Η Silia Kapsis από την Κύπρο στη Eurovision και η χημεία με τον Κουδουνάρη φάνηκε στο Tik Tok

Τζένη Ντεμιράι
Η Silia Kapsis από την Κύπρο στη Eurovision και η χημεία με τον Κουδουνάρη φάνηκε στο Tik Tok

Ο Κύπριος fashion designer, Στέλιος Κουδουνάδης, έχει σχεδιάσει το ρούχο που θα φορέσει η Silia Kapsis στη σκηνή της Eurovision και στο red carpet της διοργάνωσης.

Η Silia Kapsis (Σίλια Καψή) είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision και πρόκειται να τη δούμε για πρώτη φορά στη σκηνή του Μάλμο στις 7 Μαΐου, όπου θα τραγουδήσει το «Liar».

20 χρόνια πριν, στη Eurovision 2004 έγινε η μεγαλύτερη αδικία στο καλύτερο τραγούδι του διαγωνισμού

Μπορεί το «Liar» στα στοιχήματα να βρίσκεται στην 22η θέση, τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο, η Σίλια συνεχίζει να προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει το κομμάτι της στο ευρύ κοινό. Άλλωστε, είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να θεωρηθεί ότι τα στοιχήματα μπορούν να αποτελέσουν έναν αξιόπιστο οιωνό του τελικού αποτελέσματος.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζουν τα social media, με τα οποία η 17χρονη τραγουδίστρια έχει άριστη σχέση. Στο TikTok αρκετές είναι οι φορές που έχει δημοσιεύσει βίντεο στα οποία χορεύει και τραγουδά το κομμάτι που θα ερμηνεύσει στη Σουηδία σε 13 ημέρες από σήμερα.

Ο Στέλιος Κουδουνάρης γίνεται «liar» για την Κύπρο και τη Silia Kapsis

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να κάνει τον κόσμο να αγαπήσει το κομμάτι της, η τραγουδίστρια, που γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έκανε μία χιουμοριστική ανάρτηση με τον Στέλιο Κουδουνάρη, ο οποίος έχει σχεδιάσει το φόρεμα που θα φορέσει η 17χρονη κοπέλα στη σκηνή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

«Αυτός είναι ο Στέλιος Κουδουνάρης, είναι ο σχεδιαστής της εμφάνισής μου στη Eurovision. Στέλιο, μπορείς να μας δώσεις μερικές πληροφορίες σχετικά με το ρούχο που θα φορέσω στη Eurovision;», ακούγεται να λέει η Silia στο βίντεο και στη συνέχεια, ο Στέλιο Κουδουνάρης απαντά «Λοιπόν, θα είναι… όχι δεν θα σου πω».

Τότε η Σίλια αναρωτιέται «Γιατί; Είπες ότι θα πεις τι θα είναι» με τον Κουδουνάρη να αποκρίνεται «Λοιπόν είμαι ένας ψεύτης». Η συζήτηση έγινε στα αγγλικά και μόλις ακούστηκε η λέξη liar από τον σχεδιαστή αρχίζει να παίζει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, το οποίο έχει αυτόν τον τίτλο.

Η Mαρίνα Σάττι τραγουδά unplugged το Ζάρι της και το κοινό αντιδρά με διπλό τρόπο

Τι έχει αποκαλύψει ο Στέλιος Κουδουνάρης για την εμφάνιση της Σίλιας Καψή

Πάντως, ο Στέλιος Κουδουνάρης, την Τετάρτη 24 Απριλίου, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για τη συμμετοχή της Σίλιας Καψή στη Eurovision, λέγοντας ότι στην Κύπρο έχουν αγκαλιάσει τόσο την ερμηνεύτρια όσο και το «Liar».

Ο Κουδουνάρης αναλαμβάνει να ντύσει την εκπρόσωπο της Eurovision για δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν το 2022 με τη συμμετοχή της Ανδρομάχης.

