Σμαράγδα Καρύδη: Έκανε το challenge της Μαρίνας Σάττι αλλά έχει ένα κοινό με την Emma Stone

Γεωργία Βλαχοπούλου
Σμαράγδα Καρύδη: Έκανε το challenge της Μαρίνας Σάττι αλλά έχει ένα κοινό με την Emma Stone

Θα φέρει άραγε η Σμαράγδα Καρύδη το ίδιο «γούρι» στην Μαρίνα Σάττι, όπως έκανε με τον Γιώργο Λάνθιμο;

Eν αναμονή του δεύτερου κύκλου της σειράς IQ160 η Σμαράγδα Καρύδη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Κρίμα» στο YouTube και μίλησε για την υποκριτική, το Παρά Πέντε αλλά αποκάλυψε και το κοινό που έχει με την Emma Stone.

Η υποκριτική δεν ήταν εύκολη για εκείνη

«Δεν μου ήταν εύκολο για να εκφραστώ και να εκτεθώ, μου ήταν πολύ δύσκολο. Έκανα αγώνα τεράστιο με τον εαυτό μου για να εκτεθώ. Και χρόνια μετά τη σχολή. Στη σχολή, κυρίως, έλυσα πολλά από τα προβλήματα που είχα όταν μπήκα - που ήταν πολλά. Δεν μπορούσα να δείξω τον εαυτό μου στην υποκριτική» είπε η Σμαράγδα Καρύδη για την υποκριτική και το άγχος που ένιωθε, παρότι γνώριζε το συγκεκριμένο επάγγελμα εκ των έσω λόγω του μπαμπά της, Ντίνου Καρύδη.

Mάλιστα, η ηθοποιός αποκάλυψε πως παρότι όταν ήταν μικρή της άρεσε να βάζει τις φίλες της και να της «σκηνοθετεί» σε διάφορους ρόλους, όταν είχαν προτείνει στους γονείς της να υποδυθεί το παιδί σε κάποια ταινία εκείνη φοβόταν αλλά για να κρύψει τον φόβο της έλεγε πως «δεν θέλει να γίνει παιδί θαύμα γιατί όταν θα μεγαλώσει αυτά τα παιδιά δεν κάνουν ποτέ καριέρα».

Για την Σμαράγδα Καρύδη «δεν είναι κακό να φοβάσαι, αρκεί να το ξεπεράσεις γιατί σου φέρνει εμπόδια και φρένο».

Η Ντάλια του Παρά Πέντε

Όπως είπε η ίδια ο ρόλος της Ντάλιας ήταν ένας αρκετά «τραγικός» ρόλος, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους κωμικούς ρόλους και πράγματι είχε γραφτεί στην αρχή για την Κάτια Δανδουλάκη. Εκείνη ωστόσο, είχε κλείσει στη Βέρα στο Δεξί και κάπως έτσι ο ρόλος έφτασε στα χέρια της.

https://www.instagram.com/p/CwkMrI7Lbcj/

Η παρέα του Παρά Πέντε έγινε πραγματική παρέα, όπως εξομολογήθηκε η ίδια, γι' αυτό και οι πρωταγωνιστές κρατάνε επαφές μέχρι σήμερα. Μια έξτρα αποκάλυψη που έκανε για τον ρόλο της Ντάλιας η Σμαράγδα Καρύδη ήταν πως εκείνη πρότεινε να έχει τα χαρακτηριστικά άφρο μαλλιά.

Ο Λάνθιμος και η Emma Stone

Στη συνέχεια της συνέντευξης η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε για την ενασχόλησή της με την σκηνοθεσία λέγοντας πως σημαντικό ρόλο στο να κάνει αυτό το βήμα ήταν το ότι της αρέσει να έχει τον έλεγχο στα πράγματα και ότι κάποια στιγμή ήθελε να «κυκλώσει» την ιστορία που έλεγε σαν ηθοποιός εξ ολοκλήρου. Ίσως βέβαια, την επηρέασε και η συνεργασία της με τον Γιώργο Λάνθιμο το 2001.

Η κωμωδία «Ο καλύτερός μου φίλος» ήταν σε σενάριο του Λάκη Λαζόπουλου και σκηνοθεσία του ίδιου και του Γιώργου Λάνθιμου. Ήταν το ντεμπούτο του δεύτερου και αν σκεφτούμε ότι πλέον οι ταινίες του σαρώνουν στα Όσκαρ, μάλλον του έφερε και πολύ γούρι αυτή η αρχή.

«Είναι φανταστικός ο Γιώργος. Το έχει φτιάξει όλο μόνος του. Το αξίζει 100%. Είναι απόλυτα αυτοδημιούργητος, δεν είχε κάποιο background. Ο μπαμπάς του ήταν μπασκετμπολίστας» είπε η Σμαράγδα Καρύδη για τον Γιώργο Λάνθιμο.

Όπως είπε νιώθει «περήφανη» που έχει παίξει σε ταινία του λέγοντας με χιούμορ «Eμάκι (Emma Stone) κάνε στην άκρη, έχω προηγηθεί».

Το challenge της Μαρίνας Σάττι με το Ζάρι

Η Σμαράγδα Καρύδη έκανε και το challenge της Μαρίνας Σάττι τραγουδώντας το σημείο που είναι πιο ψηλή η φωνή της τραγουδίστριας που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2024,

https://www.instagram.com/reel/C5S-XgSo3Fr/

προκαλώντας, όπως θα δεις και στην gallery που ακολουθεί τα likes και τα σχόλια των followers της.