Αθήνα VS Θεσσαλονίκη: Πώς πίνεται το after work το δροσερό σε κάθε πόλη;

Αθήνα VS Θεσσαλονίκη: Πώς πίνεται το after work το δροσερό σε κάθε πόλη;

Μάθε την πόλη σου, νιώσε τους ρυθμούς της και μην αφήσεις αυτό το Καλοκαίρι να σε σκάσει (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Η πρώτη φορά που βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη ήταν πριν από περίπου δέκα χρόνια. Πίστευα ότι θα ήταν ένα ακόμη απλό ταξίδι σε μια συνηθισμένη ελληνική πόλη. Εκείνο που δεν περίμενα, ωστόσο, ήταν πως το ταξίδι εκείνο θα μου δημιουργούσε ένα από τα μεγαλύτερα «κολλήματα» της ζωής μου. Ναι, «κόλλησα» με τη Θεσσαλονίκη και για μεγάλο διάστημα τα είχα βάλει με τον εαυτό μου που πέρασα τη φοιτητική μου ζωή στην Αθήνα.

Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και ο έρωτας με τη συμπρωτεύουσα άρχισε να ξεθωριάζει. Με τον καιρό έμαθα να αγαπώ την Αθήνα με τις γειτονιές της, τη φασαρία της και τις ταράτσες της. Όλα αυτά μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Διότι όταν πριν από μερικές ημέρες χρειάστηκε να ταξιδέψω ξανά Θεσσαλονίκη, το «κόλλημα» επέστρεψε… πιο δυνατό από κάθε άλλη φορά. Τώρα όμως, όντας πλέον στα πρώτα «-άντα» αποφάσισα να δω την άλλη πλευρά της «Σαλονίκης» και να ζήσω την πόλη όπως ακριβώς οι ντόπιοι -και όχι σαν μια τυπική τουρίστρια. Εμπιστεύτηκα, λοιπόν, τους local φίλους μου και τους ζήτησα να μου δείξουν πώς εκείνοι διασκεδάζουν κάθε μέρα.

STRONGBOW2

«Πού πηγαίνετε βρε παιδιά μετά το γραφείο;», «Πίνετε και εσείς after work drinks ή μόνο εμείς οι Αθηναίοι τα κάνουμε αυτά;», «Αλήθεια, τη ζείτε και εσείς στο φουλ την… Παρασκευάρα σας το Καλοκαίρι;», ρώτησα τους φίλους μου λίγη ώρα αφότου έφτασα στη πόλη. Εκείνοι, ως κλασικοί Σαλονικείς, προτίμησαν να αφήσουν στην άκρη τα λόγια και να απαντήσουν με πράξεις. Κάπως έτσι ξάφνιασαν τη μέρα μου. Διότι παρά τις διαφορές που μας χωρίζουν, τα «με», τα «σε» και όλα τα στερεότυπα που έχουν επικρατήσει, η αλήθεια είναι πως όταν πρόκειται για το after work το σωστό, το καλοκαιρινό, Αθήνα και Θεσσαλονίκη κινούνται σε ίδιους ρυθμούς και ίδια μέρη: Ναι, και στη συμπρωτεύουσα η φάση το Καλοκαίρι είναι ταράτσα και για την ακρίβεια… Strongbow Rooftop Concert!

STRONGBOW3

Η ταράτσα είναι μαγεία… και στη Θεσσαλονίκη

Στο Urania Bar, το rooftop ενός νεοκλασικού κτηρίου στην οδό Βαλαωρίτου, ήπια τον πιο δροσερό, after work μηλίτη και είδα τον εαυτό μου να ξαφνιάζεται… ευχάριστα. Ναι, η Θεσσαλονίκη είναι ωραία, όμως, το «μυστικό» για να περνάς καλά και να αισθάνεσαι συνέχεια περισσότερο χαρούμενη και ικανοποιημένη δεν κρύβεται στο μέρος στο οποίο θα περάσεις τη ζωή σου, αλλά στους ανθρώπους που θα έχεις γύρω σου και τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξεις να διασκεδάζεις.

Έτσι, λοιπόν, ένα όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα Παρασκευής, σε μια όαση απόλαυσης και δροσιάς στη Θεσσαλονίκη, απόλαυσα ένα δροσερό και ελαφρύ Strongbow (το φυσικό αλκοολούχο ποτό από μήλα που λατρεύει η παρέα μου) την ώρα που έδυε ο ήλιος και «μαγεύτηκα» από τη μουσική και τα τραγούδια των αγαπημένων μου Wedding Singers και Idra Kayne.

STRONGBOW4

Ξάφνιασε και εσύ την ημέρα σου

Πίστεψέ με, λίγη Φύση μες στην πόλη και μερικές δροσερές επιλογές αρκούν για να «ανεβάσουν» τη διάθεσή σου και να ξαφνιάσουν τη μέρα σου, ακόμη και αν δεν έχει φτάσει ακόμη το Σαββατοκύριακο! Αν λατρεύεις, λοιπόν, και εσύ τις ταράτσες, τότε σου έχουμε καλά νέα διότι τα Strongbow Rooftop Concerts συνεχίζονται, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη (και… περιλαμβάνουν επίσης τους Wedding Singers και την Idra Kayne)!

Μην χάσεις, λοιπόν, τα δύο events που μένουν. Το επόμενο και τελευταίο Strongbow Rooftop Concert θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στην Αθήνα! Όσον αφορά στις τοποθεσίες, να θυμάσαι πως αποκαλύπτονται μόνο μια μέρα πριν την εκδήλωση και μόνο σε εκείνους που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό που «τρέχει» στο Facebook του Strongbow αυτή την εποχή!

STRONGBOW5

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Όποια και αν σου έχει «κλέψει» την καρδιά, το σίγουρο είναι πως και οι δύο έχουν πολλά, κρυφά «διαμάντια» και εναλλακτικές οάσεις που καλείσαι να ανακαλύψεις. Μάθε την πόλη σου, νιώσε τους ρυθμούς της και μην αφήσεις αυτό το Καλοκαίρι να σε σκάσει (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Να θυμάσαι ότι ακόμη και αν είναι καθημερινή, κάπου υπάρχει μια δροσιστική πρόταση που περιμένει να την ανακαλύψεις!