Τα βράδια με τις κολλητές μειώνονται δεν παύουν όμως να είναι ''συλλεκτικά''

Ερμιόνη Σαρρή
Τα βράδια με τις κολλητές μειώνονται δεν παύουν όμως να είναι ''συλλεκτικά''

Συλλεκτικά είναι όλα αυτά τα βράδια που περάσαμε γιατί μας έκαναν πιο δυνατές, πιο γεμάτες σαν ανθρώπους, πιο… girl gang.

Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να γράφω, να μιλώ, να κλαίω και να γελάω σαν μέλος ενός πραγματικού girl gang. Για τις φίλες μου σου έχω γράψει και παλαιότερα (κείμενα και κείμενα για αυτά τα κορίτσια). Ξανθιές, μελαχρινές, φαρμακοποιοί, θεατρολόγοι, φιλόλογοι, ταξιδιωτικοί πράκτορες, party animals, ερωτευμένες, χωρισμένες μα πάνω από όλα φίλες. Φίλες από τις 5.30 το πρωί που η ξυπνά η πρώτη μέχρι τις 5.30 του ίδιου πρωινού που κοιμάται και η τελευταία. Μεγαλώσαμε, αλλάξαμε μα παραμένουμε κολλητές.

Τα κοινά μας βράδια όμως δεν είναι πλέον τόσα πολλά. Και αυτό το κατάλαβα μόλις εχθές. Στα 28 και 29 μας δεν συναντιόμαστε με την ίδια συχνότητα, δεν ξενυχτάμε. Πού και πού αυτό μου λείπει πολύ. Υπάρχουν και αυτά τα Σαββατόβραδα που απλά θέλουμε να δούμε μία ταινία και να κοιμηθούμε. Από τα 18 μας έτη και για πολλά χρόνια το τέλος του Οκτωβρίου για εμάς ήταν ένα μεγάλο πάρτι. Δύο Σκορπίνες με διαφορά γέννησης μόλις δύο ημέρες ήταν οι πρωταγωνίστριες ενός μεγάλο τετραήμερου πάρτι. Το πρώτο κουδούνι (μαζί με το πρώτο σφηνάκι ασφαλώς) χτυπούσε στις 26 του μήνα. Ήταν το πρώτο προεόρτιο ξενύχτι και κοιμόμασταν ξανά γύρω στις 30 Οκτώβρη με ένα γερό hangover. Ήταν κάτι σαν θεσμός που πλέον… εξασθένησε.

Τα κοινά μας βράδια μειώθηκαν. Τα κοινά μας βράδια δεν κλείνουν πάντα με την ανατολή του ηλίου σε κάποιο after-άδικο ή στο τραπεζάκι ενός τυροπιτάδικου να συζητάμε για το ‘’αν πρέπει ή όχι να στείλω μήνυμα’’. Αυτά τα βράδια έχουν γίνει πλέον η εξαίρεση στον κανόνα. Ο κανόνας όμως είναι η φιλία μας και είναι συλλεκτικός. Συλλεκτικό είναι και το βράδυ που απλά θα πίνουμε κρασί σε ένα στρογγυλό τραπέζι, θα κλαίμε από τα γέλια με όλα όσα κάναμε στα νιάτα μας και απλά θα ψάχνουμε στον χάρτη τον επόμενο προορισμό μας κάπου στον κόσμο.

Συλλεκτικό είναι το βράδυ που απλά θα κάνουμε μία βόλτα με το αυτοκίνητο με μία από αυτές γιατί απλά δεν είμαι καλά. Συλλεκτικό είναι το βράδυ που απλά θα μας πάρει ο ύπνος στον καναπέ προσπαθώντας να δούμε μία ταινία. Συλλεκτικά είναι όλα αυτά τα βράδια που περάσαμε γιατί μας έκαναν πιο δυνατές, πιο γεμάτες σαν ανθρώπους, πιο… girl gang.

Συλλεκτικά θα είναι πάντα τα γενέθλια των δύο Σκορπίνων μας ακόμη και αν κάποια στιγμή δεν τα γιορτάζουν καν… βράδυ!