Καφές και... απογειώνεσαι για το Σιάτλ!

Ερμιόνη Σαρρή
Καφές και... απογειώνεσαι για το Σιάτλ!

Η πρώτη φορά που άκουσα το Σιάτλ ήταν το 1993 με την ταινία «Άγρυπνος στο Σιάτλ» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο αγαπημένος μου ηθοποιός, Τομ Χανκς. Έκτοτε το «Sleepless in Seattle» με συνοδεύει σε κάθε ερωτική απογοήτευση, σε κάθε κοριτσίστικη βραδιά και κάθε βροχερή Κυριακή διότι, όπως και να το κάνουμε, είναι η απόλυτη ρομαντική κομεντί των 90s!

ss2

Λίγα χρόνια αργότερα, το Σιάτλ μπήκε ξανά στη ζωή μου. Ήταν το 2005 όταν άρχισα να βλέπω το «Greys Anatomy» και μέχρι σήμερα, παρακολουθώ ανελλιπώς την αγαπημένη μου σειρά. Ναι, εν έτει 2017 η Dr. Grey είναι ακόμη εδώ και με περιμένει να γυρίσω κουρασμένη στο σπίτι από τη δουλειά και να χαλαρώσω, «ταξιδεύοντας» στο Σιάτλ.

ss3

Καφές και… απογειώθηκα

Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ, όμως, είναι ότι και ο αγαπημένος μου καφές «γεννήθηκε» στην ξεχωριστή αυτή πολιτεία της Ουάσινγκτον! Φαίνεται ότι το Σιάτλ με «κυνηγάει», σκέφτηκα την περασμένη Δευτέρα, όταν πήγα στο γραφείο έπειτα από έναν κυριακάτικο «μαραθώνιο» «Greys Anatomy» και απόλυτης χαλάρωσης στο σπίτι!

Το πρωινό ξύπνημα ήταν -ομολογουμένως- δύσκολο (ναι, μισώ κι εγώ τις Δευτέρες). Έτσι, φεύγοντας νυσταγμένη από το σπίτι για τη δουλειά, έκανα μια στάση στο περίπτερο της γειτονιάς μου για να πάρω τα καθιερωμένα καφεδάκια για εμένα και τις συναδέλφους μου. Πήρα, λοιπόν, τα δροσιστικά Starbucks Chilled Classics (διαφορετική γεύση για την καθεμιά, γιατί είμαστε special κορίτσια), μπήκα στο αμάξι μου και έφυγα για το γραφείο. Όταν έφτασα, κάθισα στην καρέκλα μου, άνοιξα τον υπολογιστή, ήπια μια γουλιά από τον Starbucks Chilled Caffè Latte μου και ξαφνικά… «απογειώθηκα» για το Σιάτλ!

ss4

Άγρυπνη για το Σιάτλ!

Τι συνέβη; Πολύ απλά κοίταξα το καπάκι του καφέ μου και έμαθα ότι τα Starbucks δίνουν τώρα την ευκαιρία σε αρκετούς τυχερούς να κερδίσουν και να βρεθούν στο Σιάτλ μέσω του νέου τους διαγωνισμού.

Για λίγη ώρα επικράτησε πανικός. Τι κι αν οι υπόλοιποι συνάδελφοι μας κοιτούσαν απορημένοι να γελάμε και να… χοροπηδάμε από ενθουσιασμό; Δεν μας ένοιαζε διότι είμαστε όλες fans του «Grey’s Anatomy», ακόμη κι αν φέτος δεν πρωταγωνιστεί στη σειρά ο γοητευτικός Dr. Shepherd!

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό, διότι όχι μόνο μπορεί να βρεθούμε για πέντε διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πατρίδα των Starbucks το Σιάτλ, αλλά θα επισκεφτούμε και το πρότυπο κατάστημα με χώρο καβουρδίσματος και αίθουσα γευσιγνωσίας Starbucks Reserve, στο ιστορικό Pike Place Market, εκεί όπου «γεννήθηκε» ο αγαπημένος μας καφές για να μάθουμε τα πάντα για αυτόν.

Ακόμη κι αν εσύ δεν έχεις… μεγαλώσει με το Grey’s Anatomy, σίγουρα λατρεύεις τον καφέ των Starbucks και ένα ταξίδι στο Σιάτλ είναι ένα δώρο… επικό, γι’ αυτό και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία μου!

ss5

Πώς θα πας στο Σιάτλ

Τα βήματα του διαγωνισμού των Starbucks είναι απλά και θα τα αναλύσω, ένας προς ένα! Αρκεί να τα ακολουθήσεις για να μπεις αυτόματα σε μία μεγάλη κλήρωση για ένα ταξίδι στο Σιάτλ για δύο άτομα και να μάθεις άμεσα αν έχεις κερδίσει μία από τις χίλιες δωροκάρτες για online κατάστημα λιανικής μόδας αξίας 25 ευρώ! Ω, ναι!

