Τι έπαθαν όλοι φέτος και θέλουν να πάνε στο Μπαλί;

Τι έπαθαν όλοι φέτος και θέλουν να πάνε στο Μπαλί;

Ήταν ένα μουντό πρωινό Δευτέρας και εγώ βρισκόμουν «κολλημένη» κάπου στη λεωφόρο Κηφισιάς. «Αυτή τη φορά οι μετεωρολόγοι “έπεσαν μέσα” στις προβλέψεις τους», σκεφτόμουν, ενώ έξω έβρεχε καταρρακτωδώς. Είπαν ότι θα ερχόταν νέο κύμα κακοκαιρίας και -δυστυχώς- ήρθε. Το πρόβλημα ήταν πως για ένα κορίτσι της θάλασσας και του Καλοκαιριού -όπως εγώ- το γεγονός αυτό ήταν κάτι περισσότερο από δυσάρεστο. Ενώ περίμενα, λοιπόν, να «ανοίξει» ο δρόμος για να φτάσω στο γραφείο μου, αποφάσισα να «σκρολάρω» για λίγα λεπτά στο feed του Instagram με σκοπό να παρακολουθήσω πώς περνούσαν την ώρα τους οι διαδικτυακοί μου φίλοι. Τότε το είδα! Ήταν το μαυρισμένο κορμί μιας πρώην συναδέλφου πάνω στην καυτή άμμο μιας εξωτικής παραλίας. «Διακοπές στο Μπαλί! Καλοκαίρι για πάντα», έγραφε και συνόδευε την ανάρτησή της με το hashtag #amazingday. Ναι, περνούσε υπέροχα και αυτό ήταν ξεκάθαρο.

«Τι έπαθαν όλοι φέτος και πηγαίνουν στο Μπαλί;», διερωτήθηκα. «Γιατί εγώ δεν είμαι εκεί;», «Πώς κάνουν τέτοια ταξίδια;». Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα ερωτήματα που άρχισαν να βασανίζουν το νυσταγμένο μου μυαλό (ήταν μόλις 8 το πρωί). Διότι η πρώην συνάδελφος που πόζαρε με νάζι στο Instagram δεν ήταν το πρώτο άτομο που ήξερα και πήγαινε -ή σκόπευε να πάει- στο πανέμορφο νησί της Ινδονησίας. Μαυρισμένα κορμιά από το Μπαλί είχαμε και στο γραφείο, ενώ ουκ ολίγες ήταν οι ιντερνετικές μου παρέες που το τελευταίο διάστημα ανακοίνωναν με ενθουσιασμό στα social media την επικείμενη αναχώρησή τους για τον εξωτικό αυτόν προορισμό. Προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να διώξω από το μυαλό μου την εικόνα του εαυτού μου να κάνει βουτιές σε ζεστά και καταπράσινα νερά και φυσικά, να εξηγήσω το «φαινόμενο» Μπαλί. Τι τους έπιασε όλους φέτος και το «έριξαν» σε ταξίδια μακρινά;

bali 4

Ίσως το γεγονός ότι ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο κρύος Δεκέμβρης των τελευταίων επτά ετών συνέβαλε στην απόφασή τους. Ίσως πάλι, είχαν κουραστεί από τα πολλά και έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού. Μπορεί, βέβαια, να ήθελαν να βιώσουν ένα Καλοκαίρι στην «καρδιά» του Χειμώνα ή απλώς, να διάβασαν στο Διαδίκτυο εκείνο το άρθρο που ανέφερε πως το Μπαλί επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως για το 2017 από το Trip Advisor.

bali 3

Όποιος και αν ήταν ο λόγος, το σίγουρο είναι πως αν μπορούσα να κρίνω από τις φωτογραφίες που «πόσταραν» δίχως σταματημό στο facebook ή τα εντυπωσιακά Instagram stories τους, περνούσαν πολύ καλά. Τι πόζες στους φημισμένους ορυζώνες του Μπαλί, τι selfies αγκαλιά με τις μαϊμούδες στην Ubud, τι εντυπωσιακά κοκτέιλ στην Kuta και τι ρομαντικά ενσταντανέ στον «ναό του ηλιοβασιλέματος»! Πόσα μπορούσα να αντέξω;

bali 2

Ναι, μπορώ και θα πάω στο Μπαλί (και μάλιστα δωρεάν)!

Αν το τελευταίο διάστημα είδες και εσύ φωτογραφίες των φίλων σου από το «νησί των Θεών» (έτσι αποκαλούν το Μπαλί) ή άλλα εξωτικά μέρη, τότε μπορείς να καταλάβεις πώς αισθάνθηκα και κυρίως, γιατί αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα να κάνω κι εγώ ένα μεγάλο ταξίδι σε κάποιο ηλιόλουστο προορισμό. Αυτός είναι πλέον ο δικός μου στόχος για το 2018 και είμαι σίγουρη ότι αξίζει να μπει και στη δική σου λίστα.

Μπορεί να πιστεύεις πως το Μπαλί απέχει πολύ από τη δική σου πραγματικότητα, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δύσκολο να ταξιδέψεις στο «μαγευτικό» αυτό νησί. Το μόνο που χρειάζεται για να είσαι εσύ εκείνη που σε λίγο καιρό θα «ανεβάζει» selfies από μια τροπική παραλία είναι καλή οργάνωση και σωστή παρέα.

bali

Άρχισε, λοιπόν, να το ψάχνεις το θέμα και μάθε, επίσης, ότι αυτές τις ημέρες «παίζει» στα social media ένας διαγωνισμός που μπορεί να σε στείλει στο Μπαλί δωρεάν για πέντε ολόκληρες ημέρες με μια φίλη ή τον «καλό» σου. Με ενημέρωσε σχετικά μια συνάδελφος στο γραφείο όταν εκείνο το βροχερό πρωινό έφτασα σε έξαλλη κατάσταση στην εταιρεία. Αν θέλεις να «γλιτώσεις» για λίγο τον φετινό Χειμώνα, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις. Τα βήματα για να πας free στο Μπαλί είναι απλά (το λέω εγώ που δεν το «έχω» πολύ με την τεχνολογία). Αρκεί να βρεις μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει viral (κάτι δικό σου ή κάτι που θα βρεις στο Διαδίκτυο) και στη συνέχεια να το «ποστάρεις» στο facebook ή το Instagram, χρησιμοποιώντας -φυσικά-το hashtag του διαγωνισμού (θα το βρεις στο www.1millionlikes.gr). Από εκεί και πέρα, θα μπεις στην κλήρωση και ενδέχεται να φύγεις σύντομα για Μπαλί. Εγώ, πάντως, έχω ήδη αρχίσει να ετοιμάζω βαλίτσες διότι, φίλη μου, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα στη μικρή μας ζωή από το να δημιουργείς μοναδικές αναμνήσεις και να γεμίζεις συνεχώς την «καρδιά» και το μυαλό σου με ξεχωριστές εμπειρίες και καινούριες εικόνες!