4 νησιά για να περάσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ερμιόνη Σαρρή
4 νησιά για να περάσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Και όχι δε θα σου αναφέρουμε την Μύκονο!

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει απειλητικά και, μιας και ο καιρός μοιάζει ξανά καλοκαιρινός, βρίσκεσαι ξανά σε συζητήσεις με τις φίλες σου για μία mini απόδραση. Θέλετε ένα νησάκι κοντινό, μικρό που να μπορείτε να φάτε ωραία, το βράδυ να πιείτε κανένα cocktail-άκι και φυσικά να μην φύγετε από την παραλία μέχρι να δύσει ο ήλιος. Αχ αυτά τα ηλιοβασιλέματα.

Στις προτάσεις μας δε θα βρίσκεται η Μύκονος (αν και τη λατρεύουμε) καθώς ως γνωστόν είναι το νησί που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο εκείνες τις ημέρες, οπότε δε θέλουμε να σε βάλουμε σε τέτοιους μπελάδες. Χωρίς παρεξηγήσεις όλα αυτά.

1. Τήνος: Ωραίο νησί, με δεκάδες παραλίες, αμέτρητα χωριά και πεντανόστιμο φαγητό. Οι surfers καλούνται να τραβήξουν το δρόμο προς την Κολυμπήθρα ενώ για τις πιο hippie καταστάσεις οδήγησε μέχρι το Ρόχαρι. Τόσο η διαμονή όσο και τα υπόλοιπα έξοδά σου θα κινηθούν σε αρκετά λογικές τιμές. Don't worry, be happy!

2. Τζια: Το νησί της παρέας το οποίο απέχει ελάχιστα από το λιμάνι του Λαυρίου. Μπορείς ακόμη να φτάσεις εκεί και με ιστιοπλοϊκό και να το συνδυάσετε με την παρέα σου με την Κύθνο. Ο οτζιάς και ο κούνδουρος είναι δύο από τις πιο must παραλίες για βουτιές.

togias travel 18443326 1903390696539990 7175982687587401728 n

3. Σπέτσες: Σαν πας στις Σπέτσες θα τις ερωτευτείς. Μπορεί στα bonus tips να μην συμπεριλαμβάνονται οι παραλίες αλλά μία γυναικοπαρέα θα περάσει φανταστικά. Θα συναντήσει εκατό τοις εκατό μία ανάλογη αντροπαρέα και το ξημέρωμα θα σας βρει στο παλιό λιμάνι. Καλείσαι να μην έχεις τακούνια μαζί σου καθώς το νησί έχει... περπάτημα.

4. Άνδρος: Το νησί των ναυτικών απέχει μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και οι επιλογές σου θα είναι ατελείωτες τόσο σε θέμα παραλίας, όσο και φαγητού. Κανείς από την παρέα δε θα μείνει παραπονεμένος. Εμείς δίνουμε έναν πόντο παραπάνω στο Μπατσί. Trust us.

photo credits: togias travel