Πώς μια κρυφή ταράτσα στην Αθήνα ξάφνιασε τη μέρα μας

Πώς μια κρυφή ταράτσα στην Αθήνα ξάφνιασε τη μέρα μας

Τετάρτη απόγευμα στο γραφείο και ο ουρανός έχει αρχίσει να γεμίζει σύννεφα. Τα βάζουμε λίγο με τον… κακό μας τον καιρό και παραδεχόμαστε πως αισθανόμαστε μια σημαντική απογοήτευση που η Παρασκευή μοιάζει να απέχει τόσο μακριά. Μετράμε τις after work επιλογές μας και συνειδητοποιούμε πως είτε δεν έχουμε κοινωνική ζωή είτε κάτι κάνουμε λάθος. Δεν ξέρουμε τι να προτιμήσουμε: Τις δουλείες του σπιτιού ή την -ομολογουμένως καθυστερημένη- εγγραφή μας στο γυμναστήριο;

Λίγο προτού βυθιστούμε στη μελαγχολία που μόνο μια συννεφιασμένη Τετάρτη στο γραφείο μπορεί να σου προκαλέσει, παίρνουμε την απόφαση να επιδοθούμε σε μια διαδικτυακή αναζήτηση στα social media προκειμένου να δούμε «τι παίζει» στην πόλη πώς απολαμβάνουν το απόγευμά τους οι online «φίλοι» μας. Άραγε, θα νιώθαμε άσχημα που εκείνοι βρίσκονταν ήδη για after work ποτά και εργασιακή «αποσυμπίεση» στο κέντρο της πόλης; Ήταν την ώρα που σκρολάραμε ασυναίσθητα στο facebook, παρακολουθώντας τη γλυκιά ζωή των άλλων όταν «έσκασε» το μήνυμα που -όπως αποδείχθηκε- ξάφνιασε τη μέρα μας: «Θα έρθετε ταράτσα το βράδυ;».

Για τους λάτρεις των αθηναϊκών -και όχι μόνο- ταρατσών, όπως εμείς, το εν λόγω μήνυμα ήταν τουλάχιστον δελεαστικό. Κανένα σπίτι, κανένα γυμναστήριο και καμία συννεφιά. Η φάση εκείνη την Τετάρτη φαίνεται πως ήταν rooftop concert και after work drink στο κέντρο της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη. Υπήρχε, όμως, και μια «παγίδα» στην ομολογουμένως δροσιστική αυτή πρόταση: Έπρεπε να ανακαλύψουμε μόνες μας την τοποθεσία. Τα hints που είχαμε στη διάθεσή μας, ωστόσο, ήταν αρκετά για να μας οδηγήσουν σε ένα κρυφό «διαμάντι» στο κέντρο της πόλης.

kentro polis

Το after work ποτό της πόλης όπως πρέπει να είναι

Αρκούσε λίγο περπάτημα από το Σύνταγμα και ένας ανελκυστήρας σε μια όμορφη στοά κάπου στο κέντρο για να φτάσουμε σε μια μικρή πράσινη όαση σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της πόλης. Από τη μία πλευρά η πλατεία Συντάγματος, από την άλλη ο λόφος του Λυκαβηττού και στο background η Ακρόπολη. Και εκεί που πιστεύαμε ότι έπειτα από μια τέτοια Τετάρτη, η τύχη μας θα άρχιζε να εξαντλείται, πήραμε και τον καιρό με το μέρος μας: Τα σύννεφα διαλύθηκαν, η προοπτική της βροχής φάνταζε κάτι παραπάνω από μακρινή και ο ήλιος άρχισε να δύει. Τρέξαμε στο μπαρ για να προλάβουμε να πάρουμε τον μηλίτη μας. Θέλαμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα με το after work drink το σωστό στο χέρι. Και ναι, πάνω στην πρώτη γουλιά και την ώρα που ένα δροσερό αεράκι μπέρδευε τα μαλλιά μας, είδαμε και την Ακρόπολη να γίνεται χρυσή, πορτοκαλί και κόκκινη (ναι, όλα αυτά). Καθώς, λοιπόν, τα social media είχαν πάρει «φωτιά» και όλοι έτρεχαν να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία με το Strongbow στο χέρι, συνειδητοποιήσαμε πόσο μίζερες είμαστε κάποιες φορές και πόσο εύκολο είναι τελικά κάτι τόσο απλό, όπως μια βόλτα σε μια ταράτσα για ένα after work ποτό και λίγη φύση μες στην πόλη, μπορούν να ξαφνιάσουν πραγματικά τη μέρα μας (όπως και τη δική σου).

