Μία σεμνή ωδή στη φούστα της παρέλασης που κάθε χρόνο ανεβαίνει

Γωγώ Φούντα
Μία σεμνή ωδή στη φούστα της παρέλασης που κάθε χρόνο ανεβαίνει

Η παρέλαση και οι αλλαγές της στο πέρασμα των χρόνων

Όπως κάθε γιορτή έτσι και η 28η Οκτωβρίου, η μεγάλη επέτειος του «ΟΧΙ» και όπως αλλιώς είναι γνωστή η μέρα αυτή, έχει τα δικά της βασικά χαρακτηριστικά. Και αν για τα Χριστούγεννα έχουμε το δέντρο, τα λαμπάκια και το Home Alone, για την 28η έχουμε τις γιορτές στα σχολεία, την Υπολοχαγό Νατάσα ή εναλλακτικά το Κονσέρτο για Πολυβόλα και φυσικά τις παρελάσεις. Α ναι, οι παρελάσεις οι οποίες κάθε χρόνο αποτελούν βασικό κομμάτι των εορτασμών και φυσικά της μαθητικής ζωής.

ImageGen.ashx

Είναι εκείνες οι χαμένες μαθητικές ώρες για να μάθεις το βήμα-το οποίο πραγματικά δε συντονίζεται ποτέ-και φυσικά εκείνο το μεγάλο άγχος για το τι τελοσπάντων θα επιλέξεις να φορέσεις. Και αν για τα αγόρια τα πράγματα είναι εύκολα, για εμάς τα κορίτσια το outfit της παρέλασης αποτελεί πρόκληση.

Σε ένα μίνι crash test του τότε και του τώρα, οφείλω να ομολογήσω ότι τις προηγούμενες δεκαετίες, η πρωτοτυπία δεν ήταν το δυνατό σημείο σε ό, τι είχε να κάνει με τις στυλιστικές επιλογές των μαθητών. Στολές και φυσικά συγκεκριμένα σχέδια, μήκη και… πλάτη κυριαρχούσαν, με τα παπούτσια να χαρακτηρίζονται από παντελή απουσία ύψους-προφανώς μεσουρανούσε η μπαλαρίνα ή το μοκασίνι-με αποτέλεσμα κατόπιν εορτής να μην υπάρχει ο παραμικρός σχολιασμός και απολύτως κανένα ευτράπελο να τραβάει την προσοχή.

παρέλαση 63

Αντίθετα σήμερα, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Βλέπεις, ο απόηχος της παρέλασης είναι κάτι παραπάνω από… εκκωφαντικός, μιας και δεν υπάρχει μεγαλύτερη-ένοχη φυσικά-απόλαυση, από το σχολιασμό των outfits που θα επιλέξει η κάθε έφηβη που σέβεται τον εαυτό της. Φούστες αρκετά κοντές, μακιγιάζ επαγγελματικό και φυσικά άψογη coiffe κομμωτηρίου. Ατελείωτες ώρες shopping προκειμένου να βρεθεί το απόλυτο λευκό πουκάμισο το οποίο θα φορεθεί με τιμιότητα και σε βραδινή έξοδο, και προφανώς γολγοθάς για τον εντοπισμό του κατάλληλου παπουτσιού, που θα είναι και σέξι, και ψηλό και βολικό (δεν είναι εύκολη αποστολή για να λέμε και την αλήθεια).

par

Όχι δε θα κρίνω τα 16χρονα κορίτσια που παρελαύνουν, ούτε φυσικά και το γεγονός ότι απλά προσπαθούν να συμβαδίσουν με τα πνεύμα της εποχής. Το θέμα μάλλον έχει να κάνει με την επιλογή των ρούχων και κυρίως με την αισθητική. Γιατί κορίτσια μου, είστε νέες, φρέσκιες και όμορφες και καλά κάνετε και φοράτε κοντές φούστες. Μπορείτε όμως να το κάνετε με γούστο χωρίς να προκαλέστε απολύτως κανένα σχόλιο.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Πηγή φωτογραφιών: Κιλκιστορία &