Οι αργίες της χρονιάς και πώς να τις αξιοποιήσεις!

Οι αργίες της χρονιάς και πώς να τις αξιοποιήσεις!

Πού μπορείς να περάσεις τις ημέρες εκτός γραφείου;

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε και τώρα, η μόνη μας παρηγοριά είναι το να ονειρευόμαστε τις αργίες που πλησιάζουν, ελπίζοντας πως θα αποτελέσουν μια υπέροχη αφορμή για να «ξεφύγουμε» -έστω και για λίγες ώρες- από το άγχος, την πίεση και τη ρουτίνα της πόλης.

Αρχίσαμε, λοιπόν, το ψάξιμο και ετοιμάσαμε ένα «δυνατό» πρόγραμμα, για να μην «τρέχουμε» την τελευταία στιγμή. Διότι μπορεί να πιστεύεις ότι έχεις ακόμη καιρό για να κάνεις την κράτησή σου στο αγαπημένο σου τουριστικό θέρετρο, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι κάποιοι προορισμοί είναι απλά απίστευτα περιζήτητοι για να τους «πετύχεις»!

Χειμώνας και… πήραμε τα βουνά

Αν θέλεις να φύγεις από την πόλη ASAP (δηλαδή το συντομότερο δυνατόν) πάρε τις φίλες ή τον σύντροφό σου και φύγε. Το Ναύπλιο, ο Βόλος, η Μονεμβασία αποτελούν υπέροχες επιλογές για αυτή την εποχή του χρόνου!

Για εμάς, «must» επιλογή για φέτος είναι και ο Παρνασσός, ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά… και χιόνι , ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα αναζωογονητικό Σαββατοκύριακο. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια εξόρμηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού?

Δες το εορτολόγιο και άρχισε να σκέπτεσαι από τώρα πώς θα εκμεταλλευτείς τις

-Καθαρά Δευτέρα: 19 Φεβρουαρίου

-25η Μαρτίου: Κυριακή

-Κυριακή του Πάσχα: 8 Απριλίου

-Εργατική Πρωτομαγιά: Τρίτη

argies 5

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι μαζί με τα Σαββατοκύριακα, θα έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου για να κάνεις μερικά ακόμη ταξιδάκια. Εμείς, πάντως, θα μείνουμε και φέτος το χειμώνα Ελλάδα διότι πολύ απλά ανυπομονούμε να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας χιονοδρομικά κέντρα.

Εξόρμηση στο Παρνασσό

Ναι, ο Παρνασσός είναι ένας αγαπημένος, κοντινός και κλασικός προορισμός, παντός καιρού. Από τον Δεκέμβριο έως τα τέλη Απριλίου, λειτουργεί από την ΕΤΑΔ ΑΕ, στην περιοχή το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, το «Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού» και φέτος αξίζει να το επισκεφτείς για πολλούς λόγους.

argia 4

Για εμάς, είναι «must» διότι διαθέτει 13 αναβατήρες, εναέριους και συρόμενους, τρείς εξ αυτών αποσυμπλεκόμενοι τύπου «combi» (συνδυασμός κλειστών 8-θέσεων καμπινών και 6-θέσεων καρεκλών) και τέσσερις αρχαρίων (“baby lifts”) που εξυπηρετούν 34 χιλ. πιστών για όλες τις ηλικίες και ικανότητες οπότε, ακόμη κι αν είσαι αρχάρια στο σκι ή το snowboard, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Τώρα δε που οι εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό αναβαθμίστηκαν, θα απολαύσεις το «νέο» κέντρο και τις υπηρεσίες του ακόμη περισσότερο!

Τι θα φας και πώς θα διασκεδάσεις:

Δεν χρειάζεται, βέβαια, να λατρεύεις τα χειμερινά σπορ για να διασκεδάσεις στον Παρνασσό. Στο Χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν εστιατόρια και καφέ για να απολαύσεις το γεύμα σου ή ένα ζεστό ρόφημα αλλά και σχολές εκμάθησης σκι για τα κορίτσια που θέλουν συνεχώς να μαθαίνουν! Ακόμη καταστήματα για “shopping therapy”, όπως πωλητήριο αναμνηστικών ειδών, καταστήματα πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού και ένδυσης.

Επιπλέον για τους ενήλικες επισκέπτες υπάρχει ένα ακόμη ιδιαίτερο καλωσόρισμα για να γνωρίσουν την νέα πανοραμική διαδρομή που προσφέρεται για πρώτη φορά σε αυτούς με τους αναβαθμισμένους αναβατήρες με την παροχή έκπτωσης στο αντίστοιχο εισιτήριο από 15€ σε 10€ για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (17,18 & 19 Φεβρουαρίου).

argia 2
argia 3

Σε κοντινή απόσταση από το Χιονοδρομικό κέντρο, θα βρεις, επίσης, πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να απολαύσεις μια διαδρομή στο βουνό, να επισκεφτείς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία όπως ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών ή να περιηγηθείς στα κοντινά χωριά, όπως την Αράχωβα, την Αγόριαννη την Αμφίκλεια και το Πολύδροσο. Προορισμός για ένα «γεμάτο» πρόγραμμα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εκδρομή σε Καϊμακτσαλάν και τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ

Και από τα νότια πάμε στα βόρεια με προορισμό το Καϊμακτσαλάν και αρκετές στάσεις σε μοναδικά μέρη. Συνδύασε την επίσκεψή σου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμακτσαλάν της ΕΤΑΔ ΑΕ με βόλτες στην Έδεσσα με τους περίφημους καταρράκτες της, την Αριδαία με τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.

Το συγκεκριμένο Χιονοδρομικό κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ενώ προσφέρει πολλές επιλογές για διασκέδαση. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, λοιπόν, θα κάνεις το χειμερινό σπορ που αγαπάς, αλλά και την απαραίτητη στάση στο σαλέ για ξεκούραση, ζεστό ρόφημα και σνακ και στη συνέχεια επίσκεψη στο πωλητήριο αναμνηστικών ειδών.

Για τους μικρούς επισκέπτες λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος «playland» για την απασχόληση τους με παιχνίδια στο χιόνι.

Αξίζει, επίσης, να συνδυάσεις την επίσκεψη στο Χιονοδρομικό κέντρο με μια εκδρομή σε κάποιους από τους κοντινούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα τις λίμνες Βεγορίτιδα και Άγρα. Τι άλλο μπορείς να κάνεις στην περιοχή; Πεζοπορία, mountain bike, κωπηλασία και paragliding (αν δεν φοβάσαι τα ύψη)!

argia 1

Επειδή, λοιπόν, όπως λέει και ο «σοφός» λαός, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», προσπάθησε να μην αφήσεις για την τελευταία στιγμή τις εκδρομές σου. Δεν θέλεις να «ξεμείνεις» και φέτος στην πόλη! Μίλησε με τις παρέες σου και άρχισε να «τσεκάρεις» πού μπορείς να πας και κυρίως, τι θέλεις να κάνεις. Ποια είναι η δική μας συμβουλή; Να πάρεις τα βουνά! Σίγουρα έχεις ανάγκη από λίγο καθαρό αέρα.