καριέρα του, λιγότερο αξιομνημόνευτα. Ένα από αυτά είναι η συμμετοχή του στην βρετανική τηλεταινία χαμηλού προϋπολογισμού «Out Of The Blue» το 1991, πλάι στην Catherine Zeta Jones (βραβευμένη με Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου το 2003 για την ερμηνεία της στην ταινία «Σικάγο»). Ο Βρετανός Colin Firth κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ πέρυσι,με την ταινία «A Single Man» αλλά έχασε από τον Jeff Bridges που τιμήθηκε με το βραβείο για το ρόλο του στο «Crazy Heart».

Nicole Kidman

Η υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην «Απώλεια» διαθέτει ήδη ένα πολύτιμο χρυσό αγαλματίδιο το 2003 για το ρόλο της στην ταινία «Οι Ώρες» και έχει βρεθεί ξανά υποψήφια το 2002 με το «Moulin Rouge». Δε χρειάζεται να σας θυμίσουμε το μαλλί αφάνα με το οποίο καθιερώθηκε όταν ήταν ακόμα σύζυγος του Tom Cruise και συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Ημέρες Αστραπής» αλλά μπορούμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στην ultra 80's κόμμωσή της σε άλλο στιγμιότυπο. Και, συγκεκριμένα, σε αυτό της φωτογραφίας από τη συμμετοχή της στην Αυστραλέζικη ταινία «BMX Bandits».

Jeremy Renner

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στην ταινία «The Town» θα δει το πρόσωπό του στη γιγαντοοθόνη ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους, μέσα στο Kodak Theater, για δεύτερη φορά φέτος. Πέρυσι κέρδισε την υποψηφιότητα για το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «The Hurt Locker» αλλά με το Όσκαρ έφυγε, τελικά, ο Christoph Waltz για το «Inglourious Basterds». Πολύ πριν ζήσει την αγωνία του υποψηφίου για Όσκαρ ο Jeremy Renner είχε υποδυθεί ένα party animal στη νεανική ταινία του 1995 «National Lampoon's Senior Trip».

Helena Bonham Carter

Η Βρετανίδα ηθοποιός διαθέτει πλειάδα ρόλων, στην καριέρα της, για τους οποίους θα μπορούσε να έχει βρεθεί υποψήφια στα Όσκαρ αλλά πριν από τη φετινή της υποψηφιότητα στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της στον «Λόγο του Βασιλιά» το έχει πετύχει μόνο μία φορά το 1997 με την ταινία «The Wings of Dove». Διάσημη για τις όχι και τόσο επιτυχημένες ενδυματολογικές επιλογές της στο κόκκινο χαλί η Helena έχει υποδυθεί πολλούς, διαφορετικούς και ιδιαίτερα ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Ανάμεσά τους και αυτός μιας πιθηκίνας στον «Πλανήτη των Πιθήκων» το 2001.

Javier Bardem

Ο ήδη βραβευμένος με Όσκαρ το 2008 (για την ταινία «No Country for Old Men») Ισπανός ηθοποιός για την ερμηνεία του στην ταινία «Biutiful» (που βρίσκεται ανάμεσα και στις υποψήφιες για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας) μετράει μία ακόμα υποψηφιότητα στην ταινία «Before the Night Falls» το 2001 αλλά και πολλές πολλές όχι και τόσο Οσκαρικές συμμετοχές. Μια από αυτές εκείνη στην Ισπανική ταινία «Huevos de oro» του 1993 στην οποία, βέβαια, ήταν τόσο σέξι όσο και σήμερα!

Amy Adams

Η 36χρονη ηθοποιός έχει βιώσει την αγωνία της υποψήφιας για Όσκαρ ήδη δύο φορές, μία το 2006 για την ταινία «Junebag» και μία ακόμα το 2009 για την «Αμφιβολία». Φέτος η ερμηνεία της στην ταινία «Fighter» την έφερε ανάμεσα στις υποψήφιες για το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου. Μια από τις συμμετοχές της που επ' ουδενί λόγω δεν θα την οδηγούσαν στο κόκκινο χαλί του Kodak Theater ήταν εκείνη στην ταινία «Cruel Intentions 2» που δεν κυκλοφόρησε καν στους κινηματογράφους και βγήκε κατευθείαν σε DVD.