Πώς να ακυρώσεις τα πλάνα σου τελευταία στιγμή, χωρίς να εκνευρίσεις τις φίλες σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να ακυρώσεις τα πλάνα σου τελευταία στιγμή, χωρίς να εκνευρίσεις τις φίλες σου

Αν σε ξέρουν και σε εμπιστεύονται θα καταλάβουν

Είναι Παρασκευή (και 13 αλλά δεν μας πτοεί ιδιαίτερα αυτό γιατί έρχεται σουκου) η εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και εσύ βρίσκεσαι μόλις μία ανάσα από την ξεκούραση του Σαββατοκύριακου. Κι εκεί που σκέφτεσαι πως μετά τη δουλειά θα γυρίσεις σπίτι σου, θα φας κάτι και θα χαλαρώσεις βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά, ξαφνικά θυμάσαι πως έχεις κανονίσει με τις κολλητές σου.

Ooops! Και κάπου εκεί χαλάει η διάθεση σου γιατί αλλιώς τα είχες υπολογίσει για το υπόλοιπο της ημέρας και αλλιώς καταλήγουν. Σε καταλαβαίνουμε, είναι σκληρό να έχεις προετοιμαστεί για κάτι και τελικά να πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Υπάρχει όμως πάντα μία λύση και ας μην ακούγεται πολύ καλή αρχικά.

Μπορείς να ακυρώσεις την έξοδο με τις κολλητές σου ακόμη και την τελευταία στιγμή και μάλιστα χωρίς να τις εκνευρίσεις. Πως θα γίνει αυτό; Με ένα απλό και ειλικρινές μήνυμα που θα τους στείλεις, το οποίο μπορεί να λέει: «Γεια! Δεν αισθάνομαι τόσο καλά αυτή την εβδομάδα, μπορούμε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας»; ή «Έχω μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και ίσως χρειαστεί να ακυρώσω τη συνάντηση μας». «Θέλω πολύ να σας δω, αλλά θα προτιμούσα να προτιμούσα να το κάνουμε μόλις νιώσω καλύτερα».

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου και τι ακριβώς σκέφτεσαι και θες να το ακυρώσεις και αν οι φίλες σου δεν έχουν προσωπική εμπειρία για το τι ακριβώς βιώνεις, υπάρχει μια πιθανότητα να μην ξέρουν πώς ακριβώς να σου δείξουν την υποστήριξη/στήριξη που χρειάζεσαι. Εάν πάλι ξέρουν, να είσαι σίγουρη πως θα σε καταλάβουν.