Διανύεις τη δεκαετία των 20 και είσαι απογοητευμένη; Διάβασε παρακάτω

Πατουχέα Μαριάννα
Διανύεις τη δεκαετία των 20 και είσαι απογοητευμένη; Διάβασε παρακάτω

Μερικά αισιόδοξα tips που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα

Αγαπημένα μου κορίτσια, αυτή η δεκαετία απαιτεί από εμάς να ερωτευτούμε. Κοφτά και απόλυτα. Να ερωτευτούμε όχι μόνο εκείνο τον τύπο που μας έχει πάρει το μυαλό, αλλά και την προσωπικότητά μας, το σώμα μας, τη δουλειά των ονείρων μας, τις σπουδές και τα ταξίδια.

Τα χρόνια αυτά αποτελούν την τέλεια βάση πάνω στις εμπειρίες της οποίας θα πατήσουμε για να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, την καριέρα και τους στόχους μας. Από την άλλη, θα μου πείτε, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Μια η οικονομική κρίση, μια η ανεργία που έχει στείλει και εσένα στα γραφεία του ΟΑΕΔ, μια η αδυναμία να ανοίξουμε τα φτερά μας και να φύγουμε από το σπίτι των γονέων μας, κάπως μας «ρίχνουν».

Πριν αρχίσω τα κλασικά περί «μιας ζωής» και «αισιοδοξίας», λέω να ξεκινήσω με μερικές συμβουλές που θα μας αποφορτίσουν και –κυρίως- θα μας ωθήσουν να αδράξουμε την κάθε στιγμή αυτής της δεκαετίας.

Πίστεψε στη δύναμη σου Σου ακούγεται κλισέ; Μήπως νιώθεις ότι δεν έχεις κάποιο χάρισμα ή κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο; Θα σου πω μόνο ότι ο Steve Jobs ίδρυσε την Apple στα 21 του και ότι η Oprah Winfrey, η Αμερικανίδα με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, μεγάλωσε υπό άθλιες ψυχολογικές συνθήκες διαβίωσης.

Περιόρισε τις ώρες στα Social Media Και στο λέει μια Instagram-freak. Όταν ελαττώσεις λίγο τον χρόνο που περνάς στους προσωπικούς σου λογαριασμούς θα συνειδητοποιήσεις ότι μέσα στη μέρα σου μπορείς να κάνεις πολλά και δημιουργικά πράγματα που θα σε ωφελήσουν πολύ περισσότερο από το 67438ο like και «κατέβασμα» στην αρχική σου.

Γνώρισε τους γονείς σου Τι σου λέω τώρα θα μου πεις. Κατά την παιδική και εφηβική μας ηλικία μεγαλώνουμε βλέποντας τη μαμά και το μπαμπά ως γονείς. Και μόνο. Μέσα από την ανεξαρτησία που αποκτάς σταδιακά –ακόμα κι αν μένεις ακόμα μαζί τους- μπορείς να τους ανακαλύψεις ως ενήλικες και όχι ως γονείς. Σίγουρα θα εκπλαγείς.

Κάνε οικονομίες Όσα κι αν έχεις. Όσο λίγα ή πολλά κι αν είναι προσπάθησε να ορίσεις ένα μικροποσό που θα βάζεις όποτε μπορείς στην άκρη. Πέραν της ασφάλειας και της σιγουριάς που θα αισθάνεσαι, θα μπορέσεις με αυτό να κάνεις μικρές κινήσεις ή μεγάλα όνειρα. Δώρα ή ταξίδια αντίστοιχα.

Διάβασε ή ταξίδεψε Αυτά τα δύο είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Τώρα που πλέον έχεις ξεφύγει για τα καλά από την πίεση του *σιχαμερού* διαβάσματος μπορείς να επενδύσεις σε βιβλία και αναγνώσματα που σου αρέσουν πραγματικά – όσο μεγάλα ή μικρά κι αν είναι-. Αν από την άλλη σου αρέσουν τα ταξίδια, μπορείς μέσα από τις μικρές οικονομίες σου να προγραμματίσεις κοντινές εκδρομές ή μακρινά ταξίδια.

*Όπου κι αν πας θα έχεις να ανακαλύψεις νέα πράγματα, νέες γεύσεις, νέες συνήθειες και ίσως κάποτε, κάποια από αυτές να την υιοθετήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιες είναι οι καλύτερες μέρες για να ποστάρεις φωτογραφία στο Instagram;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις εκείνο το tattoo που τόσο καιρό σκέφτεσαι;