Τις Παρασκευές γινόμαστε πάλι παιδιά

Ερμιόνη Σαρρή
Τις Παρασκευές γινόμαστε πάλι παιδιά

Μπορεί να μεγαλώνουμε όμως πάντα κουβαλάμε μαζί μας το μικρό παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Μπορεί τα χρόνια της αθωότητας να πέρασαν και πλέον να έχεις τη δική σου οικογένεια, όμως ποτέ δεν σταμάτησες να βλέπεις κινούμενα σχέδια που σε κάνουν να γελάς με την ψυχή σου.

Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια, που οι ιστορίες που παρουσιάζουν τα καρτούν, είναι πιο ενδιαφέρουσες από ποτέ και κρύβουν αισιόδοξα μηνύματα αλλά και αλληγορίες που σε προβληματίζουν. Κάθε Παρασκευή στις 21:00, πάρε θέση στον καναπέ και στα Novacinema και διώξε μακριά την κούραση της εβδομάδας, χαλαρώνοντας με τα καλύτερα κινούμενα σχέδια που θα σε κάνουν και πάλι παιδί.

Θέλεις να βγεις την Παρασκευή; Κανένα πρόβλημα! Τώρα με την υπηρεσία Nova On Demand μπορείς ανά πάσα στιγμή να απολαύσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, τα αγαπημένα σου καρτούν και όχι μόνο. Ταινίες σε Α’ προβολή, σειρές και ντοκιμαντέρ συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές επιλογές ακόμα και για τις πιο απαιτητικές. Συγκεντρώνουμε τις αγαπημένες μας παρακάτω!

Βρέχει Κεφτέδες

Αυτή η ταινία σίγουρα θα σου ανοίξει την… όρεξη με τις φαντασμαγορικές σκηνές της γεμάτες λαχταριστά χάμπουργκερ και άλλα εδέσματα. Θα γελάσεις με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ενός μικρού εφευρέτη του Φλιντ Λόκγουντ και θα απολαύσεις τους έξυπνους διαλόγουσε σε μία αλληγορία με βαθύτερα νοήματα που σχολιάζει εμμέσως τις σύγχρονες υπερκαταναλωτικές κοινωνίες… Τι γίνεται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς τα έχει σχεδιάσει ο πρωταγωνιστής; Τι θα έκανες αν ξαφνικά ξεσπούσε μία γαστριμαργική κακοκαιρία; Αν βρισκόσουν αντιμέτωπη με μία μακαρονάδα- ανεμοστρόβιλο ή με μία βροχή από κεφτέδες;

Τα μυαλά που κουβαλάς

Είναι μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που κατάφερε να κερδίσει Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA καλύτερου animation! Και όχι άδικα, καθώς παρουσιάζει το ταξίδι της μικρής πρωταγωνίστριας Ράιλι προς την ενηλικίωση με πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο. Η ανθρώπινη συμπεριφορά αποτυπώνεται μοναδικά μέσα από το κέντρο ελέγχου των συναισθημάτων της μικρής. Χαρά, Λύπη, Φόβος, Θυμός, Αηδία και Θλίψη την συντροφεύουν καθημερινά, συγκρούονται και προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μία νέα πραγματικότητα!

Ο μικρός Νικόλας

Ακόμη και αν έχεις διαβάσει τα βιβλία με τις συναρπαστικές περιπέτειες του μικρού Νικόλα, η ταινία δεν θα σε απογοητεύσει. Αν είσαι ζηλιάρα, ίσως τον καταλάβεις καλύτερα από τον καθένα… Στην ταινία ο Νικόλας μαθαίνει ότι θα αποκτήσει αδερφάκι και τότε τα βάσανά του ξεκινούν. Νομίζει ότι οι γονείς του θέλουν να τον ξεφορτωθούν! Η ταινία θα σε κερδίσει γιατί αποτυπώνει χιουμοριστικά όλα όσα διαδραματίζονται στο μυαλό του μικρού, αθώου και σκανταλιάρικου αγοριού!

Επιτέλους φτάσαμε σπίτι

Πιστεύεις στους εξωγήινους; Πώς τους έχεις φανταστεί; Η ταινία «Επιτέλους φτάσαμε σπίτι» τους απεικονίζει με τον πιο γλυκό τρόπο παρουσιάζοντας την ενδιαφέρουσα ιστορία του καλόκαρδου εξωγήινου Ουπς. Η φυλή του καταλαμβάνει τη γη και τη χρησιμοποιεί ως κρησφύγετο από το θανάσιμο εχθρό της. Εκείνος, μετά από μια άτυχη στιγμή αναγκάζεται να δραπετεύσει και μαζί με τη φίλη του, την Τιπ συμμαχούν και ξεκινούν μαζί για μία περιπέτεια φαντασίας με έντονα συναισθήματα και πολλά αισιόδοξα μηνύματα!

Κάλεσε τις φίλες σου στο σπίτι, παράγγειλε κινέζικο όπως οι αγαπημένες σου πρωταγωνίστριες και παρακολουθήστε μαζί τις πιο πολύχρωμες ιστορίες. Ήρθε το φαγητό; Στάματα και απόλαυσέ το όσο είναι ακόμα ζεστό! Με τη Nova μπορείς ανά πάσα στιγμή να διακόψεις το live πρόγραμμα (PAUSE) και να το συνεχίσεις αργότερα, για να μην χάνεις καμία σκηνή!

Και το καλύτερο; Μην ξεχνάς, πάντα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις ταινίες και σειρές, προγραμματίζοντας απλώς την εγγραφή τους στον σκληρό σου δίσκο! Πάτα το REC!