Κροατία, Ουκρανία τα δύο μεγάλα φαβορί της Eurovision ενώ η Ολλανδία σπάει όλα τα ρεκόρ με τον Klein

Κατερίνα Μπούσιου
Κροατία, Ουκρανία τα δύο μεγάλα φαβορί της Eurovision ενώ η Ολλανδία σπάει όλα τα ρεκόρ με τον Klein

Η κυριαρχία στο televoting και τα στοιχήματα της Eurovision, συνεχίζουν να έχουν τη δική μας Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» στην 7η θέση, ενώ στο YouTube το τραγούδι «Europapa» δεν έχει αντίπαλο.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EBU 37 χώρες θα συμμετέχουν στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τις 26 από αυτές μετά την πρόκριση από τους δύο ημιτελικούς, να μάχονται για τη νίκη στον τελικό που θα γίνει στις 11 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας. Τα μέχρι στιγμής exit polls δίνουν 3 φαβορί, ενώ το δικό μας «Ζάρι» με τη Μαρίνα Σάττι συνεχίζει να βρίσκεται στη δεκάδα των προγνωστικών και στην 7η θέση των στοιχημάτων.

Τις τελευταίες ημέρες όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ χωρών και διαγωνιζομένων, τόσο στα social media, όσο και στις μουσικές πλατφόρμες. Εκεί ήδη έχει επικρατήσει ο Ολλανδός Joost Klein με ένα πιασάρικο τραγούδι που σπάει κάθε ρεκόρ σε views.

https://www.instagram.com/reel/C4sQtZbidAz/

Το τραγούδι που ενώνει την Ευρώπη και η έκπληξη της Ιταλίας

Το «Ζάρι» της δικής μας Μαρίνας Σάττι κερδίζει έδαφος μέρα με την ημέρα ενώ μέσα σε 2 εβδομάδες, έγινε πλατινένιο στις ψηφιακές πωλήσεις. Η τραγουδίστρια ήδη ξεκίνησε και την ευρωπαική περιοδεία της ενώ στα exit polls βρίσκεται ανάμεσα στην 4η και την 7η θέση. Όλα καλά δηλαδή. Μάλιστα κάποια στιγμή σήμερα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το τι απαντά σε όσους χαρακτηρίζουν ως αχταρμά το τραγούδι μας. Και εκείνη απάντησε λιτά στην κάμερα του Breakfast@star πως: «Αισθάνομαι πολύ ωραία για την 7η θέση στα στοιχήματα. Τίποτε δε λέω, σας ευχαριστώ που ήρθατε».

Η χώρα που μέχρι στιγμής δεν πέφτει από το Νο1 στα κάθε μορφής προγνωστικά, είναι η Κροατία, αν και τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί προβλέψιμο σε αυτόν τον διαγωνισμό, λόγω και των μεταστροφών που έχουμε με το televoting. Ωστόσο είναι σπάνιες οι φορές που βλέπουμε μία χώρα εξαρχής να είναι φαβορί και τελικά να βρίσκεται χαμηλά.

Ο Ισπανός YouTuber Lavadom έγινε ξανά viral για την Σάττι και οργανώνει challenge για να τη γνωρίσει

Οι εν δυνάμει αντίπαλοι του Κροάτη Baby Lasagna και του τραγουδιού «Rim Tim Dim», είναι καταρχάς το γυναικείο δίδυμο Alyona Alyona και Jerry Heil της Ουκρανίας.

Οι Windows95man από τη Φιλανδία (αν και έχουν χάσει τη δυναμική τους τις τελευταίες ημέρες) παραμένουν ψηλά, ενώ η Ιταλίδα Angelina Mango με το La Noia αποτελεί μεγάλη έκπληξη, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι θα παλέψει και για την πρωτιά και έχει δυνατότητες να τα καταφέρει. Είναι από τα εκείνα τα απρόβλεπτα outsiders.

Όπως σε κάθε διαγωνισμό, έτσι και φέτος, έχουμε το λεγόμενο catchy πιασάρικο τραγούδι, που έχει ρυθμό, έχει πλάκα, κάνει ήδη θραύση στις μουσικές πλατφόρμες και θα το ακούς σε όλα τα καλοκαιρινά clubs. Ο Ολλανδός Joost Klein αφού αποθεώθηκε από τους φανς της χώρας του, τώρα κάνει ευρωπαική επιτυχία με το «Europappa» το οποίο μιλά με λόγια απλά σε ένα επαναλαμβανόμενο κουπλέ, για τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης και την ευκολία να βρίσκεσαι από τη μία χώρα στην άλλη.

Στο YouTube και στο επίσημο προφίλ της Eurovision, το τραγούδι ξεπέρασε τα 14 εκατομμύρια views. Ανεξάρτητα από τη θέση που θα τερματίσει, έχει γίνει ήδη hit.

Από μία πρώτη αξιολόγηση και των 37 συμμετοχών, κυριαρχούν τα χορευτικά τραγούδια. Δεν είναι φέτος η χρονιά της μπαλάντας. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ με το τι τελικά θα προτιμήσουν οι eurofans.