Το χαμόγελό μου, το πιο δυνατό μου «όπλο»

Ερμιόνη Σαρρή
Το χαμόγελό μου, το πιο δυνατό μου «όπλο»

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου.... χαμογέλα λοιπόν

Και αν με ρωτήσεις τι αγαπώ περισσότερο πάνω μου, θα σου απαντήσω.... το χαμόγελό μου. Θα με δεις να χαμογελάω ακόμα και αν είμαι στεναχωρημένη. Είναι το πιο ΄΄ισχυρό΄΄ μου όπλο όχι μόνο για αυτούς που έχω απέναντί μου αλλά ακόμα και για να αντιμετωπίσω τον ίδιο μου τον εαυτό.

Όταν η Ερμιόνη αγχώνεται, χαμογελά. Όταν η Ερμιόνη βάζει τα κλάματα προσπαθεί να σκεφτεί κάτι ευχάριστο για να χαμογελάσει. Η Ερμιόνη χαμογελά καθημερινά ακόμη και για τα πιο ασήμαντα πράγματα. Οι φίλοι μου θεωρούν πως είμαι το πιο αισιόδοξο πλάσμα που έχουν γνωρίσει ως σήμερα (ακούγεται λίγο ψωνίστικο ε;) αλλά ισχύει.

10345538 711849382189999 4513581476701838855 n

Μου αρέσει να χαμογελάω. Τα χείλη μου όμως παίρνουν άλλη μορφή αναλόγως με το ποιον έχω απέναντί μου. Δε θα σου αποκαλύψω ποτέ το πόσο χαρούμενη με έχεις κάνει (έχω και τα αρνητικά μου) αλλά θα αφήσω το χαμόγελό μου να στο επιβεβαιώσει. Το χαμόγελο αγάπης άλλωστε συνοδεύεται και από ένα βλέμμα όλο λάμψη.

Και ξέρεις ποιο είναι το κακό σε όλα αυτά που σου περιγράφω; Πως μερικοί θεωρούν ότι δεν απογοητεύομαι ποτέ, πως δεν στεναχωριέμαι ποτέ. Πόσο έξω πέφτουν οι άτιμοι. Απλά δεν έχουν καταλάβει αυτό που σου ανέφερα παραπάνω. Το χαμόγελο μου είναι το «όπλο» μου και καταφέρνει να πολεμήσει ακόμα και τον πιο ισχυρό εχθρό.
Η μάχη δεν είναι απλή απλά δεν αφήνω κανένα δάκρυ, κανέναν κόμπο στο λαιμό να «κλείσει» την κάθε μου εμπειρία. Παίρνω τα μαθήματά μου και απλά χαμογελώ για αυτά που έχω, αυτά που έμαθα και για αυτά που αγαπώ και εκτιμώ.
Κάνε και εσύ το ίδιο. Την επόμενη φορά που θα βρεθεί κάποιος ή κάτι να σε στεναχωρήσει, βγάλε από την τσέπη το «όπλο» σου. Δείξε του ΠΟΙΟΣ είναι ο πιο δυνατός.

Και κάτι τελευταίο. Το χαμόγελό σου είναι το πιο όμορφο χαρακτηριστικό πάνω σου. Μην το αφήνεις κάπου καταχωνιασμένο. Δε σου λέω να το μοιράζεις απλόχερα, αλλά άφηνέ το καθημερινά να τριγυρνά ανάμεσα στις στιγμές σου. Η ζωή σου θα γίνει πιο....ΟΜΟΡΦΗ. Να το θυμάσαι!