Το πρώτο βήμα είναι να πας σε ένα σούπερ μάρκετ, ένα μίνι μάρκετ ή κάποιο περίπτερο και να πάρεις ένα από τα έτοιμα προς κατανάλωση και κρύα ροφήματα Starbucks Chilled Classics. Αφού διαλέξεις την αγαπημένη σου γεύση (Cappuccino, Caffè Latte, Caramel Macchiato, Chocolate Mocha, Vanilla Bean Macchiato), θα δεις ότι στο μαύρο καπάκι της κάθε συσκευασίας αναγράφεται η φράση «Get a taste of Seattle». Εκεί θα ανακαλύψεις και τον κωδικό με τον οποίο μπορείς να συμμετάσχεις κι εσύ στον διαγωνισμό.

ss6

Το επόμενο βήμα που έχεις να κάνεις είναι να «κατεβάσεις» την εφαρμογή Aurasma στο κινητό σου τηλέφωνο. Στη συνέχεια, αρκεί να σαρώσεις το λογότυπο Starbucks που βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος του κυπέλλου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες επί της οθόνης σου. Δες πώς το κάναμε εμείς και φρόντισε να κρατήσεις το κύπελλο περίπου 30 εκατοστά μακριά από το κινητό σου για καλύτερη σύνδεση με την εφαρμογή.

Τελευταίο βήμα είναι η εισαγωγή του κωδικού του διαγωνισμού που βρίσκεται στο καπάκι του κυπέλλου σου.

Φίλη μου, απλά… chill

Επειδή καφέ πίνεις κάθε μέρα και τώρα που έρχεται και το καλοκαίρι θέλεις να είναι και δροσιστικός, τα Starbucks Chilled Classics αποτελούν μια εύκολη και απολαυστική επιλογή, τουλάχιστον για εμένα που μέρα τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ! Από τώρα και μέχρι τον Αύγουστο, με κάθε καφεδάκι θα βρίσκεις κάθε μέρα και νέο κωδικό για τον μεγάλο διαγωνισμό, οπότε υπάρχει ένας παραπάνω λόγος για να τα πάρεις στο γραφείο!

ss7

Πέντε μέρες, πέντε γεύσεις

Εγώ αγαπώ τις αλλαγές και βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια οπότε κάθε μέρα αλλάζω και γεύση. Πέντε είναι, εξάλλου, όσες και οι μέρες που πηγαίνω στο γραφείο.

Γλυκά πρωινά και #VanillaBeanMacchiato: Το Starbucks Vanilla Bean Macchiato, συνδυάζει αρμονικά 100% Arabica καφέ, με πιστοποίηση Fair Trade, με γάλα και εκχύλισμα κόκκου βανίλιας για μία απαλή και γλυκιά νότα βανίλιας σε αυτό το πλούσιο ρόφημα με βάση τον espresso.

Δροσερό ξύπνημα και #Cappuccino: Το Starbucks Chilled Cappuccino είναι βασισμένο στο πολυαγαπημένο cappuccino, το κρύο ρόφημα καφέ Starbucks Cappuccino και αποτελεί έναν δροσερό συνδυασμό πλούσιου espresso, με απαλό και κρεμώδες γάλα και νότες κακάο.

ss7 copy

Για εσένα που επιμένεις στο κλασικό #CaffeLatte: Αν είσαι τύπος κλασικός, αξίζει να δοκιμάσεις το Starbucks Chilled Caffè Latte το οποίο είναι βασισμένο στο πιο δημοφιλές ρόφημα των καταστημάτων Starbucks. Το παραδοσιακό latte, ελαφρώς πιο γλυκό, είναι φτιαγμένο με τον καφέ Starbucks Espresso Roast, τους ίδιους κόκκους που χρησιμοποιούνται ως την «καρδιά» όλων των ροφημάτων με βάση τον espresso στα καταστήματα Starbucks.

#ChocolateMocha: O καφές Starbucks Espresso Roast προσθέτει μια πολυπλοκότητα και ένταση στην κρύα εκδοχή αυτού του αγαπημένου ροφήματος που προσφέρεται στα καταστήματά Starbucks. Νότες καβουρδισμένου espresso ισορροπούν απόλυτα με το πλούσιο κακάο, ζάχαρη και κρεμώδες γάλα.

Απόλαυσε, λοιπόν, κι εσύ το Καλοκαίρι σου με τον αγαπημένο σου καφέ και άρχισε να ετοιμάζεις βαλίτσες για Αμερική, διότι μπορεί να είσαι εσύ η τυχερή που θα πάει φέτος στη «γενέτειρα» των Starbucks!

Σιάτλ, here we come!