Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις τα Χριστούγεννα

Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις τα Χριστούγεννα

Οι καλύτερες προτάσεις για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα από τις εκδόσεις Διόπτρα

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι πιο κοντά από ποτέ και όλες περιμένουμε με ανυπομονησία να απολαύσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Οι μέρες που έρχονται είναι ιδανική ευκαιρία για να κάνουμε τα πιο όμορφα ταξίδια με τη φαντασία μας, στις σελίδες συναρπαστικών βιβλίων, ιστοριών μυστηρίου και καθηλωτικών μυθιστορημάτων. Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας επιλογές από τις εκδόσεις Διόπτρα, οι οποίες αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις δώρων τόσο για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, όσο και για εσένα.

Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές

dioptra2

Αποτελεί ένα από δημοφιλέστερα μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι και πιθανώς να το έχεις διαβάσει ήδη. Παρόλα αυτά, εμείς σου προτείνουμε την εναλλακτική εκδοχή του διάσημου κλασικού μυθιστορήματος, το οποίο κυκλοφορεί σε graphic novel από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ακολούθησε τον ντεντέκτιβ Ηρακλή Πουαρό σε μία ακόμα συγκλονιστική ιστορία δολοφονίας και περιηγήσου μαζί του στους διαδρόμους του πολυτελούς Όριεντ Εξπρές, που είναι σταματημένο λόγω μίας σφοδρής χιονοθύελλας. Εξιχνίασε το μυστήριο της δολοφονίας ενός Αμερικανού μεγιστάνα, στο τρένο που είναι αποκομμένο από τον κόσμο… Ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους θαυμαστές της μεγάλης συγγραφέως έργων μυστηρίου.

Χωρίς πρόσωπο

dioptra3

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία του Σουηδού συγγραφέα Ahnhem που έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση. Σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά ο εμβληματικός χαρακτήρας Φάμπιαν Ρισκ που αποτελεί κεντρικό ήρωα σε πολλά από τα βιβλία του. Στο «Χωρίς πρόσωπο» τον παρακολουθούμε στο πιο επικίνδυνο μονοπάτι της καριέρας του, καθώς έχει να αντιμετωπίσει ένα κατά συρροή δολοφόνο, που σπέρνει τον πανικό σε Σουηδία και Δανία. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι πρώην συμμαθητές του ντετέκτιβ, που επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε και μετράει τα πτώματα των συμμαθητών του. Όλα φαίνονται προσχεδιασμένα από έναν ευφυέστατο δολοφόνο, που έχει αποφασίσει να σκοτώσει και τους είκοσι πρώην συμμαθητές. Ο Φάμπιαν Ρισκ ίσως είναι το επόμενο θύμα, αλλά και ο βασικός ύποπτος… Το εν λόγω βιβλίο θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τους λάτρεις της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Ματωμένη Κυριακή

dioptra4

Μετά από αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου, οι Κυριακές δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες... Γνώρισε τον σκοτεινό κόσμο της Φρίντα Κλάιν, της ψυχοθεραπεύτριας που ζει υπό την απειλή ενός στυγερού δολοφόνου, ο οποίος σπέρνει τον τρόμο και μετατρέπει το σπίτι της σε σκηνή ενός αιματηρού εγκλήματος. Η ψυχοθεραπεύτρια σοκάρεται όταν ανακαλύπτει κάτω από τις σανίδες του πατώματος, το πτώμα του ανθρώπου που είχε προσλάβει η ίδια για να την προστατέψει. Ο αδίστακτος δολοφόνος στοχοποιεί τους στενούς της φίλους, η αστυνομία αδυνατεί να δώσει απαντήσεις και η πρωταγωνίστρια συνειδητοποιεί πως θα πρέπει να τον εντοπίσει η ίδια, προτού εκείνος εντοπίσει όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα. Θα τα καταφέρει;

Το κορίτσι από τη Γερμανία

dioptra5

Δύο διαφορετικές ιστορίες και ένα συγκλονιστικό γεγονός ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου του βραβευμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Armando Lucas Correa, που μας μεταφέρει στο 1939 στη Νύχτα των Κρυστάλλων. Στους δρόμους του Βερολίνου, ανεμίζουν κοκκινοασπρόμαυρες σημαίες, ενώ η μικρή Χάνα μαζί με την οικογένειά της και πολλούς ακόμη αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το μέρος που άλλοτε αισθάνονταν σπίτι. Στο ταξίδι τους με το ατμόπλοιο Σεντ Λούις για την Αβάνα, ελπίζουν για την ελευθερία, όμως τα όνειρά τους θα διαψευστούν, και το πλοίο που κάποτε ήταν η σωτηρία τους θα γίνει ο αφανισμός τους.

