Tips για επιτυχημένα χειμωνιάτικα πάρτι

Ερμιόνη Σαρρή
Tips για επιτυχημένα χειμωνιάτικα πάρτι

Με συγκεκριμένη αφορμή ή και όχι, τα πάρτι είναι πάντα επίκαιρα και μας αρέσουν! Είτε αν τα οργανώνουμε, είτε αν πηγαίνουμε ως καλεσμένες. Μουσική, χορός, νέες γνωριμίες, τα πάρτι ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα και μας ανεβάζουν τη διάθεση!

Ποιος οργανώνει το πάρτι;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν εμφανιστούμε σε ένα πάρτι. Ποιος το κάνει; Ποιοι θα είναι; Έχουμε κάποιον γνωστό ανάμεσα στους καλεσμένους; Πού θα γίνει; Κάποια πάρτι μοιάζουν υπέροχα, έχουν τέλεια πρόσκληση και τελικά είναι μια απογοήτευση. Δεν φταίει όμως πάντα το πάρτι... Όταν πηγαίνεις γεμάτη προσδοκίες σε ένα χώρο που δεν ξέρεις κανέναν, το πιο πιθανό είναι να αισθάνεσαι άβολα και να μην περάσεις καλά.

party1

Φρόντισε να μάθεις ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι και αν μπορείς να φέρεις κάποιους φίλους σου μαζί. Καλό θα ήταν επίσης να μάθεις αν υπάρχει κάποιο θέμα για το πάρτι. Έχω βρεθεί με φόρεμα ανάμεσα σε 100 άγνωστους, ντυμένους μπανάνες...

Μουσική

Το πιο σημαντικό συστατικό του πάρτι. Αν η μουσική δεν είναι καλή, όλα έχουν… καταστραφεί και ο κόσμος σιγά σιγά εξαφανίζεται.

Μάθε το κοινό σου. Αν οργανώνεις πάρτι εσύ, δες καλά τη λίστα των καλεσμένων και θυμήσου τι μουσική ακούνε. Κράτα σημειώσεις και προσπάθησε να δώσεις οδηγίες στον dj ανάλογα με τα γούστα τους. Όχι δεν γίνεται να τους ευχαριστήσεις όλους, αλλά σίγουρα έτσι θα καλύψεις τους περισσότερους. Μια άλλη λύση θα ήταν ένα θεματικό πάρτι, π.χ. Disco, όπου όλοι ξέρουν τι θα ακούσουν και δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις!

party2

Φαγητό και ποτό

Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των πάρτι. Όλοι πεινάνε, όλοι διψάνε! Έχουμε δει όλοι το Hangover έτσι; Καλό είναι λοιπόν αυτά να μην γίνονται παιδιά... Για να μην ξυπνήσουμε σε άλλη πόλη ανάμεσα σε πτηνά, πίνουμε αλκοόλ με μέτρο και απλά για να κάνουμε κέφι και όχι για να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και πού πάμε.

party3

Αν οργανώνετε εσείς πάρτι, το finger food σώζει καταστάσεις. Φτιάξτε κάτι εύκολο, που να μην απαιτεί χρήση μαχαιροπίρουνου και βάλτε σε διάφορα σημεία του χώρου πατατάκια και ξηρούς καρπούς. Εάν πάτε καλεσμένοι σε πάρτι, καλό είναι να φάτε κάτι πριν, γιατί σε περίπτωση που δεν έχει φαγητό θα πείτε και θα σας μαζεύουμε από τα πατώματα.

party4

Επίσης σε όποιο πάρτι και να πάτε, πάρτε ταξί.
Ούτε άγχος θα έχετε για το πόσο θα πιείτε, ούτε θα χρειαστεί να κάνετε διαδρομές το χάραμα, πηγαίνοντας όλους τους υπόλοιπους φίλους σας στο σπίτι τους.

The party pooper

Αυτός. Αυτός ο φίλος (ή η φίλη) που πάντα τα χαλάει όλα. Που βαριέται, που μεθάει, που ξαφνικά μιλάει αραβικά δυνατά μες τη μέση του πάρτι, που ποτέ δεν θέλει να έρθει και πάντα έρχεται! Προσοχή στον τύπο αυτό. Είναι ικανός-η να χαλάσει τη βραδιά σας.

party5

Δεν περνάει πουθενά καλά, τον-την ενοχλούν όλα τα είδη μουσικής και όλοι οι άνθρωποι τριγύρω. Από κάποια συγκεκριμένη ώρα και μετά σας λέει συνεχώς πότε θα φύγουμε και αν δεν φύγετε κάθεται επιδεικτικά κάπου και δείχνει δυστυχής.

*Μπορεί επίσης να είναι και ο καλός γείτονας που θα φωνάξει 12 και 1 λεπτό την αστυνομία.

Πυτζάμα πάρτι

Βραδιά κοριτσιών αποκλειστικά! Διώξτε τα αγόρια και οργανώστε ένα πάρτι γεμάτο άνεση (πυτζάμα και κάλτσακια) αλλά με πολλή μουσική και κέφι!

Παίξτε παιχνίδια, φάτε το αγαπημένο σας φαγητό και φυσικά κουτσομπολέψτε! Τα πιτζάμα πάρτι μπορούν να καθιερωθούν και να οργανώνονται κάθε μήνα από άλλη φίλη της παρέας.

party6

Μπορείτε να δείτε μια ταινία, να απολαύσετε ένα ωραίο κρασί ή να κάνετε βραδιά ομορφιάς! Όποια θέλει μπορεί να κοιμηθεί στο σπίτι σας, όπως κάναμε μικρές και οι κουβέντες να συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες...

Ο Χειμώνας έρχεται, τα πάρτι ετοιμάζονται και εμείς θα είμαστε εκεί με σκοπό να χορέψουμε, να περάσουμε καλά και να τα κάνουμε αξέχαστα!