Eyewitness: «Ο Λόγος του Βασιλιά»

Eyewitness: «Ο Λόγος του Βασιλιά»

Όταν η Φωνή του Λαού έμεινε βωβή.

Ο «Λόγος του Βασιλιά» σε σκηνοθεσία Tom Hooper είναι μια άψογη παραγωγή εποχής, με χιούμορ, εξαιρετικές ερμηνείες και σημαντικό καστ -Colin Firth, Helena Bonham Carter και Geoffrey Rush μεταξύ άλλων.

Η ιστορία ξεκινά στο 1925 περίπου, όταν μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Γεωργίου του 5ου και τη σκανδαλώδη παραίτηση του βασιλιά Εδουάρδου του 8ου, ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά, πρίγκιπας Αλβέρτος, καλείται να αναλάβει το θρόνο. Ο λόγος όμως που πρέπει να βγάλει στους υπηκόους τους πλέον ο Αλβέρτος, ο οποίος θα μεταδοθεί και σε χιλιάδες αγγλικά σπίτια μέσω του BBC, θα τον αφήσει εκτεθειμένο καθώς αποκαλύπτει τη δυσκολία στο λόγο που αντιμετωπίζει απο μικρός και που εναγωνίως προσπαθεί να κρύψει χρόνια. Ο εκκεντρικός Αυστραλός λογοθεραπευτής Lionel Long που καταφθάνει στα ανάκτορα, θα καταφέρει με μια σειρά ανορθόδοξες μέθοδους να βοήθησει τον αυτοκράτορα να ξεπεράσει το τραύλισμά του και το φόβο για τις δημόσιες ομιλίες.

Η ταινία θεωρείται φαβορί των φετινών Όσκαρ ενώ ήδη απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στην απονομή των Βρετανικών Ανεξάρτητων Βραβείων Κινηματογράφου, στις Χρυσές Σφαίρες, και στα βραβεία Σινεκριτικών της Νέας Υόρκη.