Για την απόφασή του να κάνει το ίδιο και με τη Σίλια είπε ότι αμέσως δέχτηκε αφού «και το τραγούδι μου άρεσε πάρα πολύ και η Σίλια μου αρέσει πολύ, είναι ένα κορίτσι φρέσκο. Χάρηκα πάρα πολύ που ένα κορίτσι από τα μέρη μας κάνει στο εξωτερικό μία τόσο ωραία καριέρα σε αυτή την ηλικία».

https://www.instagram.com/p/C3VIZzbt0fc/

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της Σίλιας, ο Κουδουνάρης δεν ανέλαβε μόνο την εμφάνιση που θα έχει πάνω στη σκηνή αλλά και το ρούχο που πρόκειται να φορέσει στο red carpet.

«Δεν θα σου πω το χρώμα, για να αφήσουμε κάτι να είναι έκπληξη αλλά θα σου πω μόνο ότι δεν είναι φόρεμα, ούτε στη μία περίπτωση ούτε στην άλλη», επεσήμανε ο σχεδιαστής μιλώντας στον expert της Eurovision, Γιάννη Πουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως το ρούχο της Σίλιας έχει αρκετό λευκό, «προδίδοντας» με αυτόν τον τρόπο ότι δεν θα είναι μονόχρωμο.

Ποια είναι η Σίλια Καψή που κλήθηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2024

Η Σίλια (Βασιλική) Καψή γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2006 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Γονείς της είναι ο Κύπριος τραγουδιστής Γιώργος Καψής και η δικηγόρος Δέσποινα «Ρεβέκκα» Σαϊβανίδη, η οποία κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Η Σίλια πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αυστραλία και από πολύ νεαρή ηλικία είχε κάνει φανερό ότι έχει καλλιτεχνική φλέβα. Έγραψε και συνέθεσε το πρώτο της τραγούδι, το οποίο έχει τίτλο «Who Am I?» σε ηλικία 12 ετών. Αυτό ήταν και το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε λίγα χρόνια αργότερα, το 2022, όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Εκτός αυτού, η Σίλια έχει ήδη κυκλοφορήσει ακόμα δύο single, το «No Boys Allowed» και το «Disco Dancer», την άνοιξη του 2023.

Η διετία 2022-2023 υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργική για την κοπέλα αφού το 2022 έκανε το ντεμπούτο της ως πρωταγωνίστρια στην ταινία μικρού μήκους «Pearly Gates», ενώ το 2023 ήταν υποψήφια για τον θρύλο της χρονιάς στην Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία στα Βραβεία Nickelodeon Kids' Choice, έχοντας προηγουμένως δουλέψει σε διάφορα τηλεοπτικά έργα για το αυστραλιανό Nickelodeon, στο οποίο εμφανιζόταν ως παρουσιάστρια στο τοπικό Nick News.

Τέλος, η Καψή επιλέχθηκε από την ImmaBeast Dance Company στο Λος Άντζελες ενώ έχει εργαστεί και με τον Stephen “tWitch” Boss στο The Jennifer Hudson Show.

Παρόλα αυτά, όμως, η Σίλια είναι συνδεδεμένη με τις ρίζες της. «Είμαι μισή Ελληνίδα και μισή Κυπραία και έτσι νιώθω ότι εκπροσωπώ και τις δύο χώρες» είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες μέσα Απριλίου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση που ήθελε τον Πρόεδρο της ΕΡΤ να προαναγγέλλει με έγγραφο στον Κύπριο Πρέσβη ότι η Ελλάδα θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην Κύπρο στον επικείμενο διαγωνισμό της Eurovision.

Eurovision 2024: Αλλαγές στα προγνωστικά αλλά η Σάττι δεν πτοείται & αποκαλύπτει ένα νέο για το Zari

Πηγή κεντρικής εικόνας: TikTok/silia_kapsis