Το δικό μας ταξίδι συνεχίζεται, στη Νέα Υόρκη του 2014, όπου παρακολουθούμε τη ζωή της Άννας Ρόσεν που μένει με τη μητέρα της, η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από τον χαμό του συζύγου της, την 11η Σεπτεμβρίου. Στα δωδέκατα γενέθλιά της η Άννα παραλαμβάνει ένα παράξενο δέμα από την Κούβα από κάποια άγνωστη συγγενή της με το όνομα Χάνα. Το ταξίδι της Άννας στην Αβάνα μαζί με τη μητέρα της θα φέρει στο φως ένα μυστηριώδες παρελθόν με γεγονότα που όλοι ήθελαν να ξεχάσουν…

Εκδίκηση

dioptra6

Αν αναζητάς ένα βιβλίο γεμάτο δράση, απρόσμενες εξελίξεις, ακραία συναισθήματα και ανατροπές, τότε η «Εκδίκηση» είναι ιδανική επιλογή. Γνώρισε τη Ρούσσα και τα δύο παιδιά της, τον Ιωάννη και την Αριάδνη, που χωρίζονται βίαια από τη μοίρα. Η Αριάδνη, που αγνοεί την πραγματική της καταγωγή ζει μέσα στα πούπουλα σαν κόρη ενός επιφανούς Ενετού ευγενή. Από την άλλη, ο αδερφός της αποτελεί τον πιο σκληρό πειρατή της Μεσογείου που έχει για ορμητήριό του έναν απροσπέλαστο όρμο στο Ελαφονήσι, φόβος και τρόμος για κάθε ενετική γαλέρα που συναντά στο πέρασμά του. Ακολούθησέ τον, ανακάλυψε θησαυρούς, γίνε μάρτυρας αδυσώπητων συγκρούσεων, και μάθε για απατηλούς έρωτες και ψέματα που καταστρέφουν ζωές. Μετά το πρώτο βιβλίο της συναρπαστικής τριλογίας «Οι δρόμοι της καταιγίδας» με τίτλο «Θυσία», μη χάσεις το δεύτερο καθηλωτικό βιβλίο της σειράς από την ταλαντούχα Άννα Γαλανού.

Εγώ, ο Σίμος Σιμεών

dioptra7

Το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη μας ταξιδεύει πίσω στο 1964 μέσα από τη συγκινητική ιστορία ενός μοναχικού και χαρισματικού εντεκάχρονου. Στις σελίδες του, γνωρίζουμε τον Σίμο, που είναι ο νόθος γιος μιας γυναίκας με κλονισμένη υγεία που ζει προστατευμένη από τις τέσσερις αδελφές της, σε μια εύρωστη μακεδονική κωμόπολη. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για το πρωτότυπο μυθιστόρημα:

«Ο Σίμος Σιμεών –έτσι, με το Σι με γιώτα–, αν και θα μπορούσε, δεν ήρθε ουρανοκατέβατος στη Χαλκόπολη, μια ασήμαντη κωμόπολη στην Ανατολική Μακεδονία, με όλα τα στερεότυπα της ελληνικής επαρχίας στη δεκαετία του ’60. Είχε όμως τα δικά του φτερά και ήταν έτοιμος να τα δοκιμάσει σε επικίνδυνα πετάγματα.


Ο Σίμος είναι το παιδί που μπορεί να αριστεύει, να διακρίνεται και να ελπίζει. Το περιβάλλον του βέβαια παραμένει τόσο εχθρικό και στενόμυαλο, που ο μοναχικός μας ήρωας κινεί το ενδιαφέρον κάποιων πέραν της κοινής φαντασίας ατόμων. Αυτά θα του υποβάλουν τους όρους μιας περιπέτειας, με αποχρώσεις κάποιες φορές φαιδρές, αλλά συνήθως δραματικές. Όμως ο Σίμος θα μπορεί, με τη διαίσθηση και την εξυπνάδα του, να καθορίζει τις προοπτικές μιας άλλης ζωής, με διαφορετικές αξίες, πέρα από τον σοβαροφανή μικρόκοσμο που ακόμα διαιωνίζει τις εμμονές του…


Όλα ξεκινούν το 1964, μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Τότε, που κάτι έδειχνε να χαράζει ελπιδοφόρα στον βαλτωμένο μεταπολεμικό μας ορίζοντα, αλλά δεν θα κρατούσε για πολύ. Κι όσο για τη Χαλκόπολη, αναζητήστε τη στους χάρτες. Αν δεν τη βρείτε, ψάξτε τη στη φαντασία σας. Στο κάτω κάτω, για ένα ταξιδάκι πρόκειται…»

Έξι στολίδια ταξιδεύουν

dioptra8

Ο μεγάλος παραμυθάς, Ευγένιος Τριβιζάς επιστρέφει με μία πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη ιστορία, που θα συναρπάσει τα μικρότερα μέλη κάθε οικογένειας. Έξι γιορτινά στολίδια δραπετεύουν από το δέντρο και ξεκινούν μία περιπέτεια, γυρίζοντας τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί! Ταξιδεύουν από τα γενέθλια της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων στο ονειρεμένο δάσος με τις πασχαλιές στο μακρινό Μπαλί, όπου ζούνε τα μπαλόνια και οι μπάλες, από εκεί στη Συννεφοχώρα με τα λουλουδένια σύννεφα και στην ακροθαλασσιά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων με τους αστερίες και τα ερωτευμένα πεφταστέρια… Παρόλα αυτά, το δέντρο στο σαλόνι μένει γυμνό και η μικρή Ρούλα Ονειρούλα είναι αποφασισμένη να τα φέρει πίσω! Το βιβλίο «Έξι στολίδια ταξιδεύουν» αποτελεί ιδανική πρόταση για κάθε μικρές πριγκίπισσες και ζωηρούς μπόμπιρες.

Ανακάλυψε τις παραπάνω αλλά και πολλές ακόμη βιβλιοπροτάσεις για τις φίλες σου, τις συναδέλφους αλλά και όλους όσους αγαπάς στην επίσημη σελίδα των εκδόσεων διόπτρα. Φέτος, επίλεξε ένα διαχρονικό δώρο, που δεν απογοητεύει ποτέ!