Οι Ταινίες της Εβδομάδας

Οι Ταινίες της Εβδομάδας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες αυτήν την εβδομάδα.

Aυτή τη βδομάδα το ελληνικό σινεμά έχει την τιμητική του με δύο ταινίες, την κωμωδία Μια Φορά και Ένα... Μωρό του Νίκου Ζαπατίνα με τους Αγγελική Παυλοπούλου, Πέτρο Φιλιππίδη, Σάκη Μπουλά, και την ταινία Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel. Το Wasted Youth έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρότερνταμ και σύμφωνα με το διεθυντή του Φεστιβάλ αποτελεί ένα σύγχρονο ακατέργαστο οδηγό της Αθήνας και ένα συναρπαστικό δράμα.

Παράλληλα, από αύριο προβάλλονται η νεανική αμερικανική περιπέτεια Είμαι το Νούμερο Τέσσερα, η κινηματογραφική μεταφορά του best seller του Michael Connelly, Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων, με πρωταγωνιστές τους Marisa Tomei, Matthew McConaughey και Ryan Phillippe, και το ντοκιμαντέρ Babies που αφηγείται τη ζωή τεσσάρων μωρών από τέσσερις διαφορετικές χώρες- Ναμίμπια, Μογγολία, Ιαπωνία και ΗΠΑ- του Thomas Balmes.

Τέλος, την έξοδό της στις αίθουσες κάνει και η ταινία του χαρισματικού και πολιτικοποιημένου ιρλανδού δημιουργού Ken Loach, με τίτλο Irish Road (φώτο), που έχει χαρακτηριστεί ως το απόλυτο αριστούργημα του φετινού Φεστιβαλ Καννών