Αν διαλέγεις αυτήν τη θέση στο αεροπλάνο, τότε μάλλον είσαι εγωίστρια

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν διαλέγεις αυτήν τη θέση στο αεροπλάνο, τότε μάλλον είσαι εγωίστρια

Εσύ ποια προτιμάς;

Παράθυρο ή διάδρομο είναι η ερώτηση; Και η απάντηση σου μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητα σου. Είσαι έτοιμη για το ταξίδι σου, έχεις κλείσει εισιτήρια και έρχεται η στιγμή που πρέπει να κάνεις check in και να διαλέξεις την θέση που θα κάτσεις. Κι ενώ μερικοί επιβάτες προτιμούν το παράθυρο –για τη θέα, την σχετική ιδιωτικότητα και για να έχουν κάπου να στηρίζονται, οι άλλοι έχουν ως προτεραιότητα την ελευθερία (και πάλι, σχετική) του διαδρόμου, για να μπορούν να σηκωθούν και να τεντωθούν ή να πάνε προς την τουαλέτα, χωρίς να ενοχλήσουν τους υπόλοιπους συνεπιβάτες.

Ωστόσο σύμφωνα με δύο ψυχολόγους που έδωσαν συνέντευξη στην Telegraph, αυτό με την επιλογή θέσεων θα μπορούσε να σημαίνει κάτι παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό; Οι επιβάτες που προτιμούν το κάθισμα του παραθύρου μπορεί να είναι περισσότερο εγωιστές, ενώ όσοι προτιμούν το διάδρομο μπορεί να είναι πιο επιφυλακτικοί.

«Οι επιβάτες που επιλέγουν τη θέση στο παράθυρο αρέσκονται στο να έχουν τον έλεγχο, τείνουν να παίρνουν μια ιδιαίτερη στάση για τον εαυτό τους απέναντι στη ζωή και είναι συχνά πιο ευερέθιστοι. Τους αρέσει επίσης να χουχουλιάζουν και προτιμούν να υπάρχουν στη δική τους φούσκα», δήλωσε ο Becky Spelman, επικεφαλής ψυχολόγος στην ιδιωτική κλινική Harley Street.

Από την άλλη οι επιβάτες που επιλέγουν διάδρομο είναι συχνά πιο κοινωνικοί και σίγουρα πιο επιδεκτικοί ως άνθρωποι. Είναι επίσης πιο πιθανό να είναι ανήσυχοι ως επιβάτες και λιγότερο έμπειροι στο να κοιμούνται στα αεροπλάνα. Φυσικά, η επιλογή των καθισμάτων έχει να κάνει με περισσότερους από έναν παράγοντες. Ωστόσο, η πλειοψηφία των επιβατών προτιμά το παράθυρο.