Μία αεροσυνοδός σου αποκαλύπτει 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις την επόμενη φορά που θα πετάξεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μία αεροσυνοδός σου αποκαλύπτει 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις την επόμενη φορά που θα πετάξεις

Δες τα προσεκτικά και σημείωσε τα για το επόμενο ταξίδι σου

Είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε όσον αφορά τις πτήσεις και τα αεροπλάνα όταν ταξιδεύουμε με αυτά, όμως γι’ αυτό υπάρχουν οι αεροσυνοδοί. Θα θυμάσαι σίγουρα πως πριν από κάποιες εβδομάδες μία αεροσυνοδός έδωσε απαντήσεις σε 5 πολύ κοινές ερωτήσεις που όλοι οι επιβάτες (και όχι μόνο εμείς) θα θέλαμε να ρωτήσουμε.

Και αφού περάσαμε από αυτό το στάδιο φτάνουμε σε αυτό που μία ιπτάμενη συνοδός σου αποκαλύπτει 3 ακόμη πράγματα που δεν ήξερες σχετικά με τα εναέρια ταξίδια και σίγουρα δεν είχες σκεφτεί καν να ρωτήσεις.

-Απόφυγε το νερό
«Οι σωληνώσεις νερού δεν καθαρίζονται σχεδόν ποτέ», σύμφωνα με την πρώην αεροσυνοδό Heather Wilde. Εάν αυτό δεν αρκεί για να θυμηθείς να πάρεις ένα μπουκάλι νερό στην τσάντα σου, σου αναφέρουμε σύμφωνα με στοιχεία πως ένα στα οκτώ αεροσκάφη απέτυχε στα πρότυπα της EPA για την ασφάλεια των υδάτων, ενώ το 15% των δοκιμασμένων συστημάτων νερού των αεροσκαφών περιείχε δυνητικά επιβλαβή βακτήρια.

-Επίλεξε τις πρωινές πτήσεις
Ο πρώην πράκτορας εξυπηρέτησης πελατών Travis O'Neal, συμβουλεύει να κλείνεις εισιτήριο όσο το δυνατόν νωρίτερα μέσα στην ημέρα για να αποφύγεις τυχόν καθυστερήσεις και να φτάσεις στον προορισμό σου εγκαίρως. «Κατά γενικό κανόνα, όσο πιο αργά ταξιδεύεις μέσα στην ημέρα, τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρξουν καθυστερήσεις». Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τις καιρικές συνθήκες, αλλά μια προηγούμενη πτήση εξασφαλίζει καλύτερες πιθανότητες για μια γρήγορη απογείωση.

-Προτίμησε να κάθεσαι στο πίσω μέρος του αεροπλάνου
Ενώ όταν κάθεσαι στις μπροστινές θέσεις του αεροπλάνου έχεις κάποια πλεονεκτήματα όταν πρόκειται για την αποβίβαση, το πίσω μέρος του αεροπλάνου όμως είναι το μέρος όπου θα έχεις καλύτερη εξυπηρέτηση. «Οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν πως όταν κάθεσαι προς τα πίσω, θα έχεις μια πιο προσεκτική εξυπηρέτηση», αναφέρει η αεροσυνοδός Annie Kingston. Εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αεροσυνοδοί τείνουν να αποφεύγουν να απαντούν στα κουδούνια από το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου. Το να κάθεσαι στο πίσω μέρος είναι η καλύτερη επιλογή.