Η Mαρίνα Σάττι τραγουδά unplugged το Ζάρι της και το κοινό αντιδρά με διπλό τρόπο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Mαρίνα Σάττι τραγουδά unplugged το Ζάρι της και το κοινό αντιδρά με διπλό τρόπο

Η Μαρίνα Σάττι έδειξε πόσο «ελληνικό» είναι το ΖARI τραγουδώντας το με live όργανα σε μια αυλή.

Mετά το τραγικό γεγονός της απώλειας του πατέρα της ένα μήνα πριν την εμφάνισή της στη σκηνή της Eurovision στο Malmö (Mάλμε) της Σουηδίας, η Μαρίνα Σάττι επέστρεψε στις καλλιτεχνικές - και eurovisionικές - της υποχρεώσεις, εκπλήσσοντας τους fans της με την unplugged εκδοχή του τραγουδιού της.

Η πρώτη ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι μετά τον χαμό του πατέρα της είναι πλημμυρισμένη από συναισθήματα

Όσοι παρακολουθούν τα live της στο TikTok γνώριζαν πως η ίδια ήθελε να κάνει και μια live version του τραγουδιού της.

Η αλήθεια είναι πως η φετινή μας συμμετοχή για τον μουσικό διαγωνισμό μπορεί να έχει αγαπηθεί από πάρα πολλούς, αλλά έχει προβληματίσει και αρκετούς αναφορικά με το αν θα μπορούσε το ΖARI να παιχτεί live ή ήταν ένα καθαρά τέλειο «στουντιακό» αποτέλεσμα. Πολλοί αγχώθηκαν και για το αν θα μπορεί η Μαρίνα Σάττι να τραγουδήσει live σε τόσο ψιλούς τόνους ή τελικά ήταν όλα τέχνασμα autotuning. Άλλοι πάλι αμφισβήτησαν την ελληνικότητα του τραγουδιού λέγοντας πως αυτό αντί να θυμίζει Ελλάδα, θυμίζει περισσότερο Bollywood.

Το unplugged βίντεο του ΖARI στο #5 στις τάσεις του YouTube αλλά οι fans διχάστηκαν

Σε όλες αυτές τις εικασίες και τις υποθέσεις η Μαρίνα Σάττι έβαλε τέλος, με το νέο της βίντεο, στο οποίο τραγουδάει το ΖARI live, με κανονικά όργανα στην αυλή ενός σπιτιού. Το βίντεο δεν έχει κλείσει ακόμα 24 ώρες από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε στο YouTube και ήδη είναι #5 στις τάσεις.

Η συγκεκριμένη εκδοχή κυκλοφόρησε από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, στα πλαίσια του να γνωρίσουν οι fans λίγο παραπάνω κάθε διαγωνιζόμενο και το τραγούδι του.

Όπως θα δεις από τα σχόλια το μέρος που διάλεξε η Μαρίνα Σάττι για να πει το τραγούδι της live, ενθουσίασε τους eurofans - και όχι μόνο - αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο ελληνικό, από μια οικογένεια καθισμένη στην αυλή του σπιτιού της να απολαμβάνει τα διάφορα καλούδια που έχουν φτιάξει οι μαμάδες και οι γιαγιάδες και στο τέλος να τραγουδάει ή να λέει διάφορες ιστορίες από τα παλιά πίνοντας τον καφές της, τον κλασσικό ελληνικό φραπέ.

Όσο για όσους αναρωτήθηκαν για την ελληνικότητα του τραγουδιού η Μαρίνα Σάττι απέδειξε πως ένα μικρό αρμόνιο, ένα κλαρίνο, ένας ζουρνάς και ένα μεγάλο ταμπούρλο αρκούν για να τραγουδήσει το ΖARI, χωρίς να φαίνεται σχεδόν καμιά διαφορά από αυτό που δημιουργήθηκε σε στούντιο.

Εκεί βέβαια, ήταν που «πάτησαν» αρκετοί, γράφοντας πως ίσως δεν είναι εντελώς uplugged το κομμάτι, αφού το αρμόνιο - συνθεσάιζερ έδινε τον ηλεκτρονικό ήχο του τραγουδιού.

433894102_3288346168137721_5073924192246527285_n.jpg

Η θέση της Μαρίνας Σάττι

Αυτή τη στιγμή και μετά την εκτόξευση της Ελβετίας στα στοιχήματα και την 1η θέση, η Μαρίνα Σάττι κρατάει σθεναρά την 7η θέση για τη χώρα μας.

Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει 100% ποιος θα είναι ο τελικός νικητής, αφού οι eurofans δεν έχουν την έχουν δει από κοντά να ερμηνεύει το ZARI σε κάποιο από τα πάρτι που γίνονται.

Η συμμετοχή της Ελβετίας ανέβηκε στην πρώτη θέση στα προγνωστικά μετά την εμφάνιση του Νemo με το The Code στο Eurovision πάρτι που έγινε στην Μαδρίτη. Και κάπως έτσι βρέθηκε η Κροατία (το μέχρι πρότινος φαβορί) στη 2η θέση.

Αν αναλογιστούμε ότι και η Ελένη Φουρέιρα ήταν αρκετά χαμηλά στα προγνωστικά και «εκτοξεύθηκε» μετά την πρώτη της πρόβα, η Μαρίνα Σάττι έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες (ούσα ήδη στην 7η θέση) με μια καλή σκηνική παρουσία να διεκδικήσει ακόμα και την 1η θέση.