dikh sou

Η Μαργαρίτα απολαμβάνει τον μηλίτη της

Αφού περάσαμε από τον πρώτο μηλίτη στον δεύτερο (δεν οδηγούσαμε και αν δεν το γνώριζες, μάθε πως το Strongbow είναι ένα γλυκό, ανθρακούχο αλκοολούχο ποτό που παράγεται με χυμό από ζύμωση προσεκτικά επιλεγμένων μήλων και έχει μόλις 4,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ), εμφανίστηκε και η μπάντα της βραδιάς για να μας απογειώσει και να μας κάνει να πούμε: Τι ΧΑΝΟΥΜΕ όταν λέμε «όχι» κάθε φορά που η παρέα ρωτά «είσαι για ένα after work;». Οι Wedding Singers και η Idra Kayne (πίστεψέ το) ήταν εκεί και ναι, αισθανθήκαμε πραγματικά, τυχερές που δεν χάσαμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε on stage, ή καλύτερα… on the rooftop!

rooftop

Λίγη φύση στο ποτήρι μας, μια ταράτσα στο κέντρο της πόλης, ένα ηλιοβασίλεμα και καλή παρέα αρκούν για να σε κάνουν να δεις ότι κάποιες φορές, οι μικρές εκπλήξεις, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να σε ξαφνιάσουν. Εκείνη η Τετάρτη ξεπέρασε της προσδοκίες της καλύτερης… Παρασκευής και αυτό θα το θυμόμαστε, κάθε φορά που γκρινιάζουμε πάνω από τους υπολογιστές μας.

ypologistes

Μάθε πού θα γίνει το επόμενο Strongbow Rooftop Concert

Ο λόγος που μοιραστήκαμε την after work εμπειρία μας μαζί σου δεν ήταν για να σου δείξουμε πόσο τέλεια περνάμε, αλλά για να σε προετοιμάσουμε για τα πιο δροσιστικά πάρτι του φετινού Καλοκαιριού. Ναι, τα πάρτι στις κρυφές ταράτσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν και μπορείς να βρεθείς και εσύ σε αυτά για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, να πιεις έναν απολαυστικό μηλίτη και να ακούσεις τους Wedding Singers και την Idra Kayne!

Το πρώτο Strongbow Rooftop Concert (στο οποίο είχαμε την τύχη να βρεθούμε) πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου. Μην ανησυχείς, όμως, διότι το δεύτερο πλησιάζει και έρχονται και άλλα. Το επόμενο θα γίνει την 1η Ιουνίου στην Αθήνα, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στις ταράτσες της συμπρωτεύουσας. Για την ακρίβεια, το Strongbow Rooftop Concert ανεβαίνει Θεσσαλονίκη για δύο μόνο συναυλίες (6 και 21 Ιουνίου), ενώ επιστέφει ξανά στην Αθήνα για το τελευταίο της live concert στις 5 Ιουλίου!

Για να ξαφνιάσεις τη μέρα σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις στο Facebook του Strongbow, να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό και να κερδίσεις εισιτήρια για την επόμενη συναυλία. Μην ξεχνάς, βέβαια, πως η ταράτσα που θα πραγματοποιηθεί το Strongbow Rooftop Concert δεν αποκαλύπτεται, πάρα μόνο μία μέρα πριν την εκδήλωση στους νικητές. Μην ανησυχείς, όμως, θα σου δοθούν όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι για να βρεθείς εύκολα στο πιο δροσιστικό, καλοκαιρινό πάρτι της Αθήνας. Το άγνωστο έχει, άλλωστε, πάντα τη γοητεία του!

gohteia tou