Το πιο ωραίο φθινοπωρινό τριήμερο το έζησα στη Σαντορίνη!

Ερμιόνη Σαρρή
Το πιο ωραίο φθινοπωρινό τριήμερο το έζησα στη Σαντορίνη!

Εσύ θα έρθεις μαζί μου την επόμενη φορά;

Όταν κανείς σκέφτεται τη ΄΄Σαντορίνη΄΄ το μυαλό του πηγαίνει κατευθείαν στην Καλντέρα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Οίας. Ξέρεις τώρα ζευγαράκια στα σοκάκια του νησιού και διάφορες προτάσεις γάμου την ώρα που «πέφτει» ο ήλιος. Εγώ πάλι δεν έζησα τίποτα από αυτά ή μάλλον λάθος, έζησα και αυτά αλλά το Santorini Experience κατάφερε να μου κερδίσει σχεδόν όλο μου το ενδιαφέρον.

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκα στη Σαντορίνη με σκοπό να ζήσω το πιο ΄΄experience΄΄ φθινοπωρινό μου τριήμερο. Γέμισα τη βαλίτσα μου με αθλητικά ρούχα (εντάξει, έβαλα και ένα μαγιό μέσα) και μετρούσα αντίστροφα μέχρι να βρεθώ στο πιο ονειρικό νησί των Κυκλάδων.

Με το που έφτασα στο νησί έμαθα πως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης (ναι, ναι Ολυμπιονίκης του tae kwo do) έκανε «ανοιχτό» μάθημα σε αγόρια και κορίτσια σε κάποιο σημείο του νησιού . Μπορεί, λοιπόν, να ήμουν λίγο μεγάλη για μαθήτρια αλλά ως θεατής ήμουν καταλληλότατη. Ζήλεψα αρκετά και δε σου κρύβω πως μου «ξύπνησε» η επιθυμία να γίνει tae kwo do girl.

Η δική μου ημέρα ήταν το Σάββατο, όπου έβαλα όλη τη θετική και σωματική μου ενέργεια για να τρέξω 5km με θέα όλο το Αιγαίο. Η διαδρομή ναι μεν δύσκολη αλλά ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΗ. ΄΄ Αυτό που έτρεξα ήταν κάτι σαν off road διαδρομή χωρίς τζιπ΄΄ έγραψα με μήνυμα στην παρέα μου ΄΄ και του χρόνου θα κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση για να έρθουμε ΄΄, συνέχισα να τους πληκτρολογώ.

14590414 1225907717450827 1524660128047586507 n

Πριν από τη δική μου διαδρομή ήταν αυτή των 10 και 15 χλμ. Αισθάνθηκα κάπως υπερήφανη όταν γνώρισα ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ευρώπης να έχoυν έρθει για να τρέξουν στην Καλντέρα και ειδικά στο Santorini experience. Γίναμε όλοι μία Ευρωπαϊκή παρέα χωρίς ανταγωνισμούς. Μας έφτανε η εμπειρία και η μαγική θέα της Οίας.

Η Κυριακή από την άλλη με βρήκε αρκετά «πιασμένη» αλλά και ανυπόμονη. Ξύπνησα σχετικά νωρίς καθώς δεν ήθελα με τίποτα να χάσω την έναρξη της κολύμβησης των 2,5 χλμ. O Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Αρνιακός και η Κέλλυ Αραούζου ήταν στο νησί αφού είναι μεγάλοι υποστηρικτές του Santorini Experience και θα κολυμπούσαν μαζί με πλήθος κόσμου από το Ηφαίστειο μέχρι και το παλιό λιμάνι του νησιού. Και τώρα ποιον να πρωτοχειροκροτήσεις σκέφτηκα όταν τους έβλεπα να πλέουν στα ανοιχτά. Τον Σπύρο που μας έκανε υπερήφανους στο Ρίο; Την Κέλλυ; Τους κολυμβητές της εθνικής ομάδας κολύμβησης (δε γινόταν να λείπουν από μία τόσο φανταστική διοργάνωση) ή όλους αυτούς τους εκατοντάδες ανθρώπους που ακολουθούσαν; Τελικά όλοι δέχτηκαν χιλιάδες χειροκροτήματα όχι μόνο από εμένα και από όλους όσους βρισκόμασταν εκεί.

14628230 1231243946917204 495692636 n

Το Santorini Experience με κέρδισε όχι μόνο σαν αθλητικό γεγονός αλλά και σαν… ομάδα. Οι συντελεστές του με έκαναν να αισθανθώ σα να τους ήξερα χρόνια και φυσικά επέστεψα στην Αθήνα όχι μόνο με το μετάλλιο μου αλλά και με δεκάδες νέους φίλους. Εγώ εννοείται πως θα είμαι εκεί του χρόνου και ελπίζω να σε βρω και εσένα κάπου εκεί στη σειρά που θα παραλαμβάνουμε τους αριθμούς των διαδρομών μας.