Οι 5 «κανόνες» ενός επιτυχημένου Σαββατοκύριακου στο Λονδίνο

Ερμιόνη Σαρρή
Οι 5 «κανόνες» ενός επιτυχημένου Σαββατοκύριακου στο Λονδίνο

Ένας mini ταξιδιωτικός οδηγός για το απόλυτο λονδρέζικο weekend!

Διαβατήριο (τικ), εισιτήρια (τικ), σκουφάκια (τικ), ζεστό πανωφόρι (τικ), γάντια (τικ) και η ώρα της απογείωσης για τον αγαπημένο Λονδίνο είναι προγραμματισμένη για τις επόμενες ώρες. Βλέπεις είναι ένας σχετικά κοντινός προορισμός εντός Ευρώπης που αξίζει να επισκεπτείς για παραπάνω από μία φορά στην ζωή σου. Έζησα στο Λονδίνο για αρκετούς μήνες και μπορώ μετά βεβαιότητος να σου πω πως μέσα σε ένα 24ωρο μπορείς να ζήσεις στο Λονδίνο και τις 4 εποχές του χρόνου.

Από την ώρα της προσγείωσης μέχρι και της απογείωσης μετράς περίπου 48-56 ώρες για να καταφέρεις να γνωρίσεις αυτόν τον προορισμό. Τι πρέπει να κάνεις και πού να κατευθυνθείς για να πάρεις αρκετές εικόνες από αυτήν την πόλη.


https://www.instagram.com/p/BbePQpTgvWj

1. Περπάτησε το Hyde Park: Στο αγαπημένο πάρκο των Λονδρέζων μπορείς να ενοικιάσεις ένα ποδήλατο για να το εξερευνήσεις στο μισό χρόνο, να απολαύσεις τον καφέ σου στο ξύλινο καφέ δίπλα στην λίμνη με τις πάπιες και να καταλήξεις στην έξοδο που απέναντι είναι το γνωστό πολυκατάστημα Harrods. Κοντά στο πάρκο βρίσκεται και το «Παλάτι» στο οποία αν είσαι τυχερή ή τυχερός θα βρεθείς μπροστά από την αλλαγή της φρουράς.


https://www.instagram.com/p/pY7MJYR0RU

2. Camden ή Shoreditch: Δύο spots του Λονδίνου στα οποία θα βρεις ανοιχτές αγορές, vintage ρούχα ή μικροπράγματα, street food και καφέ/εστιατόρια λίγο πιο εναλλακτικά.

3. Notting Hill: Ειδικά τις Κυριακές, ο δρόμος γεμίζει με πάγκους και ο κόσμος είναι απλά... αμέτρητος (το λες και ασφυκτικά). Υπάρχουν ακόμη και μουσικοί και φυσικά κάπου ανάμεσα στα στενά θα βρεις και το βιβλιοπωλείο από την ταινία «Μία βραδιά στο Notting Hill.


https://www.instagram.com/p/BbXC-KihUJD

4. London Bridge & Big Ben : Δε γίνεται να φύγεις από το Λοδνίνο χωρίς να δεις το Big Ben, το London Eye και έπειτα περπατώντας δίπλα στο ποτάμι να φτάσεις στην περιοχή London Bridge (aka την γνωστή γέφυρα).


https://www.instagram.com/p/BehxdBXgeii

5. Picadilly Circus & Oxford Street & China Town: Καθαρά τουριστά μέρη τα οποία όμως είναι σαν σήμα κατατεθέν για την πόλη. Picadilly Circus θα δεις τις φωτεινές επιγραφές (άρα πήγαινε πιο απόγευμα) ενώ στην Oxford Street θα κάνεις το ανάλογο shopping.


https://www.instagram.com/p/Bcn2717A5t9

Υ.γ Μουσεία δεν έχω συμπεριλάβει στην λίστα μου καθώς το κομμάτι αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό και θέμα προτιμήσεων. Από τις κλασσικές επιλογές που μπορείς να κάνεις είναι το Βρετανικό μουσείο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Tate Britain.